Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 140
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Не съм съгласна с мнението на WaltherP99, цитирам :"Свежи" аромати за зимата не се купуват" ...Според мен няма такова правило и въобще налични правила при ароматите. Всичко е свързано с личното настроение на човек. На мен, например, зимата ми идват в повече ваниловите, подправковите и въобще по-тежките аромати. Направо се чувствам с тях, като в непроветрявана с дни стая. Мога да ги изтърпя есента, когато се подготвяме за зимата и за първи път обличаме дебели дрехи - тогава ми е уютно...Но настъпи ли зимата, заредят ли се къси и тъмни дни имам рязко нужда от нещо, което ще ме освежи, ще ми върне енергията, а това е именно "летен", според критериите на  WaltherP99 аромат, който със свежестта си ще ме събуди и ще ме енергизира, ще ми напомни за светлината през лятото...Но това е, да кажем, мое възприятие и на мои познати...
Voxxymoxxy - пробвай някои от Том Фордовете..според мен са доста трайни, както и да кажем Valentino Donna, Carven L'Absolu, може да излезе някой заек от шапката Laughing

Същото и при мен, започнах Annick Goutal, Теракота, всичко, което ми мирише на пролет и летни бели цветя Laughing Peace

# 391
От години се пръскам с Жасмин Ноар на Булгари и ми се иска да пробвам нещо ново.Предният ми любим парфюм беше Кристъл Ноар на Версаче,но вече не мога да го понасям  Grinning
Спряла съм се на Dolce and Gabbana-The One,Alien на ТМ,Гучи-Гилти
Знам,че са стари и добре известни аромати,но си търся нещо наистина трайно!
Също така се чудя дали да не поръчам от сайт,малко ме е страх,да си призная,или да карам на сигурното-Дъглас

Аз съм ползвала The One DG, страхотен аромат, но трайността при мен не беше голяма. Ако искаш пробвай, при всички е различно.  Peace

# 392
От години се пръскам с Жасмин Ноар на Булгари и ми се иска да пробвам нещо ново.Предният ми любим парфюм беше Кристъл Ноар на Версаче,но вече не мога да го понасям  Grinning
Спряла съм се на Dolce and Gabbana-The One,Alien на ТМ,Гучи-Гилти
Знам,че са стари и добре известни аромати,но си търся нещо наистина трайно!
Също така се чудя дали да не поръчам от сайт,малко ме е страх,да си призная,или да карам на сигурното-Дъглас

Здравей voxxymoxxy,от изброените определено най-траен и с огромен шлейф е Alien на Thierry Mugler...все пак е Мюглерско изпълнение.Друг негов аромат,Angel,също е чудовищен в това отношение.Видях предложение за La vie est belle,бих ти препоръчала последната му версия,която лично на мен най-много ми допада,parfum intense!  Peace

# 393
  • при морето
Привет,парфюмни!
Минавам само да се похваля-от днес съм щастлива и горда притежателка на RAUSCH J.F.Schwarzlose -закъснял,но желан и щедър подарък за новата година от любимия.
Благоразумно фъснах само един път и после разнесох на китките и врата,силен е,предварително бях подготвена.Много мой е аромата,голямо щастие ми донесе-дървесен,димен,усещам кожата,мека и красива,усещам пачулито,прекрасния уд,амбъра,ванилията е млечна  и фина,сандалово дърво,което също е топло и красиво,всичко е идеално преплетено,нищо не изпъква,много хомогенен.
Изцяло се доверих на описанието на Ковачева и за миг не съжалявам.
Препоръчвам го на всички,които харесват силни и присъствени аромати!

# 394
  • Варна/Амстердам
Благодаря Ви много за страхотните предложения! Hug

# 395
Не съм съгласна с мнението на WaltherP99, цитирам :"Свежи" аромати за зимата не се купуват" ...Според мен няма такова правило и въобще налични правила при ароматите.

Май не си ме разбрала  Simple Smile Можеш да си носиш каквото си решиш,когато си решиш,но идеята е не дали ще носиш нещо свежо зимата,а дали то ще издържи на студа.Цитрусовите парфюми не издържат на студено време и трайността им е много малка на температури от 4-5 градуса надолу.Има и цитруси,които издържат и на -15 без проблем,но говорим за друг ценови диапазон.

Voxxymoxxy - пробвай някои от Том Фордовете..според мен са доста трайни

Не всички аромати на Tom Ford са трайни .

Парфюм до преди малко

# 396
  • Чукарландия
Deetron, WaltherP99, т.к. видях, че го познавате добре Tasmeem Men, може ли да ми го опишете по-подробно? Представям си го на млад мъж, около 40-те, атлетичен, спортен тип (като ММ Mr. Green). Може и други да се включат, ако го познават. Hug

# 397
WaltherP99, едва ли наистина допускаш, че не съм те разбрала...просто не исках нещата да ги поднасяш, като закони на физиката и да допуснеш, че някои хора отчитат и други неща освен трайността..това ми беше идеята, но май ти не си схванал моята, защото беше дълго написано и едва ли си го изчел. Изобщо не искам да споря, просто предлагам и друго виждане за "свежите" аромати. Аз например наскоро си купих (ти каза,не се купуват зимата Laughing) Eau de Mandarine Ambrée Hermes, чудесен е и по мое скромно наблюдение, някои аромати, набедени за свежи и летни, лятото изчезват, като вода на топъл камък...така,че не трябва да се заричаме.
Другите ми нови придобивки са: Rose Amazone Hermes  и Jour d`Hermes Absolu Hermes, въобще развихрих се в един магазин на Ермес в Гласгоу. Ако имаш наблюдения върху ароматите, ще ми е интересно да споделиш, както и всеки, който ги познава, че за последния се чудя още..т.е. не съм го отваряла и мога да го върна...

# 398
  • София
Zozina, на мен ми харесва много повече Jour d`Hermes, отколкото Jour d`Hermes Absolu, но и последния си има много фенове. Особено ако си почитателка на грейпфрут, ще ти допадне. Peace

# 399
На мен пък ми е любим точно Absolu и го нося само лятото, набедила съм го, да  Laughing, усещам даже круша, която я няма. Една приятелка си го купи наскоро и  си го носеше около новогодишните празници, много ми допадна на нея, имаше напълно различно звучене.

# 400
Zozina, на мен ми харесва много повече Jour d`Hermes, отколкото Jour d`Hermes Absolu, но и последния си има много фенове. Особено ако си почитателка на грейпфрут, ще ти допадне. Peace
Подкрепям.
Роуз Амазон е обаче прекрасен парфюм. Много го нося сега. Heart Eyes

# 401
Light Blue DG е много траен и прави невероятен шлейф. Опивала съм да го нося, но ми е много остър и не се погаждам с него. Преди години обаче имах колежка, на която стоеше вълшебно(явно е до кожа) и оставяше облак, където мине. Не можеш да и изгубиш дирята.  hahaha

# 402
Бихте ли споделили каква е разликата между розовия и черния вариант For Her на Narciso Rodrigues?
Благодаря.

# 403
Да,аз го познавам като аромат Jour d`Hermes Absolu Hermes , но не съм го притежавала и тъй като е силен аромат, дали не започва да задушава, при по-продължително носене, в смисъл ако го нося една седмица, дали няма да ме задуши накрая и да бъде набутан в дъното на шкафа:lol: Имам такъв опит с Le Parfum Elie Saab, мноого рядко сега го нося и внимавам да не слагам на косата, че започва да задушава в един момент. Това ще се разбере скоро, ще си го оставя и ще го нося да видим как ще се държи. Просто в случая Jour d`Hermes Absolu беше страшно намален и щеше да е проява на грубост от моя страна, ако не си го бях купила Laughing . Но от Rose Amazone и аз съм впечатлена, наистина.

# 404
Толкова харесах Jour d`Hermes Absolu Hermes като го усетих от приятелка, която се беше напръскала с него, че направо си поръчах най-голямото тогава количество. Сега видях, че има и рефил 125. Ако тогава бях намерила, щях него да взема Crazy Много ми е хубав Heart Eyes и според мен е целогодишен аромат. И не мисля, че души, защото цитруса в него балансира белите цветя и след началните нотки много нежно(за моето обоняние), започват над всичко да доминират кайсиевите цветчета, съчетани със сладък грейпфрут. Бутилката е безумие с това дъно, което може спокойно да играе роля на преспапие или дори да ковеш пирони с него!  Tired
Всеки парфюм, с който прекалиш ,има опасност да ти втръсне. Аз не мога да нося един и същи аромат цяла седмица, колкото и да го обичам.

Общи условия

Активация на акаунт