Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 дек. 2015, 03:43 ч.

Лъжата на века: детоксикацията на организма е измама

 • 25 011
 • 178
 •   1
Отговори
# 165
 • Мнения: 507
Ееееее...най сетне прочетох нещо смислено!Сега ,ако някой се опита да обясни и на заблудените по модата йога християнки,че това е измама,при това опасна,ще си върна вярата в  човешката мъдрост!

Зависи от гледната точка, защото пък аз прочетох много глупости в тази тема.

Като последната която си припомних сега, че слузта била измислена от някакви гурута......

Всеки лекар и най некадърния е наясно че много от хроничните болести се дължат на уплътнена слуз(обструкция)  в организма и на други разни излишни неща.......проблема на лекаря е че не знае как да лекува тези болести.
Най очеизвадното доказателство за слуз в организма е кихането и кашлянето, кихат и кашлят дори и хора които не се самоопределят за болни. Уплътнената слуз не е проблем сама по себе си, проблем е когато надвиши някакво количество, проблем е и когато е примесена с гной или гнойни или кървави нишки.

Най очеизвадно доказателство за наличие на слуз/уплътнена слуз в организма са хроничните болести на дихателната система. Но същия този процес е характерен и за пикочополовата система и други органи които са във вид на тръби и кухини. Причината вируси, бактерии и каквито и да са паразити и алергени.


Доста фанатично това за йогата. Йогата е измама, а християнството не е?.
Едната религия е измама, а другата не е! Shocked

Йогата е свободноизбираемо занимание никой никого не мами.
Йогата си има сериозна аналогия с академичните дисциплини кинезитерапия/физиотерапия....неврология и др.
Грубо казано едните си обясняват нещата с чакри и меридиани, другите с централна и периферна нервна система....но става въпрос за едно и също нещо.

Дали някой ще нарича физическото си занимание йога или кинезитерапия /физиотерапия няма огромна разлика въпрос на вкус. Колкото едното може да лекува толкова и другото, само придружаващи терапии са.

# 166
 • София
 • Мнения: 38 169
какво, каквоо? Я, пак за слузта разкажи, че не ми стана ясно работата с кухиниите! Но започнИ с определение що е то слуз, какъъв й е съставът и пр.
На мен ми изглежда така, че слузта е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче.

# 167
 • Мнения: 507
какво, каквоо? Я, пак за слузта разкажи, че не ми стана ясно работата с кухиниите! Но започнИ с определение що е то слуз, какъъв й е съставът и пр.
На мен ми изглежда така, че слузта е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче.

На заповеди не се подчинявам. Има си литература всякаква има си и специалисти, който не знае търси и чете и пита а  не обвинява хората в липса на базови познания, след като той самия няма такива.
Натискаш няколко копчета на компютъра и прочиташ за слузта в организма...и болестите които се дължат на това.

# 168
 • София
 • Мнения: 38 169
Щом си наясно със слузта, можеш да обясниш с няколко изречения най-важното. Иначе говориш за неща, които не разбираш. Най-малкото трябва да знаеш какво представлява слузта, поне най-важното - какъв е най-често съставът й.
Копчетата на компютъра няма да ми разкажат 0 все едно аз да те пратя на полето за хляб.

# 169
 • Мнения: 507
Щом си наясно със слузта, можеш да обясниш с няколко изречения най-важното. Иначе говориш за неща, които не разбираш. Най-малкото трябва да знаеш какво представлява слузта, поне най-важното - какъв е най-често съставът й.
Копчетата на компютъра няма да ми разкажат 0 все едно аз да те пратя на полето за хляб.


Не мога да повярвам, толкова е елеменрарно...... на народен език сопола е вис слуз, храчката от гърло от дробове също........що за глупави въпроси задаваш. При хроничните състояния слузта се натрупва в тялото във вид на твърда материя примесена и с други екстри.

Държиш се иронично и подигравателно и очакваш нормално отношение от другата страна. Каквото повикало, такова се обадило.

# 170
 • София
 • Мнения: 38 169
Съжалявам, но не се държа иронично, нито подигравателно, а наистина питам какво е тази работа със слузта. Сополи и храчки ми е ясно, за гнойта също, обаче нататък вече ми е мътно. Не зная какво се разбира под слуз в тяялото, да не говорим да се натрупва в пикочо-половата система и навсякъде, където има кухини.

# 171
 • Мнения: 1 748
Не съм лекар, даже не се интересувам много от подобни неща, но около мен има хора със синузит, например. Не страдат ли точно от някакъв слузоподобен секрет в синусите Shocked

Аз поне така си представям слуз.

# 172
 • София
 • Мнения: 38 169
хубаво, синузит, ама каквоо има да му детоксикираш на него. На мен ми е интересно за останалото. дихателните пътища и синусите саа ясни.

# 173
 • Мнения: 1 748
A, друго не знам  Mr. Green толкова са ми медицинските познания, както казах. Просто споделям, аз какво разбирам под трупане на слуз, което води до болежки и проблеми.

# 174
 • София
 • Мнения: 38 169
да, де  Simple Smile

# 175
 • Мнения: 1 748
Ето, например, аз знам едно добро прочистване, "детоксикация", ако искате, за този синузит. Та страдащия от синузит намира голям хубав мравунят на червени мравки, тупа с ръце върху него и върху мравките и после диша от ръцете си. Нещо средно между оцет и амоняк е на усещане, много е силно. Виждала съм хора, които като го направят след това им изтича прилично количество гнусни сополки във всички цветове на дъгата. Аз лично го правя по десетина пъти на година, когато съм в планината и минавам край подходящ мравуняк. И аз изкарвам малко материал  Mr. Green следващия половин час, но малко и не е шарен.

# 176
 • Мнения: 2
Лъжата на века: детоксикацията на организма е измама

Без значение дали са краставици, падащи на шайби през пръски вода, или модели, седящи самодоволно до куп зеленчуци, трудно е да не бъдете въвлечени в индустрията на детоксикацията. Идеята, че може да "отмиете" калорийните си прегрешения е перфектен антидот на фастфуд ежедневието и лубрикирания от алкохол социален живот.

Но преди да избършете праха от сокоизстисквачката или да направите първите си колебливи стъпки към клиника за прочистване на червата, ето нещо, което трябва да знаете: детоксикацията - идеята, че може да промиете системата си от нечистотии и да направите органите си перфектно чисти и готови за работа - е измама.

Това е псевдо-медицинска концепция, замислена да ви продава продукти.

„Да говорим ясно - казва Едзард Ърнст, пенсиониран професор по медицина в университета в Ексетър, "има два типа детоксикация: единият е порядъне."чен, другият Порядъчният той описва като лечение на хора със застрашаваща живота пристрастеност към наркотици. "Другият е дума, открадната от предприемачите, измамниците и шарлатаните, за да продават фалшиво лечение, което едва ли не пречиства тялото от токсини".

Ако токсините се натрупваха по начин, по който тялото да не може да ги отдели, вероятно щяхте да сте мъртви или да се нуждаете от сериозна медицинска интервенция. "Здравото тяло има бъбреци, черен дроб, кожа, дори бели дробове, които извършват детоксикация непрекъснато," коментира той. "Няма известен начин да бъде накарано нещо, което работи перфектно в едно здраво тяло, да работи още по-добре."

Голяма част от маркетинговите приказки се въртят около "токсините": отровни субстанции, които поглъщате или вдишвате.Не е напълно ясно обаче какви са тези токсини. Ако те бяха назовани, можеше да бъдат отчетени нивата им преди и след процедура, за да се провери ефективността й. Но точно както попаднали в окото ви частички, ако се опитате да се фокусирате върху тези токсини, те стават на практика невидими.

През 2009 г. група учени, събрани от британската благотворителна организация Sense about Science, се свърза с производителите на 15 продукта, продавани в аптеките и супермаркетите, претендиращи, че извършват детокс. Продуктите варираха от диетични хранителни добавки до сладки кремове и шампоани. Когато учените поискаха доказателства, подкрепящи твърденията за детоксикация, нито един от производителите не успя да даде дефиниция какво точно има предвид, камо ли пък да назове токсините.

И все пак, необяснимо, рафтовете на магазините за здравословни храни все още са пълни с продукти, съдържащи в името си думата "детокс". Това очевидно е маркетинговият еквивалент на нарисуването на "ивици за скорост" върху колата. Може да си купите таблетки, тинктури, чайове, маски за лице, соли за баня, четки за коса, шампоани, гелове за тяло и дори преси за коса.

Йогата, почивките в луксозни хотели и масажите също обещават да ви помогнат в пречистването. Може да се подложите на 7-дневна диета и вероятно наистина ще свалите килограми, но това няма нищо общо с токсините, а е просто защото сте гладували в продължение на седмица.А отделно идва и процедурата по иригация на червата или по-просто - клизма

Поддръжниците й ще заявят, че вредни плаки от остатъчни изпражнения остават в червата ви в продължение на месеци и вкарват причиняващи заболявания токсини обратно в тялото. За тяхно съжаление - и вероятно за ваше щастие - досега няма лекар, който да е виждал тези митични плаки, а мнозина всъщност препоръчват да се избягва тази процедура, заявявайки, че с нея може да получите перфорация на червата.

