Шестокласна - високосна 2016 да е плодоносна.

• 40 592
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Аууу, забравих да ви кажа, че вчера в школата ми показаха тренировъчен тест и първите 10-ина въпроса въобще не са сложни. Пример - кое е вярното за равнобедрен триъгълник, изброени 4 отговора, верният е, че бедрата му са равни  Mr. Green Друг въпрос беше 2 на степен 6 делено на 3 на степен 8 дали е по-голямо от 3 /числата са примерни, разбира се/
Пожелавам ви приятен ден, в София е топличко  bouquet

# 721
Да споделя моя скромен опит. Записах Косьо на БЕЛ и МАТ в школа. С българския всичко беше и продължава да е ОК. На пробните изпити изкарва най-малко около 5.20. Обаче по математика му беше много трудно. Групата силна, задачите от домашното - който ги решил, решил. Не се обясняваха. Някои неща не му ставаха ясни и нямаше смисъл. Спрях го, въпреки че бях платила за първия модул. Намерихме учителка и нещата потръгнаха. Това за нас се оказа по-добрия вариант. Така че ви съветвам да не плащате цялата сума наведнъж, за да можете да си прецените. Peace

# 722
Бети, това беше много полезно  Hug
Между другото - как вървят уроците по МАТ за 6 и 7 клас на час при учител?

# 723
Я, да се похваля и аз с първите две 6 в бележника, че може и да са последните, като си знам стоката. Едната по музика, но другата най ме радва, че е по география. Има някакви проблясъци при Роско, а дано да са по чести.Притеснено ми е за контролното по математика за геометричния материал. Нещо не е съвсем в час с този материал.

# 724
Я, да се похваля и аз с първите две 6 в бележника, че може и да са последните, като си знам стоката. Едната по музика, но другата най ме радва, че е по география. Има някакви проблясъци при Роско, а дано да са по чести.Притеснено ми е за контролното по математика за геометричния материал. Нещо не е съвсем в час с този материал.
Разбивате темата с тези 6-ци по география  Hug

# 725
  • Пловдив
Моят ще ходи в школите по БЕЛ и Математика за седмокласници към ОДК -Пловдив, безплатно е, и подготовката /поне преди две години, когато сестра му ходи там/ беше на ниво.
Записването е чак септември/октомври. Няма върнати деца -ако трябва, ще пуснат допълнителна група, но ще вземат всички желаещи. Допълнителните занимания са два пъти седмично по БЕЛ и два пъти по мат., преди/след училище, взависимост от смените на децата. Има и група в събота, но аз мисля, че е по-добре съботата да си почива, а и като почнат пробните февруври, няма да е много удобно.

Нашите започнаха вчера училище след две седмици ваканция и още не могат да се настроят на учебна вълна. Simple Smile

# 726
Бенджи, какво е ОДК? Учудена съм, че правят безплатни школи, предвид доходоносния бизнес, който биха могли да си докарат newsm78.

# 727
  • Пловдив
Общински детски комплекс: http://www.odk-plovdiv.com/

# 728
Здравейте ,бихте ли ми препоръчали някакъв сборник за матурата след 7-ми клас ,който е  добър по български и  по  математика .

# 729
Браво на детето на  polia72!
И аз не мога да повярвам, че някъде подготвят децата безплатно...
За Тома Кърджиев , не само амбициозните, но и желаещи по_добри среда и сигурност, спокойствие , не записват децата си в него. За разликата в нивата на преподаване и изискванията между него и нашето училище да не говорим.

# 730
  • Русе
  Вики, тук са резултатите на всички училища в страна от последното НВО.
http://dox.bg/files/dw?a=ea5ebd799a
За Русе ако избираш между Възраждане и Тома Кръджиев, по добрите резултати са във Възраждане, Тома Кърджиев е доста назад
  МГ са разбира се много по-напред от всички. След тях в математиката са Любен Каравелов, а за БЕЛ както предположих е нашето училище - Европейски езици.

# 731
  • София
 Такаааа, да изкажа едно еретично мнение. Аз някак клоня към пропускане на школите догодина.

Не знам колко е еретична тази мисъл, но напълно я споделям.  И аз на този етап смятам да пропуснем школите. По математика ще продължи да си ходи на школа в училище, въпреки че там подготовката не е за НВО, задачите които решават са съвсем различни.
По БЕЛ в училище следващата година ще имат един час допълнително  - нещо като СИП, в който ще се правят тестове и преразкази.

Лятото дадох на хлапето първи модул от миналогодишното НВО по математика.  Ами 4-5 задачи само не успя да реши, основно геометрия. Така че реално самият тест е лесен и само със знания от училище може да се реши.

Много зависи и какви са амбициите на децата/родителите. Ако СМГ НЕ е желаната паралелка, тогава мисля, че уроците са най-добрия вариант, защото доколкото знам две оценки от 5,80 може и да не са достатъчни за прием.

# 732
  • София

И ако жената се съгласи да направи един допълнителен курс, за 1-2 учебни часа седмично, където да упражняват преразкази и тези, смятам, че ще е напълно достатъчно. Реално преразкази може да прави и вкъщи, но тогава ще се опитва да кръшка, а и аз нямам точни критерии. То кой-знае какви критерии при преразказ няма, но все пак по-добре е учител да контролира.

Да, 2 учебни часа /90 минути/ по БЕЛ мисля и аз да отделя. Дали ще го наречем курс, школа или урок, няма значение. Е, няма да е в училището, но здраве да е.

И при нас така... въореки прекрасната учителка по БЕЛ, при която според мен може да се мине и без школи. Обаче имам усещането, че на Саша й трябва още канализиране на знанията. А моите чуства рядко ме лъжат  Crazy Та, отиваме към школа по БЕЛ. По МАТ се надявам 11 часа в училище да са достатъчни, плюс решаване у дома. Щото ако не са... няма смисъл да гледа към НПМГ. И се надявам на многото шансове през годината. Понеже казах НПМГ ще видим като разделят предметите дали няма да си хареса и биология или химия  Rolling Eyes

П.С. Водолей съм... Mr. Green

# 733
Естествено, че съм дева  Mr. Green

Контролните продължават със страшна сила. Днес е било по български - на местоимения.  Все още чакаме резултати от това по литература.
Ще кача тестовете като ги върне.

Уроци ще има, почти съм се ориентирала, но като събера пълна информация ще споделя.

# 734
  • Русе
Плащам и не мисля. С тия знания и мързел... Sad
15 лв за час и половина БЕЛ
10 лв. за час по АЕ
10-20 лв. за руски
 Tired

Общи условия

Активация на акаунт