Православни пости 2016 година

• 156 934
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ще ви ги качвам на периоди.

# 661
Чудесна идея и благодарим!

Аааа ясно. Е, аз няма да го спра. Напълно достатъчно ми е да спра животинската храна и твърдия алкохол.
Кафето не е в разрез с идеята.

# 662
таблицата  на първа страница вярна ли е, постите не почват ли утре 15.11, а не днес
Да, днеска са Заговезните. Но аз от днес съм на "лек режим. Така съм решила Simple Smile

# 663
  • Пловдив
Моля дайте ми идеи за посна закуска с овесени ядки, трици, чия че се с кисело мляко ги хапвам, благодаря.

# 664
Моля дайте ми идеи за посна закуска с овесени ядки, трици, чия че се с кисело мляко ги хапвам, благодаря.

Вчера се запасих с мюсли и соево мляко, например. Може оризово мляко също да се ползва.

# 665
  • Sofia

Много вкусно става, ако накиснеш ядките от вечерта в хладка вода и сутринта добавиш лъжичка мед и каквото друго искаш - семена, ядки, плод...
Успешни и леки пости на всички!  Hug
Прието ли е в тази тема да споделяме менютата си?  newsm78

# 666
  • в огледалото на живота
Леки и спасителни пости на всички  Hug
Да разбирам ли,че в Коледния пост няма дни на пълно въздържание от раст.мазнина,както през първата и последна седмица на Великденските?
В смисъл храната се приготвя с такава мазнина...

# 667
За мен ще е добре да споделяте менюто си, дори и рецепти. Ще постя за първи път и това ще ми е от полза.

# 668
  • Севлиево
За мен ще е добре да споделяте менюто си, дори и рецепти. Ще постя за първи път и това ще ми е от полза.

Аз днес за обяд крем супа от карфиол и нахут.  chef

# 669
  • София
Аз правих крем-супа от броколи. Купих оризово мляко да си слагам в кафето, но не съм очарована от вкуса и ще трябва да го употребя в друга рецепта.. сега се замислих, че можеше да го сложа в супата, но за съжаление е подсладено.

# 670
  • София
Леки и спасителни пости.

За мен  е удачно споделянето на менюто.
За тази седмица съм сготвила леща, ориз с праз и маслини и крем супа от морков, картоф и брокули.
Отделно си правя салата. През този пост съм решила да наблегна на мед за закуска.

# 671
  • София
Лек и спасителен пост и от мен!

# 672
  • Пловдив
Благодаря, за идеите.
Савина тя темата е кулинарна и аз доста идеи от тук съм взаимствала любими са ми исменката /каттофи и праз/ и винения кебап. Така че ще се радвам на подсказки.
Да питам детския пост в какво се изразява, нашето дете пости 3 дни, изповед и причастие, малките направо причастие.

# 673
  • София
...
Да питам детския пост в какво се изразява, нашето дете пости 3 дни, изповед и причастие, малките направо причастие.

В това което свещеника е казал!

Навремето моята дъщеря, която беше малка (под 7 години) поста беше само еднодневен без месо.

Деца под 7 години не се изповядват, защото се приема, че те все още не осъзнават всичко. От 7 до 12 години се учат да осъзнават действията си и затова изповядването при тях е много особено (провежда се повече като събеседване със свещеника) и вече над 12 години се върви по нормалния ред. Това е принципа на моя изповедник, но всеки свещеник си има свои принципи. За съжаление в БПЦ все още не е установен някакъв общ ред в тези случаи.

# 674
Lilini, аз овесените ядки ги запарвам и после овкусявам с мед, канела, бисквити и орехи. А детския пост се състои в изключване на месото. Това е т.н. лек пост и се прилага не само за деца, но и за бременни, болни и стари хора.

Elenky, аз с меню за закуска, обяд и вечеря не мога да помагам, защото ям изключително малко. Днес и утре съм само на течности Simple Smile После ще мина на плодове, зеленчуци, хляб, олио и тофу. Без термична обработка.

Общи условия

Активация на акаунт