Хеликобактер пилори

• 152 566
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте. Нова съм в темичката и имам нужда от помощ. Как да тълкувам резултата ми за хеликобактер? Имам ли или нямам активна инфекция?

Много благодаря предварително за помощта Simple Smile

# 436
Определено нямате. Друг е въпросът дали има последствия след инфекцията.

# 437
Много благодаря!
Честно казано никога не съм изследвала хеликобактер, защото никога не съм имала проблеми със стомаха. Със сигурност, ако съм имала инфекция преди, не съм я засякла и не съм я лекувала...
Сега се подредих много лошо след като забременях и започнах да повръщам денонощно в продължение на 2 месеца. Повръщането изчезна, но останаха много неприятни болки като спазми, които не мога да си обясня от какво са, както и невъзможност да ям сурови плодове и зеленчуци, с много малки изключения....
Щом нямам хеликобактер, надявам се с подходяща диета да се възстановя напълно, макар и бавно. Но и тримата доктори, при които бях само вдигаха рамене и казваха, че няма как да знаем...

# 438
Скрит текст:
Здравейте. Нова съм в темичката и имам нужда от помощ. Как да тълкувам резултата ми за хеликобактер? Имам ли или нямам активна инфекция?

за да успокоите напълно бих ви препоръчал да си направите фецес тест-количествен

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:51 от Не се сърди, човече

# 439
Скрит текст:

за да успокоите напълно бих ви препоръчал да си направите фецес тест-количествен

Аз нещо не разбирам тук. IgG e 55.3  при норма <15, а вие казвате , че всичко е наред. Не съм си правила кръвен тест, но поразгледах из нета::
H.pylori IgG е качествен тест. Положителният резултат означава, че има инфекция или е имало инфекция в миналото. Контролно изследване е желателно да се направи не по- рано от 20 дни след края на лечението.

H.pylori IgА е количествен тест. Наличието им говори за:
ранен период на  инфекцията /появяват се преди IgG антителата /
остро възпаление на лигавицата на стомаха или дванадесетопръстника
за ефективността на лечението и състояние на оздравяване.
H.pylori IgА реагират по- бързо при добре подбрана терапия. Доказано е, че намалянето  им с 10% от първоначалното изследване е добър прогностичен белег /ефективно лечение/.:;
За IgA разбрах, че е ок, но за IgG като е висок ? Николай най - точно го е написал да си направи количетвен тест на фецес. Правят ги в Рамус и Цибалаб. Не трябва обаче да се пият никакви хапчета, пробиотици, билки,, каквато и да е алтернативна медицина поне 20 дни преди изследването, защото може да покаже фалшиво отрицателен резултат.
 Според мен, след като го прави за първи път и не е лекувана досега, ИМА инфекция , която не е стара, а нова.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:52 от Не се сърди, човече

# 440
"Аз нещо не разбирам тук. IgG e 55.3  при норма <15, а вие казвате , че всичко е наред. Не съм си правила кръвен тест, но поразгледах из нета::
H.pylori IgG е качествен тест. Положителният резултат означава, че има инфекция или е имало инфекция в миналото."
Е кое не разбрахте?   В случая - Положителният резултат означава, че е имало инфекция в миналото.  Изследванията се гледат комплексно а не всяко само за себе си. 

# 441
"Аз нещо не разбирам тук. IgG e 55.3  при норма <15, а вие казвате , че всичко е наред. Не съм си правила кръвен тест, но поразгледах из нета::
H.pylori IgG е качествен тест. Положителният резултат означава, че има инфекция или е имало инфекция в миналото."
Е кое не разбрахте?   В случая - Положителният резултат означава, че е имало инфекция в миналото.  Изследванията се гледат комплексно а не всяко само за себе си.  

Хубаво прочетете разяснението   какво значи IgA и IgG. Тя не се е лекувала до сега. Това и е първият тест. Как тогава е имала в миналото и няма сега, след като не се е лекувала. Всички знем колко упорита е тази гадина Хеликобактер. Този висок резулат означава, че има инфекция сега. Ако се беше лекувала, т.е. пила антибиотици, тогава може да означава, че е имала инфекция преди, но няма сега, но най -точно може да се разбере от фецес изследване дали има или няма инфекция. Може и с дихателен тест, но с фецес е по - лесно.
Нека си направи изследване на фецес и да го постне тук да видим кое е вярно и кое не.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 21:07 от didona666

# 442
За какво й е фецес тест в момента в нейното състоняи. И тест за хеликобактер си е правила на своя глава защото е бременна а й се повръщало заради което  й бил раздразнен стомаха. Според нея заради хеликобактер.

# 443
За какво й е фецес тест в момента в нейното състоняи. И тест за хеликобактер си е правила на своя глава защото е бременна а й се повръщало заради което  й бил раздразнен стомаха. Според нея заради хеликобактер.
За да е сигурна дали има или няма Хеликобактер. Ако го има може да се отрази зле и на плода.

# 444
Тук да поясня, защото дамата едновременно пише и в другата тема с гастрити - нямала е оплаквания преди. Има сега - раздразнена от  гадене и повръщане лигавица в първите месеци бременност. Няма как преди да е нямала нищо, а сега да има. Да имаш хеликобактер безсимптомно е малко вероятно.
Имуноглобулинните показатели които споменава в изследването което си е направила сама, говорят  по принцип за -:
цитирам
"
Имуноглобулините играят ключова роля в имунната система на човека.
Те представляват протеини, произвеждани от специфични имунни клетки, наречени плазматични клетки, в отговор на въздействието на бактерии, вируси, гъбички, други микроорганизми и дори ракови клетки, както и на излагането на организма на различни вредни вещества.

Още за Имуноглобулини | Мед. изследване от Framar.бг
"
Тук става въпрос за отговор/показател  по принцип дори на морбили като прекарана инфекция. Никой не поставя диагноза хеликобактер по тези показатели. Що се касае за това дали е опасно ако бременна има хеликобактер, няма да коментирам.

# 445
Що, аз си имах бактерията. В началото си мислех че е гастрит, пазех диета, която ми стопираше проблемите докато не изпия газирана вода с лимон например, така година и половина. Накрая въпросната ми разката фамилията на стомаха и отидох на лекар. Дори не знаех че съществува такова животно. Значи много време може да си я носиш, преди да разбереш че има проблем. Като знам как и хора си живеят цял живот с язви, пият хлебна сода и подобни и така си и остават, никога не се излекуват. Сашо да не можеш да я имаш Бактерията и да не знаеш?

# 446
В началото си мислех че е гастрит..
Съжалявам че трябва да го напиша, но с мислене диагноза не се поставя.
Вие сте имали проблем, но сама сте измислили(!) каква ви е диагнозата и съответно лечението . Съответно сте ги неглижирали.
Има си лекари, които са специализирали по десет и повече  години и знаят как да разберат какво ви има. Човек като има здравословни проблеми отива на лекар без да си поставя диагнози с мислене.

Наличието на хеликобактер винаги има симптоми, НО хеликобактерът е не е единствената причина за стомашните проблеми.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 12:58 от _re_ge

# 447
В началото си мислех че е гастрит..
Съжалявам че трябва да го напиша, но с мислене диагноза не се поставя.
Вие сте имали проблем, но сама сте измислили(!) каква ви е диагнозата и съответно лечението . Съответно сте ги неглижирали.
Има си лекари, които са специализирали по десет и повече  години и знаят как да разберат какво ви има. Човек като има здравословни проблеми отива на лекар без да си поставя диагнози с мислене.

Наличието на хеликобактер винаги има симптоми, НО хеликобактерът е не е единствената причина за стомашните проблеми.
Да доктори некадърници има, също пациенти, които при всеки сърбеж ходят на лекар. Отгледана съм от лекар и медицинска сестра, моите баща и майка и ще помоля по спокойно в даване на епитети, кога защо и как съм отишла на доктор.

# 448
Влязох в другата тема за гастрит, където Soraya_82 пише също за проблема си, и там е постнала кръвните си изследвания. Та там след това е написала, че все пак е отишла на лекар -- Гастроентеролог и ги е показала. Поствам по - долу 2-та и отговора( които не е написала тук) след постването на изследванията си::

:;Днес една докторка ми каза "Имате хеликобактер и то много". Понеже съм бременна и няма как да пия антибиотик, много се вкиснах.::
::Тази която каза, че имам хеликобактер беше гастроентероложка. Пуснах изследването на своя глава, което я ядоса:

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 20:40 от didona666

# 449
Ужас. Бременна с хеликобакобактер. Тя като роди ще пие, ами бебето? Изключително неприятно. Вкиснатата гастроентероложка, да я е пратила тя на изследване. Много ми стана мъчно жа жената и бебето.

Общи условия

Активация на акаунт