Православни пости 2016 година

• 156 934
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Аз до скоро купувах този "течен шоколад":
https://www.dm.de/dmbio-nuss-nougat-creme-p4010355172228.html
https://www.dm.de/dmbio-zartbitter-creme-p4010355216533.html

Видях, обаче че е е с палмово масло . Макар ,че не е хидрогенирано няма да го купувам повече и ще си търся други алтернативи. Набелязах си 2-3 рецепти за "домашна Нутела "

# 856
  • Sofia
Току-що направих страхотни постни мъфини:
2 чаши брашно
1 чаша топла вода
1/2 чаша зехтин
1 ч.л. сода
1 с.л. оцет
Добавки (по избор) - лютеница, риган, чесън на прах, босилек, слънчогледово или тиквено семе, ленено семе, мак, сусам, чорек - каквото ви харесва!
Пече се около 25 мин. на 180 градуса

# 857
  • София
Домашната нутела е класика, но я правя твърда. Може би трябва да се добави някакво олио, за да стане по-течна и мека.

От гръцките магазини за маслини може да се намери много хубав тахан с натурален шоколад или какао. И там има палмово масло, но е малко. МНого е балансирано откъм сладост и е гладко и като консистенция.

# 858
  • София
Убау де. Тахан продават вече в що годе всеки свестен хипермаркет. Какао пък сигурно и във всяка квартална бакалия. Захар ако нямате ми пишете да ви пратя, а що пък не да я замените с малко мед.

Ми хванете па си направете една нутела и една въртела и яжте домашен шоколад.

# 859
Не всеки има време и желание да прави нещо сложно и завъртяно. В простите неща е истината. Аз вчера реших да направя малко ориз със зеленчуци. Пустият му ориз като почна да набъбва... вместо за една вечеря подсигурих семейството за седем Simple Smile

# 860
  • София
Подобие на течен шоколад се получава също с кестенов крем и много какао. Друг вариант, както вече е написано, е тахан смесен с мед и какао, но аз определено предпочитам светлия (сусамов), по-тъмният е по-полезен, но с прекалено натрапчив вкус.

# 861
  • с трима мъже :)
В момента ми се пекат шоколадовите квадрати. Ухае страхотно Simple Smile

http://90dni-recepti.blogspot.bg/2011/06/blog-post_2089.html#!/2011/06/blog-post_2089.html

# 862
Майонезата ми стана по-вкусна от тази, която купувам.
За пръв път правя майонеза Simple Smile

1/2 чашка за кафе - нахутена вода
1 чашка за кафе - олио

дръпнах ги с пасатора (в тясна, висока купа) и след това добавих 1 с.л. лимон и 2 щипки сол.

СТрахотия Simple Smile

# 863
Тази майонеза дали мога да я приготвя с блендера?  За сладичко- Ябълков щрудел с готови кори, орехови ядки и канела  Heart Eyes. Основно- Грах с картофи.

# 864
 chef Аз пък днес ще направя салата Винегрет. Бях я чела тук като идея преди дни, но чак сега ми се мерна цвекло пред погледа Simple Smile
За мен ще е с олио, а за децата-с майонеза.

# 865
В Лидъл преди време нямаше ли един фъстъчен крем с какао, също подходящ за постите?

# 866
Приготвих миди с ориз - станаха страхотни.
За течния шоколад - лидълския течен тъмен шоколад Deluxe с мента е много хубав! Само какао, лецитин и захар. Направила съм и една тава баклава. Купих тофу от dm и ми се иска да направя пица с него. Не съм опитвала до сега, дали ще се разтече като кашкавал или ще остане както съм го сложила?
В Лидъл преди време нямаше ли един фъстъчен крем с какао, също подходящ за постите?
Не съм виждала, има само обикновено в големи буркани.

# 867
  • Sofia
Взех от Лидъл страшно вкусен зеленчуков чипс ( дехидратирани зеленчуци - червено цвекло, сладки картофи и пащърнак).
Препоръчвам го, доста засища!

# 868
На рибения щанд в Кауфланд всички казаха, че НЕ може миди по време на постите
Може някаква риба, но не и миди.
Казаха ми, понеже питах... И хората от опашката потвърдиха.
Не зная колко е вярно  Rolling Eyes

Браво за идеята за грах с картофи. Страхотно.

# 869
  • София
Безгръбначните са постна храна.

Дядо Хаджия, тахан вкъщи бол по всяко време на годината. Не мога да докарам купешката консистенция. Иначе си прав домашни микстури най-различни, все вкусни Simple Smile

Днес постното е зеленчукова гъста супа, печени чушки и скордаля. От гърците на пазара купих маринована аншоа и маслинов пастет.
Утре ще се пече тиква, от която мога да направя много неща.

Общи условия

Активация на акаунт