Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 086
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Определено ме задушава грейпфрутът в  Jour d`Hermes Absolu, на първо помирисване ми хареса, но не го изтърпях впоследствие, придържам се към препоръки за проба, хората сме различни, възприятията ни още повече  Crazy

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 15:38 от Нимфеа

# 406
Да, абсолютно съм съгласна, че е прекалено да се носи цяла седмица, но за жалост аз като харесам аромат и правя точно това... Резултата е, че почива в шкафа с месеци след това. То е като книга, която ти е интересна и не ти се пуска. При по-леките аромати, като че ли го няма тоя ефект, но тия които коментираме, не са от тях. Ще трябва промяна на навиците Grinning

# 407
  • Варна
Да, абсолютно съм съгласна, че е прекалено да се носи цяла седмица, но за жалост аз като харесам аромат и правя точно това... Резултата е, че почива в шкафа с месеци след това. То е като книга, която ти е интересна и не ти се пуска. При по-леките аромати, като че ли го няма тоя ефект, но тия които коментираме, не са от тях. Ще трябва промяна на навиците Grinning
Аз съм с Jour d'Hermes Absolu, винаги съм предпочитала цитрус, дърво, аква и на мен изобщо не ми е силен или остър, може би наистина му е студено, за съжаление е и нетраен, след 3 часа  се усеща много слабо. Явно ще го прибера за лято. При мен има физическа непоносимост към тежки ориенталски парфюми, получавам спазъм на гласните струни, започвам да се задушавам, но Ермес има ефект при мен точно, като гора след дъжд иска ти се да поемеш дълбоко дъх и още!

Малко назад в темата предложиха Sandflowers го пробвам задължително!

От Cara Mia тотално разочарование след втора проба.

# 408
Последните ми две покупки - Velvet Orchid Tom Ford и Bois d`Iris Van Cleef & Arpels са истинска любов, носят ми огромно удоволствие! Обаче ... нещо все ме човърка да открия пак такъв аромат, в който да се влюбя. Обичам си парфюмите, с изключение на тези, с които смятам да се разделя, но твърде се закротих напоследък Crazy
Загледах се по Rose Velours Van Cleef & Arpels и го пробвах, но не достатъчно добре. Ще го направя пак за да добия по-добра представа. Не усетих много роза в него, защото не обичам отчетливи рози в парфюм. Може ли тези, които го познават, да споделят мнение как го усещат и появява ли се много роза? Виждам, че е поставена на първо място от потребителите във Фрагрантика, а това не е добре за мен.
Сякаш започнах да предпочитам присъствени и задължително трайни аромати, но присъствени за мен, в моята си аура, без да пълнят околното пространство. Бих помолила дамите, с които имаме сходен вкус, да подхвърлят по някоя идея за нещо такова, което да пробвам и да открия нов и вълнуващ за мен аромат.

# 409
Rose Velours Van Cleef & Arpels мога да опиша по усет и спомен от миналата пролет някъде newsm78- пудрена роза доста приятна, женствен, заоблен аромат. Бях взела остатък в малкото шише и честно казано това количество е малко -45 мл май беше. Трябва голямо Simple SmileАромата стои близо до кожата не е чак толкова нетраен, остатъка му е много хубав , но си е роза макар и не от нахалните рози. Бих го взела пак макар че аромати рядко повтарям.  Скоро пробвах Bois d`Iris Van Cleef & Arpels  и макар да не е мой тип го оцених . И той стои близо до  кожата. Розата и тя е така.

Галиано едт  сега му е студено , но и топло да стане любов няма да има. Не ме дразни, ще го ползвам за домашен аромат, има обаче в него нещо пиперено и ако си го бях спомнила сигурно нямаше да го поръчам.  

Jour d'Hermes Absolu по състав не би  трябвало да припарвам до него а на практика на есен ми беше чуден.
Скрит текст:
Забелязала съм и други хора да определят ароматите на тежки и леки. Обикновено са парфюмно незаинтересовани и хал хабер си нямат. Умрях си когато дамата от която го взех при лична среща ми подаде кутията и със такова задоволство се отърва от него, толкова тежък бил обаче мъжа и решил да и го подари , как може толкова пари да даде за този тежък аромат, направо се задушавала. За нея имало само един аромат- Омния кристалин или нещо такова беше забравила съм. Но физиономията с която се отърва от Хермеса никога няма да забравя  Grinning

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 20:47 от raznejena*

# 410
Аромата стои близо до кожата не е чак толкова нетраен, остатъка му е много хубав , но си е роза макар и не от нахалните рози.
Това не е добре за мен... Не искам роза! Tired Благодаря за описанието. bouquet

# 411
  • София
Аз пък все още точно ново розово вдъхновение търся.  Wink Едно малко шишенце Галиано ЕДТ пътува към мен, поръчах го заради хубавите отзиви по-назад в темата и скромната цена, макар че сега виждам, че raznejena се е разочаровала от него. Любопитно ми е дали ще ми допадне, ЕДП версията е чудна.  Wink

А тази нова красота на Ермес - Rose Amazone - намира ли се за тест из моловете вече? Трудно се добирам до тях, ще съм благодарна някой да подшушне дали е наличен някъде в София за проба.  Hug

Аз лично ще продължа да се оглеждам за опции да тествам това творение на Chopard - освен че би трябвало да е фина роза, забелязах, че във Фрагрантика e оприличен на Ta'if Ormonde Jayne, който е прекрасен, мил, слънчев, като детски спомен за хубави дни.  Heart Eyes Колкото и ненадеждни да са тези сравнения, съм изкушена да проверя.

SOTD: Rasasi - La Yuqawam Homme
Scent of the Night: Clinique - Aromatics in White

# 412
Rose Amazone се намира за проба единствено в Дъглас Сердика, където са и другите нови, дълги шишенца като Ирис, Руж, Калеш и други на Ермес.

# 413
Моя колежка класифицира парфюмите като леки и тежки, обичайно леки са и цитрусови и акватични, а тежки....всичко останало  Mr. Green Понякога слага нюанс на леките- свеж, и това трябва да се възприема като "божествен аромат"  Mr. Green, но съм и свикнала, а и тя ми се доверява в избора на парфюм за нея. Понякога експериментирам, но със задължителни тестове, да обогатя класификацията и, но....когато си има маша....та и ние така. Играя ролята на Маша /а Мечокът е в друга пиеса/. Досега нямаме разочарования Crazy

# 414
Klodilia, чак разочарована не съм Simple SmileДано ти хареса едт- аромата хич не е лош.  Hug Аз се чудех между него и Розата на Пол Смит. След време ще взема и него в малък размер.

# 415
  • София
Аз съм с Jour d'Hermes Absolu, винаги съм предпочитала цитрус, дърво, аква и на мен изобщо не ми е силен или остър, може би наистина му е студено, за съжаление е и нетраен, след 3 часа  се усеща много слабо. Явно ще го прибера за лято. При мен има физическа непоносимост към тежки ориенталски парфюми, получавам спазъм на гласните струни, започвам да се задушавам, но Ермес има ефект при мен точно, като гора след дъжд иска ти се да поемеш дълбоко дъх и още!

Малко назад в темата предложиха Sandflowers го пробвам задължително!

От Cara Mia тотално разочарование след втора проба.

Doris, все едно аз съм се изказала, но не мога така поетично  Simple Smile d'Hermes - a страшно ми харесва, трайност-2 часа. Cara Mia си стои в шкафа. Нищо женствено и топло не ми носи.
Чакам мнението ти за Sandflowers, аз все още не съм го пробвала.

# 416
  • София
Cara mia лично за мен е много красив, сериозен и чувствителен дамски аромат.Имам го и го ползвам, мисля че сега му е доста студено и трудно се разкрива, дори напротив изчезва след около 2 часа,но когато беше по-топло беше съвсем различно.

Някой би ли ми описал Pure eVe  bouquet, гледам пирамидата, но ме притесняват алдехите.С алдехидите в Метресата на АП нямам проблем,но с алдехидите във всички версии на Шанел 5 не се разбирам никак.

# 417
меки и нежни, нищо общо с шанелските алдехиди
бял, без да е белоцветен или сапунен, сладко-мусков е
обявен е за натраен, но при мен е със съвсем добра трайност
по пирамида изобщо не е мой, но отдавна го бях харесала
Метресата ми беше скучна

# 418
За мен Pure eVe е някакъв никакъв, скучен, безличен и незабележим. Няма с какво да го запомниш. Няма характер.

Аааа, чакай, за кой Pure eVe става въпрос? Ако е на The Different Company, не го познавам и се изказах набързо.

# 419
  • София
меки и нежни, нищо общо с шанелските алдехиди
бял, без да е белоцветен или сапунен, сладко-мусков е
обявен е за натраен, но при мен е със съвсем добра трайност
по пирамида изобщо не е мой, но отдавна го бях харесала
Метресата ми беше скучна

Благодаря ти! bouquet Ще трябва да го тествам явно. Метресата ми харесваше когато излезе,но сега трайно отлежава в шкафа с неползвани аромати.

Бижу и на теб благодаря  bouquet!Колкото човеци - толкова мнения! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт