Въпрос към родителите, чиито деца ходят на плуване

• 6 023
  • 32
  •   1
Отговори
Въпросът ми е свързан по-скоро с косата и плуването. Полагате ли някакви допълнителни грижи за косата? Дъщеря ми ходи два пъти в седмицата на плуването, с дълга и гъста коса е. Забелязвам, че от скоро стана по-чуплива и накъсана и някак по-суха. Може би хлора и всички други препарати във водата не и действат добре. Ще се радвам на всички съвети, които получа. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 09:14 от Редактор*

# 1
Дъщеря ти да е в пубертет или предпубертет?

# 2
Ами тя всъщност е на 6 и половина, но върви малко по-напред от възрастта си, ако това въобще има значение.

# 3
Значи е колкото моето малко дете, което не ходи на плуване, но пък косата му от известно време изглеждаше доста изтощена, а като цяло е гъста, здрава и дълга до под кръста.
Започнах с леко подстригване на връхчетата и продължих с използването при всяко миене на професионални шампоан и балсам за суха коса. Ползвам тези на Макадамия.

# 4
Касита, благодаря ти. Ами знаеш ли, на моята дъщеря също косата и е дълга и гъста или по-скоро беше. От известно време забелязах, че се накъсва, и косъма изтънява някакси, а и сякаш се поразреди доста. Първо си мислех, че е от шампоана. Смених го. Сега сме с детския на Клоран. Подстригах я, поне 4-5 пръста. И вече нямах идея от какво може да е. И затова единствено, което ми хрумна е за препаратите във водата от басейна. Днес дори поръчах и бадемово масло. Може да е и чисто съвпадение с плуването. Може просто косата да се подменя, защото виждам много малки косъмчета да идват отдолу.

# 5
С шапка е.И е момче т.е. не е с дълга коса.
Всички са с шапки.Как събират косите на момичетата под шапките не знам.

# 6
Да, и ние сме с шапка. Но почти винаги отдолу косата и е мокра и мирише на хлор. Та незнам как, но явно се мокри.

# 7
Много зависи от шапката и прическата под нея.  Blush Дъщеричката ми е на същата възраст и е с дълга и гъста коса. Правя косата но кок, но много напред и нагоре, шапката е силиконова на Спидо, но за възрастни, за да може да прибере косата. Прилича на герой от сем.Симпсън  Embarassed Дори съм купувала шапка за дълга коса, но бързо я скъса. Понякога косата е влажна, основно на тила. Не съм забелязала промени от хлора.

# 8
  • Bristol
От химикалите във водата е. Моята ходеше веднъж седмично само на плуване, но не носеше шапка. Имаше шампоан специално за след плуване да си мие косата и балсам. Шампоана беше на Лореал. Въпреки това косата се чупеше и цъфтеше. От както спря да ходи на плуване, косата се възстанови, въпреки че много по-рядко ходи на фризьор, връхчетата не цъфтят.

# 9
Ролята на шапката е най-вече от хигиенична гледна точка, да не падат косми в басейна, а не за да предпазва косата. Освен от химикалите при натиска и триенето се получава и оплитане, което също затруднява поддържането и води до накъсване.
Ползвайте шампоани и душ гелове, които са предназначени за след басейн. И да не трие с хавлиената кърпа много интензивно. Да слага на връхчетата и кристали. При дъщеря ми това има много добър ефект.

# 10
При нас се оказа че има проблеми и с кожата от химикалите .Ние сме с много нежна и много бяла кожа.Появиха се цели петна като лишеи зачервено и сухо леко болезнено на пипане.
След посещение при дерматолог отменихме заниманията .Също ни предписа миене изцяло с лечебната козметика на нахтхерцен (едно много лошо миришещо нещо,което заменя душ гела ) и след всяко миене +сутрин и вечер цялото тяло се маже с крема за след миене.
Пооправихме се ,но край с плуването.А толкова обича.

# 11
шапките не помагат, да. НСЧ е права, те са само за да не падат косми в басейна. има платнени шапки, които са доста по-щадящи за слагане и махане от силиконовите, това допълнително дърпане и опъване при силиконовите/латексовите шапки допълнително скапва косъма. връзвам косата на плитка и я подпъхвам в шапката.
след басейна, хубаво измиване с шампоан и задължително балсам, с отмиване, без отмиване, както му е удобно на детето. ползва спрейчета за разресване, веднъж седмично слагаме подхранваща маска с масла, а на 2-3 седмици слагаме и олио за интензивно подхранване. и редовно подстригване.
засега има хубава дълга и мека коса.
понеже е с атопична кожа, химикалите доста изсушават и влошават положението. ползва козметиката на ла рош (серията “липикар“) и засега крепи положението.
друг вариант е да смените басейна. има и такива, в които не лискат кофите с хлор, а ползват по-щадящи химикали или модерни технологии за пречистване с минимум химикали.

# 12
Спряхме плуването. Косата се миеше с шампоан задължително след излизането от басейна още на място, но и това не помагаше достатъчно.
Също и получаваше зачервяване на кожата на някои места, като изгаряне.
Не сме открили басейн, в който да не се получава това.

# 13
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ролята на шапката е най-вече от хигиенична гледна точка, да не падат косми в басейна, а не за да предпазва косата.
Скрит текст:
Освен от химикалите при натиска и триенето се получава и оплитане, което също затруднява поддържането и води до накъсване.
Ползвайте шампоани и душ гелове, които са предназначени за след басейн. И да не трие с хавлиената кърпа много интензивно. Да слага на връхчетата и кристали. При дъщеря ми това има много добър ефект.

+1
носенето на шапка е задължително, не знам как пускат някои без  ooooh!
нашият е с дълга коса, не може да сложи силиконова шапка изобщо  Blush ходи с "мека" шапка, от материята на банските.
не съм питала, но не съм сигурна, че още се използва хлор, май вече озонират Thinking

не съм забелязала да има промени в косата, но той не дава да го сушат със сешоар   Blush
възможно ли е проблемът да идва от сешоара?

# 14
  • при моите любими
Според мен косата не се мокри с шапка само ако детето плува над повърхността на басейна. Гмурне ли се, никаква шапка не предпазва от намокряне. Дъщеря ми плува предимно под вода и досега със суха коса не съм я виждала след басейн. Използва след шампоана, маска за коса и преди разресване хидратиращо олио. Не е имала проблем. Според мен вашия проблем е съвпадение с ходенето на басейн. По-скоро е от зимния период и дехидратация на косата от сушенето.  Peace Купете и някакъв финиш от масла за омекотяване и хидратация.

Общи условия

Активация на акаунт