Хеликобактер пилори

• 152 507
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
Биозин според мен е ок за жлезата
За другото лекарство не знам
Но точно в листовката  на Биозина  пише да не се приема от хора с автоимунни  заболявания Angry

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 20:46 от didona3

# 406
Но не е особено опасен за щитовидната.

# 407
Освен антибиотици, трябва и дезинфекция на всичко което сте ползвали. Като например нова четка за зъби, дезинфекция на всички прибори и най-вече спиране на купуване на храна от непроверено източници от заведения. Няма смисъл от пиене и тровене с антибиотик, докато не спрете да се храните на мястото където са ви зарази ли. Малко заведения ползват миялни машини или препарати за дезинфекция. Все едно е да се лекувате от венерически заболяване, а да продължавате да правите секс с партньора който ви заразява, без да се лекува и той. За диетата не се чака да свърши антибиотика да се почне.

# 408
Освен антибиотици, трябва и дезинфекция на всичко което сте ползвали. Като например нова четка за зъби, дезинфекция на всички прибори и най-вече спиране на купуване на храна от непроверено източници от заведения. Няма смисъл от пиене и тровене с антибиотик, докато не спрете да се храните на мястото където са ви зарази ли. Малко заведения ползват миялни машини или препарати за дезинфекция. Все едно е да се лекувате от венерически заболяване, а да продължавате да правите секс с партньора който ви заразява, без да се лекува и той. За диетата не се чака да свърши антибиотика да се почне.

Така е.  Аз при всяко пиене на антибиотик след всяко измиване на зъбите веднага изварявам четката за зъби. И така докато свърша лечението. Не съм изварявала прибори. Изследвах всички около мен. Децата ми, внук ми, приятелят ми.  Слава богу никой няма. Дори приятелят ми, с който живеем от 5 години заедно и ме целува непрекъснато, няма Хеликобактер. До колкото съм чела с тази бактерия най - вероятното заразяване е когато е малко бебе, малко дете. Възрастен човек трудно се заразява. А този, който я носи гадината, в момент на голям стрес тя се активира. Така е поне при мен, защото и този, с когото израстнахме в една къща, аз научих преди 2 години, че той има язва, причинена от Хеликобактер пилори. Явно са ни заразили, когато сме били съвсем малки.
Бях на 10 годинки когато майка ми и баща ми се разведоха. Беше голям стрес за мен. Имах период на постоянна болка в стомаха, особено вечер. Не можех да спя по цели вечери и само охках, а майка ми се чудеше как да ми помогне. Накрая ме заведе на лекар и се оправих от някакви хапчета, които няма как да си спомням. Макар, че тогава преди 45 години никой не знаеше за тази бактерия. Преди 12 години  пак поради стрес започнаха силни нетърпими болки рано сутрин. Събуждаха ме от сън и едва ли не припадах от болка. Живеех в голяма Европейска столица тогава . Изпратиха ме на Гастроскопия, но аз избягах от масата, след като разбрах, че не я правят с упойка и видях един как му я правят и повръща. Та ми направиха само рентген, но не ме изследваха за Хеликобактер.  Изписаха ми Омепразол, но дълго време си бях с болката. Като си връщам сега лентата назад си спомням, че пих  Доксициклин( тетрациклинов антибиотик)  за нещо друго, а той  явно е намалил значително количеството на гадината, защото болките ми спряха. Преди 3 години почина баща ми и от големия стрес отново започнаха болките. Отново гастроентеролог в Бургас не ме изпрати на изследване. Добре, че аз се поразрових из нета и разбрах за причината за всички мои стомашни страдания -- Хеликобакера. Направих си изследване на фецес---естествено беше положителен. Значи гадината отново се е активирала от силния сътрес. От тогава ходя по мъките с 2 неуспешни комбинации антибиотици, за които съм писала вече---без успех. И както писах преди моят щам явно е за Тетрациклин, но поради голямата дисбакериоза и поражения от първите 2 комбинации сега никой лекар не иска да ми го изпише, а и аз самата се страхувам да го пия. А гадината ме яде ли яде отвътре и ме унищожава бавно, но сигурно.
 Имам позната, която от първия път се оправи от Оспамокс( пеницилинов антибиотик) Явно е имала късмет, че нейния щам на Хеликобактера е бил чувствителен на него.  Първата комбинация антибиотици, която по принцип лекарите изписват е Оспамокс с Кларитромицин.

# 409
Ами антибиотици се пият в краен случай, не както сега ги изписват за щяло и нещяло. Ако нацистина я имаш от години,  през които си пила антибиотици, явно е станала резистентна, знам ли. Пробвай с алтернативни методи както са посъветвали по-горе според мен. Диетата от сега я започвай, няма за кога да чакаш, ще те облекчи. От четенето и аз знам, че много хора си я носят, но на някои не им пречи. Много хора и а си живеят с язви с години. Едно от лудите алтернативни лечения, които от няколко места чувам, от живи хора на които може да се каже, че имам доверие, че са излекували язва с люти чушки, големи количества.

# 410
  • На планетата земя
Според докторката ако един път си се излекувал като хората повторно заразяване става много трудно така,че не се филмирайте толкова.Аз по заведения и по кафета ходя,станала съм параноична на тема хигиена. На зъболекар като ходя карам зъболекарката да дезинфекцира 2 пъти машината,ама не може да се затворим в инкубатор само и само да се опазим от хеликобактера.Още повече,че всеки втори човек сигурно я има тази бактерия,по-важно е май да си повдигнем имунитета, лигавицата на стомаха да заздравее и да се пазим от стрес.Спорта също много помага.Имуностимулатор не съм пила, и даже не съм се и сетила,само течен вит.Ц.

# 411
На мен пък докторите ми казват обратното- че можеш лесно и постоянно да се заразяваш
За теста от фецес колко време след изхождането може да се даде материала, например може ли от предния ден за следващия?

# 412
  • На планетата земя
Не,трябва да е на същия ден.

# 413
Здравейте, и аз се борих с тази гадина, но слава Бога я изчистих. Изпих една камара антибиотици, пробиотици, инхибитори, билки, но болката си продължаваше и тогава се свързах с Николай, и съм му много благодарна на него и г-н Димитрова, които е произвел Хебак. След приема му в продължение на седем дни и последвала гастроскопия в която направиха и биопсия се потвърди, че я няма гадината. Пет месеца бях на стриктна диета и свалих 10 кг, но е важното, че я няма вече. Е, все още се ограничавам какво хапвам,но съм добре. Благодаря ти Никииии! 😊

# 414
Ами антибиотици се пият в краен случай, не както сега ги изписват за щяло и нещяло. Ако нацистина я имаш от години,  през които си пила антибиотици, явно е станала резистентна, знам ли. Пробвай с алтернативни методи както са посъветвали по-горе според мен. Диетата от сега я започвай, няма за кога да чакаш, ще те облекчи. От четенето и аз знам, че много хора си я носят, но на някои не им пречи. Много хора и а си живеят с язви с години. Едно от лудите алтернативни лечения, които от няколко места чувам, от живи хора на които може да се каже, че имам доверие, че са излекували язва с люти чушки, големи количества.

Пила съм всякакви алтернативи що има на пазара, но без успех.

# 415

Пила съм всякакви алтернативи що има на пазара, но без успех.
Освен постоянно отново да се заразяваш, аз не виждам причина. Само веднъж съм пила антибиотици, 2 сутрин и вечер, едни огромни хапчета. Спрях да ям от местата, където вероятно са ме заразили, но и вече работех на друга работа. То ми отне над година да осъзная, че съм болна и да отида на лекар. След изяждането на няколко фастъка, вървях и повръщах по улиците.

# 416
Поздравления,един човек,който да е гледал внимателно къкво съм писал...спокойно бактерията си я изчистила след 2 та приема на Хебак,Флоравита е мн.добър,но действа с натрупване,т.е.доста шишенца ще идат,спазвай диета докато се възстанови стомаха ти,аз втори път се заразих и за 7 дена с по 4 хапчета на ден Хебак,я изчистих отново,така,че не слушай кой какво говори тук,да се тровят с АБ като искат,поздрави

Благодарение на теб Николай събрах много информация, която беше много подробна и полезна, за което искам да ти благодаря. Тъй като от рано съм на работа, а изследванията ги правят до 10,00ч., и немога да си ги пусна,но в петък на 23,11.2019 ще отида, и ще пиша за резултата.Още един път ти благодаря за всичко.
Приятен ден!

# 417
Поздравления,един човек,който да е гледал внимателно къкво съм писал...спокойно бактерията си я изчистила след 2 та приема на Хебак,Флоравита е мн.добър,но действа с натрупване,т.е.доста шишенца ще идат,спазвай диета докато се възстанови стомаха ти,аз втори път се заразих и за 7 дена с по 4 хапчета на ден Хебак,я изчистих отново,така,че не слушай кой какво говори тук,да се тровят с АБ като искат,поздрави

Благодарение на теб Николай събрах много информация, която беше много подробна и полезна, за което искам да ти благодаря. Тъй като от рано съм на работа, а изследванията ги правят до 10,00ч., и немога да си ги пусна,но в петък на 23,11.2019 ще отида, и ще пиша за резултата.Още един път ти благодаря за всичко.
Приятен ден!
благодя за хубавият отзив,който си написала,много хора тук писаха какво ли не против мен,блокираха ме няколко пъти и т.н. през много мъки минах и аз с тази гад,много четох и изпробвах много неща,пари на вятъра се оказа повечето...затова съм си оставил и телефона,който има нужда да ми звъни и да му обясня за какво става на въпрос всъщност ако си заразен с ХБ,защото повечето лекари не ни казват какво следва при усложнението и,радвам се,че съм ти помогнал със съветите ди..поздрави

# 418
Доктор Лиляна Йорданова - гастроентеролог, работи в поликлиниката до Община Младост с направление. Излекува ме от бактерията. Препоръча ми я колежка, на която брат й се е лекувал при нея. Доволна съм.
Не съм плащала по сто лева за преглед.

# 419
Здравейте, и аз се борих с тази гадина, но слава Бога я изчистих. Изпих една камара антибиотици, пробиотици, инхибитори, билки, но болката си продължаваше и тогава се свързах с Николай, и съм му много благодарна на него и г-н Димитрова, които е произвел Хебак. След приема му в продължение на седем дни и последвала гастроскопия в която направиха и биопсия се потвърди, че я няма гадината. Пет месеца бях на стриктна диета и свалих 10 кг, но е важното, че я няма вече. Е, все още се ограничавам какво хапвам,но съм добре. Благодаря ти Никииии! 😊

Ще взема накрая да пробвам този Хебак та да видим дали ще ми помогне. Дано само да не ми навреди.
Как се взема и колко време? В сайта на производителя не пише. До колкото разбрах Николай го е пил 7 дни по 4 хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт