Шестокласна - високосна 2016 да е плодоносна.

• 40 671
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ух, всякак се опитвам да избягам от този тип книги, защото само това чете. Все ми се иска да прочете и малко по-стойностна литература, въпреки че си давам сметка, че и времената и децата са различни.

Моята чете, обича да чете и за това ми се иска да и предложа нещо, което би и харесало.

A m b e r защо не би предложила Клетниците?

Ще се постарая утре да кача Пробния на ПЧМГ за 6 клас, и класното, ако го върне днес, че трябваше да го занесе разписано

# 121
При нас 4.50 на класното по БЕЛ. Не е доволна, защото май ще се размине с 5-цата за срока...Всъщност има 5.20 после два пъти по 3.5 на изпитване по български и литература и на класното 4.5..което си е четворка ...ама като говоря, че заниманията с госпожата не са достатъчни, кой да ме чуе.
Книги моето не чете.. Последно чете за Зоро, но то беше по английски /Британика/ и беше задължително.

# 122
От кога 4,50 се смята за 4-ка.  newsm78
Някой учител не е наясно със закръглянето  Rolling Eyes
За мен детето е за изпитване. Има възможност за шанс за 5-ца, но това е мое мнение.  Wink

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 14:58 от chibi

# 123
  • Русе
 При 4.50 пишат Много добър 5. 
По принцип не е задъжително да се взема седноаритметично при оформяне на оценките. Често гледат участие, имат си допълнителни собствени междинни оценки повечето преподаватели. Светослав е за чиста 5  средоаритметично по ЧП с 3 петици една четворка и една шестица, обаче му е казала, че ще го изпита и ако изкарал 6, щяла да му остави 6 за срока. Така беше и по география миналата година, с оценки за 5, му остави шестицата- то тя е много скъпа на шестици нашата учителка. Но той взема много участие в часовете и участва на новите уроци. То там му е на него силата. Доста неща знае оттук оттам, ама уроците в детайли не се задълбочава. По Бел е между 4 и 5, но му е казала, че всичко зависи какво ще направи на класното и можело и по-висока оценка да изкара. Но може и да не е разбрал съвсем.

# 124
Амбърче,  Peace
Много допълни неща вероятно имат значение като участие в часовете и подобни за оформянето на срочната или годишната оценка.  Hug

# 125
  • София
  Мария, с тези оценки със сигурност ще ви изпитват. Стягайте се! (Или тя да се стяга, ако си от късметлийките, чието дете учи само.  Wink )

Роси та, аз бях показала последната книга на дребен:
http://www.book.store.bg/p95809/opasna-darba-ili-poredniat-faust … -dina-najeri.html
 Надали е особено стойностна, но доста го беше провокирала. Сега чете "Номите" на Пратчет, но за нея няма мнение още.
  Много ще ми е интересно да качиш пробния изпит.  Peace

# 126
  • Русе
 Номите, лятото я чете, но нещо не го грабна, въпреки че докато аз я четях любопитстваше и мислеше, че ще му хареса. Според мен четящо дете ще я хареса на тази възраст и най-веротяно ще се влюби за цял живот в Пратчет.

Пропуснала съм за пробния изпит. Какво се пробва.

# 127
  • София
  Амбър, пробният е математика за кандидатстване в ПЧМГ. Те имат прием и след 5, и след 6 клас, при свободни места, разбира се. На мен ще ми е интересно да видя колко са сложни задачите, не че ще кандидатства сега.  Peace

# 128
  • в здрача
Да я похваля - 6 по история. Баща и и помагаше, заедно се подготвяха. Вече сдавам този предмет, който за малко да намразя.
И 3 по музика. И тя, и учителката били много разочаровани. За музиката ми е през (няма да доуточнявам къде, че ще ми ограничат достъпа).

# 129
  • у дома
Номите, лятото я чете, но нещо не го грабна, въпреки че докато аз я четях любопитстваше и мислеше, че ще му хареса. Според мен четящо дете ще я хареса на тази възраст и най-веротяно ще се влюби за цял живот в Пратчет.

Потвърждавам-моето ог откри това лято и няма откъсване от четеца  Twisted Evil

# 130
  • София
Препоръка за книги:

Принцът на мъглата
Стъклените деца
Теса
Арчи Грийн
Graffiti moon /на български е☺/
Бялото конче
Еребус

Може би първата, последната, Стъклените деца и Теса са най-стойностни, но и другите три са много интересни.

# 131
Момичета, някое детенце ходило ли е предните години на състезанията по АЕ на Лонгман. Интересува ме какъв им е формата, моят се е записал утре да ходи bouquet

# 132
  • София
Да я похваля - 6 по история. Баща и и помагаше, заедно се подготвяха. Вече сдавам този предмет, който за малко да намразя.
Браво! Колко е хубаво половинката да се справя по-добре с нещо, така делигираш с чиста съвест.  Wink
При нас 4.50 на класното по БЕЛ. Не е доволна, защото май ще се размине с 5-цата за срока...Всъщност има 5.20 после два пъти по 3.5 на изпитване по български и литература и на класното 4.5..което си е четворка ...ама като говоря, че заниманията с госпожата не са достатъчни, кой да ме чуе.
Имаш ли основание да смяташ така? Дори и където се смята средно аритметично, не би трябвало да се гледат стотните, а закръглените оценки. За мен детето ти има 5, 4, 4, 5, което според мен е 5 за срока, при това без изпитване.
Кажи после какво е станало.

# 133
Добро утро.
Моят замина на състезание, да видим как ще се справи.

Maria_P, аз също смятам, че детенце е за 5. Толкова ли държат на това средно аритметично... При сина ми има учители, които при ср. аритметично 5 от оценките, оставят 6-ци, защото виждат, че детето знае, взима участие, справя се по време на часовете. Понякога оценките от изпитване или контролна са моментно състояние, невнимание и т.н.
Е, има си и такива , които смятат, но май са доста по - малко.
Тази събота и неделя смятам да поотворя някой учебник, да се опитам да си оправя успеха в края на срока.

# 134
Момичета, някое детенце ходило ли е предните години на състезанията по АЕ на Лонгман. Интересува ме какъв им е формата, моят се е записал утре да ходи bouquet
Това състезание при нас (т.е. Варна) е на 23.01. При вас защо е днес? Да не е някакво друго състезание?
П.С.  Напишете в гугъл "longman Competition 2016" и ще го видите.

Общи условия

Активация на акаунт