Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 158
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Никой ли не познава Anthracite Jacomo?
Познава, ама ходи на работа от време на време  Wink
Прекрасен шипър, образцов направо, един от най-добрите примери за цветен шипър. Развитие, трайност, всичко му е наред. Не е за хора със слаби нерви. Ако си падаш по шипри, ама такива от класическата школа, а не съвременните набедени за такива, си е must have отвсякъде. Ако не обичаш - стой далеч от него.
Благодаря!

# 91
На мен ми е любим Не парфюма и го нося много често, но трябва задължителна проба, защото много хора наистина не го регистрират въобще.

# 92
А, каква е идеята на не парфюма, с какво се различава от останалите?

# 93
А, каква е идеята на не парфюма, с какво се различава от останалите?
С това, че е направен изцяло от амброксан и се проявява различно на всяка кожа. Мирише много слабо и леко и е подходящ според мен за хора непонасящи силни и тежки парфюми, за бременни ако могат да го понесат и него де и въобще за хора, които искат да миришат само на себе си, а не всички да ги усещат.

# 94
  • До сърцето...
За много години, момичета и момчета!!   Вкусна и успешна парфюмна година ви желая!!

Получих си новогодишния подарък - Tendre Kiss на Lalique  . Не е моят аромат за съжаление - много тих и внимателен, много, чак дразни. Розата нещо не ми е на място, пипера по принцип го харесвам като нота, но тук ме дразни. И не знам от къде ми изниква билков чай с мед, в базата чувам чубрица  Shocked
Направо се чудя кога да му дам втори шанс, дали да изчакам по-топло временце или .... Не искам да се разделям с него, флакончето ми харесва (100 ml) (абе този бледо розов цвят ooooh! ама айде да не мрънкам за всичко)

вече ще внимавам и ще формулирам правилно исканията си  Mr. Green

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 06:26 от Radika

# 95
За Непарфюма - аз го усещам само за няколко секунди в началото. После - при повей на вятъра, случайно и за кратко. ММ го усеща постоянно и много го харесва върху мен. Отскоро съм на нова работа и не нося парфюми, за да не свързвам стреса с аромата, затова добре ми напомнихте за този не-парфюм.

# 96
Здравейте, Момичета,

Използвам парфюм Fierce на Aberkrombie & Fitch. Можете ли да ми кажете дали го има в България? http://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Fierce-3508.html

Благодаря предварително.
Здравей,не знам бутилката ти от кога е , но е реформулиран така че не се чуди ако ти е слаб като го вземеш Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 08:35 от bubanka

# 97
  • До сърцето...
Намерих си Plum japonais, но продавача не праща в бг и приема само немски банки.
Няма даже и пейпал..

Защо не използваш превозвач от Германия? Някоя от фирмите мисля, че правеше такива услуги (виж в темата за превозвачи - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=811608.0;topicrefid=19 ).

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 08:35 от bubanka

# 98
  • Варна
Нощния Дебют не познавам, но първият Дебют е абсолютна боза. По принцип съм фен на Aigner, но дори и пристрастията ми към бранда не могат да ме накарат да имам поне неутрално мнение за този парфюм - с две думи - не става.

А какво мислиш за Cara Mia?

# 99
  • София
Не го познавам, за съжаление.

# 100
  • София
Нощния Дебют не познавам, но първият Дебют е абсолютна боза. По принцип съм фен на Aigner, но дори и пристрастията ми към бранда не могат да ме накарат да имам поне неутрално мнение за този парфюм - с две думи - не става.

Ще си позваля да кажа нещичко за Cara mia. При мен със страхотно начало- интересно, обгръщащо, прегръщащо, обещаващо и много топло, за съжалениe след около час губи топлината и за мое съжаление мускусната база взима превес. При мен същото е и с Bvlgari aqva divina. Но със сигурност трябва да пробваш Cara Mia според мен. Може да се разберете идеално.

# 101
Замислих се кой от парфюмите излязал през 2015 година ме е впечатлил или съм поискала и се оказа че няма. Сетих се главно за разочарования. L'Artisan Noir Exquis е едно от тях, сигурно останало в паметта ми защото имам по-големи очаквания от Л'Артизан. Скоро го пробвах пак и аз лично не откривам кафе в него или дори печени кестени. Харесва ми, че е подправков, но ми напомня за други.

Не съм пробвала всички парфюми излезли 2015. Ще се радвам да споделите вашите находки или разочарования от парфюмите от миналата година.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 21:42 от bubanka

# 102
  • Варна

Ще си позваля да кажа нещичко за Cara mia. При мен със страхотно начало- интересно, обгръщащо, прегръщащо, обещаващо и много топло, за съжалениe след около час губи топлината и за мое съжаление мускусната база взима превес. При мен същото е и с Bvlgari aqva divina. Но със сигурност трябва да пробваш Cara Mia според мен. Може да се разберете идеално.
Благодаря, вече бях пробвала няколко и естествено вече не бях сигурна, бях се спряла на Jure de Hermes absolu, когато пробвах за последно Cara Mia.

# 103
  • Варна
Не съм пробвала всички парфюми излезли 2015. Ще се радвам да споделите вашите находки или разочарования от парфюмите от миналата година.

Л'артизан като цяло много ме разочароват от към трайност. Благодарение на мила съфорумка попаднах на Mon Numero 10 L`Artisan и ... се влюбих, но трайност ... уви отново сравнително кратка. Имат интересни попадения, но вълшебството изчезва твърде бързо.

За миналата година имам 2 открития, но и двете летни, с тях се случи т.нар. любов от първо вдишване -
http://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/Ambra-Calabria-30568.html и
http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Virgin-Island-Water-899.html.

Зимен аромат сякаш не можа така да ме грабне. Да, нося с удоволствие Tom Ford Noir pour Femme и някой други по-стари аромати, но все още издирвам зимният еликсир, който да ми вземе ума Wink
 Heart Eyes

Дали пък да не пробвам и аз "сливата", може тя да ме замае, ама няма откъде  Laughing

# 104
Абсолютно, ненормално пристрастена съм към Том Форд Ноар. Обожавам да го вдишвам и си нося само него. На мен много рядко ми се случва да нося два, какво остава за 4 дни примерно един след друг без прекъсване, един и същи парфюм, но с този веднага щом стана искам отново да го сложа него. Притеснявам се, че е доста силен и ме е страх да не алергизирам нещо бебето, но не мога да спра да искам да го вдишвам.

Последната ми любов от първо вдишване супер изненадващо вече писах е Роуз Амазон на Ермес. Невероятна, остра, млада роза примесена с цитруси за по голяма острота, свежест и прохлада. Няма сладост в тази роза и това ме радва, защото си имам сладки рози.
Днес съм с него и сега го поднових след душ. Много настроение ми носи. Навън сега му е студено, но в нас е страшно топло и се развива прекрасно.

Страшно ми хареса миналата година L'Artisan Noir Exquis и със  сигурност ще го купя през тази. Пазя си отливката малка много и ми се свиди да го ползвам, а искам.

Общи условия

Активация на акаунт