Други тактики са по-подмолни. Дезинтоксикиращите подложки за крака стават кафяви през нощта от нещо, което според производителите са токсични утайки, извлечени от тялото ви. Само че всъщност няма нищо такова - те просто съдържат субстанция, която потъмнява, смесена с потта ви.

"Скандално е - ядосва се Ърнст - Това е престъпна експлоатация на наивните обикновени хора и донякъде разчита на нещо, което всички ни се иска да имаме - просто решение, което да ни избавя от греховете ни, така да се каже. Хубаво е да си мислим, че то би могло да съществува, но за съжаление това е невъзможно."

Фактът, че концепцията за дезинтоксикацията е толкова мъглява, може би обяснява защо тя успява да избегне подозрението на обществото

Когато повечето от нас произнасят думата "прочистване", това обикновено става в края на тежък уикенд. „Определено има полза да имате не-алкохолни дни в живота си," казва Катрин Колинс, диетолог от болницата "Сейнт Джордж". "Това вероятно ще ви даде шанса да преосмислите навиците си за пиене, ако прекалявате с алкохола. Но идеята, че черният ви дроб по някакъв начин има нужда от „прочистване", е абсурдна."

Черният дроб разлага алкохола в двустъпков процес. Ензимите в черния дроб първо превръщат алкохола в ацеталдехид, много токсична субстанция, която уврежда клетките на черния дроб. След това той почти незабавно се преобразува във въглероден двуокис и вода, от които тялото се освобождава. Прекаленото пиене на алкохол може да надвиши капацитета на тези ензими и натрупването на ацеталдехид да доведе до увреждане на черния дроб.

Умереното и рядкото пиене обаче може да има и защитен ефект. Изследвания са установили, че абсолютните въздържатели и консумиращите прекалено много алкохол имат по-кратка средна продължителност на живота от хората, които консумират алкохол умерено и в малки количества.

"Знаем, че малко алкохол понякога е полезен," коментира тя. "Може би защото неговият седативен ефект леко ви отпуска, или защото той поддържа черния дроб в добра форма с ензимите му за дезинтоксикация, които да помагат в справянето с другите употребявани от вас токсини.

Ето защо официалните препоръки на властите не гласят ‘Не пийте'; те казват: ‘Няма проблем да пиете, само че го правете умерено.' Нещата стоят малко по следния начин: малко от това, което не ви убива, може да ви действа лечебно."

Тази поговорка е приложима и на друго, неочаквано място - за броколите, любимата съставка на масовото насаждане на "суперхрани"

Броколите наистина помагат на черния дроб, но за разлика от героичния им имидж, който названието "суперхрани" подсказва, те определено не са толкова добри герои. Броколите, както и всички зелеви кръстоцветни растения - обикновено и брюкселско зеле, карфиол и синап - съдържа цианид. Консумацията внася в организма малка частица отрова, която подобно на алкохола задейства ензимите в черния дроб, така че те да се справят по-добре с други отрови.

Колинс избухва в смях при споменаването на суперхраните. "Повечето хора смятат, че би трябвало да ограничите или да обръщате специално внимание на определени групи храни, но това категорично не е вярно," казва тя. "Перфектното „пречистване" на организма е постижимо чрез отказване на цигарите, спортуване и поддържане на здравословна, балансирана диета, примерно средиземноморската."

Затворете очите си и си представете маса с карирана покривка, покрита с меса, риба, зехтин, сирена, салати, пълнозърнест хляб, ядки и плодове. Всички тези храни дават протеин, аминокиселини, ненаситени мазнини, фибри, скорбяла, витамини и минерали, поддържащи в перфектна форма тялото - и имунната му система, която най-добре предпазва от болест.

http://www.viapontika.com/index.php?page=article&article=9192

# 177
 • Мнения: 1 485
Доживях да прочета, че централната и периферна нервна системи се отъждествяват с чакри и мередиани! Какво познание!

Преди 15г. в италианско списание четох интервю с кардинал Рацингер. Тогава още не беше станал папа. Питаха го как съчетава християнството с йогата. Той обясняваше, че я харесва като система от упражнения и с тях се чувства добре. Но това не означава че споделя философията на йогата......

# 178
 • София
 • Мнения: 21 808
Много харесвам йога упражненията напоследък. Забелязвам, че при почти всички от тях гърлото се отваря. А съвременият човек почти непрекъснато си свива гърлото, особено като седи наведен над телефона.

Общи условия

Активация на акаунт