Шестокласна - високосна 2016 да е плодоносна.

• 40 646
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
За много години на всички!
Здрава и успешна година!
При нас кашлица и то основно вечер..Горе-долу нещо учи, нещо уж преговаря за класното по БЕЛ, но ще видим. Вече мисли за  ски ваканция....

# 61
Мария,  за ски ще мисли, то е ясно. Joy

# 62
  • София
  За книги като заговорихте, наборът сега чете това:
http://www.book.store.bg/p95809/opasna-darba-ili-poredniat-faust … -dina-najeri.html
  Много му харесва, но аз не съм я прочела още и нищо не мога да кажа.  Joy  Сега чета "Магнус Чейс", която той прочете през ваканцията и също ми беше пробутана. От нея не съм особено впечатлена.

О, и да се похваля следваканционно: 3.50 по БЕЛ на класното  ooooh!

# 63
  • Русе
   то с това, което учат по БЕЛ сякаш не е лоша оценка. Какво е било класното.

# 64
  • София
   то с това, което учат по БЕЛ сякаш не е лоша оценка. Какво е било класното.

По 10 въпроса по БЕ и 10 по Лит. Само 3 са с "ограждане", останалите-с отворен отговор. Общо-взето на всичко: причастия, местоимения, сказуемни определения, залог, видове изречения. По Лит.-термини, видове произведения с характеристики, малко биографии и накрая една засукана теза.
  Моят по тезата изобщо не писал, термините наполовина, "не ми стигна времето", още някакви грешки. Абе даже му е много 3.50.  Twisted Evil

# 65
  • Русе
  Само мога да кажа - "българският не е това, което е".  Причастия и залог не са вземали при нас,според мен. Местоименията току ги почват. Термини и биографии, хич нямаме понятие даже. Теза също не са правили.

# 66
  • София
  Нашите почти са приключили с българския. Е, поне са доста след средата. Втория срок ще имат повече часове литература, че там са още до Смирненски. При нас не правят преразкази. Подозирам, че към края на годината ще започнат. А според хлапето няма да правят изобщо, защото трябва да са го научили до 4ти клас.  Crazy Ще му се!  Mr. Green

# 67
  • Русе
  по литература тепърва започват Малкият принц. При нас явно системата е друга. Имам чувството, че от миналата година ги е подпукала по настоящия формат за НВО. Отдето и да го погледна обаче за мен това не е българският, който трябва да се учи. Минаха като скоростен влак през синтаксиса на изречението миналата година, дето едвам се усетих да го подгоня и учат сега едни структури никакви. Сякаш е от голяма важност да различиш - Свежата маруля от Марулята,свежа и зелена на фона на масовото неграмотно писане и на порива да се учат чужди езици, където за работа с падежи и предлози, трябва да си много наясно с частите на изречението.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 18:05 от A m b e r

# 68
  • София
  Амбърче, явно наистина сте по друга някаква система.  Peace Марулята кърти!  Joy Joy

# 69
  • Русе
Като всяко нещо в тази държава, съсипаха и учебниците, и системата изцяло. Толкова много глупости учат а имената си не могат да напишат правилно  ooooh!

Embarassed 2-ка на класното по Мат.
Учих, честно!  Outta Joint

# 70
  • у дома
  Само мога да кажа - "българският не е това, което е".  правили.

Оф,а още не си видяла в 7 клас какво чудо е  #2gunfire

# 71
  • с/у ОколоМръсТното
Момичета...
Искам да ви попитам, някоя от вас получавала ли е застраховка (по-скоро обезщетение), заради инцидент в школото?

И какво точно се прави?

# 72
  • Русе
За счупен лакът и около 3000 лв разходи, мотаха майката 2-3 месеца и май взе към 70 лв.  newsm78 Или май не ги взе накрая...   newsm78 Това при застрахователна сума от 1000 лв. която няма да казва при кой случай се изплаща  Confused
От тогава не правим училищна застраховка.
Питай застрахователя и важно, да се събират касовите бележки от болница и подобни.

"Пази, Боже" е цялата работа.

# 73
  • София
За много години, момичета.  Hug Много здраве и късмет на децата и на нас, разбира се.
Нашата ваканция мина много лежерно.
Първо четири дни разпускахме вкъщи и по разходки из София и после - почти до края бяхме на планинска почивка с приятели. Много готино във фирмата, в която работя е, че всяка година затваряме между Коледа и НГ и така си изкарвам 10-15 дни ваканция с децата. Нищо не е учил Павел през ваканцията, само чете книга. Но така се набесняха, че не е истина. Нямаха домашни по математика. Явно Госпожата е решила, че имат нужда от пълен релакс.  Laughing
Не знам как го е вдигал баща му сутринта, но вечерта беше свеж като репичка.

# 74
  • у дома
Момичета...
Искам да ви попитам, някоя от вас получавала ли е застраховка (по-скоро обезщетение), заради инцидент в школото?

И какво точно се прави?

Преди няколко години-за счупена ръка и гипс 60 дни ми изплатиха около 100лв,застрахователната полица не помня за колко лв е била,но вноската беше 2лв...Иначе никакви касови бележки не съм представяла-нашата  застраховка беше към ДЗИ и от там ми дадоха формуляри ,които да попълня как е станал инцидента и лекуващият лекар също попълни като свали гипса-единствено съм представяла епикризата и не помня дали и снимки на счупеното.Имам спомени,че трябваше да се попълва нещо и от лекаря,който е приел случая,но на мен ми го попълни свалящия гипса.
Съвет-да се иде в офиса на застрахователя и да се пита.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 23:34 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт