Хеликобактер пилори

• 152 434
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
По-правилно би било първо да си пуснете теста и след това да пиете флоравит. А най-правилното е да се консултирате с фирмата вносител. На сайта им има телефон за контакт.

# 451
Скрит текст:
Реших и аз да се включа в темата.
Преди един месец и на мен ми откриха ХБ и тъй като не желая да пия антибиотик, следях форума и веднага предприех мерки.Взех си Хебак- 2 дози, пия вече двадесет дни и се чувствам добре, е има остатъчни болки от време на време и газове, но  тези болки които имах  вече ги няма.Днес си поръчах и Флоравит и се надявам, че ще се оправя./ на него повече се надявам/Не съм си правила изследвания от както  ми откриха бактерията, но ще си направя и ще пиша.Успех на всички.
и защо реши да не пиеш антибиотик?! Наясно ли си , че това е бактерията причинител на язва и рак ?![/quote]Защото организъма не ми понася АБ, защото повръщам, от него  ми се вие свят и т.н Така, че не се чуди защо хората не искат да пият АБ, има си причина. Всеки сам си избира какво да прави.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:54 от Не се сърди, човече

# 452
Здравейте. Само да кажа, че бях на общо 3ма гастроентеролога: при завеждащия отделението в Токуда, при Григоров от Пирогов, но в МЦ "Пиротска" и Павлова в Надежда. Първите 2ма нищо не ми казаха, дори диагноза не получих, изписаха ми Нексиум и ме изпратиха да си ходя. За хеликобактер се сетих покрай една приятелка, която си го откри наскоро и понеже много ме мъчи тоя стомах, реших да си пусна и аз. Четох, че има антибиотик, който става и за бременни. Павлова обаче категорично ми отказа да ми го изпише и се държа с мен просто отвратително. Чак се разплаках. Казах й, че без лечение, докато износя и докато кърмя, ще минат минимум 10 месеца и с тоя хеликобактер, без лечение мога и язва да получа. Тя се ядоса още повече и побърза да ме изгони. Потресена съм от поведението й...
Най-тъпото е, че получих противоречиви мнения имам или нямам хеликобактер. Но при положение, че не мога да се лекувам мисля да зарежа всичко и да не се изследвам повече.
Тия доктори са толкова бездушни...мрън...

Искам още нещо да ви питам, ако имате идея. Моите болки в стомаха приличат повече на спазъм. Пия но-шпа, но сякаш не ми помага. Защо се получават спазми? Коя може да е причината? Това ли е най-характерната болка при гастрит?

# 453
Може би киселини?
На мен докторите неофициално ми казват да си гледам живота и да не мисля за бактерията...

# 454
Сорая душа мила
Нали ти казах ако искаш да си пусниш  фекален тест - той е 100% сигурен, другите с имуниглобулините имат много въпросителни , затова  и менията на лекарите не са крайни. С фецес теста може да изясни цялата ситуация.

А нексиумът ще ти облекчи състоянието на стомаха. Той обивива лигавицата като с филм. И не вреди на бременни. По принцип ако имаш хеликобактер  този филм пречи на бактерията да се закрепя за лигавицата и така да ти създава язви. Затова е разумно да го пиеш. Той се пие принципно при всякакви стомашни проблеми , защото както казах не само хеликобактера може да създава стомашни проблеми.

Що се касае до болките от гастрита те са толкова различни при всеки човек че няма как да бъдат обхванати с общо описание. Всеки ги усеща индивидуално защото и стомахът си е голям орган. Може да имаш и допълнително кисели и оригвания. Това също е показател на стомашен проблем макар да е по хранопровода.
Според мен ако пиеш нексиум но и пазиш диета за гастрит (опитай десет дена )ще усетиш веднага облекчение. Ако се случи това, значи безапелационно проблемът е с раздразнената  лигавица на стомаха. Проблем е че при токсикозата при бременните гаденето може да продължи дяволски дълго, при мен беше през целите периоди с малко почивка в 5-6- месец ... та аз дори вода не можех да пия, сякаш стомахът ми беше вързан на възел. Вливаха ми храна през вената.

# 455
Сарая имам три познати дечица ,на който много трудно и след година и половина им доказаха ,че имат бактерията . Така,че спокойно с диета и нексиум  ще се успокой стомаха . Язва  толкова  бързо не става. Аз  пих два пъти антибиотици докато я унищожа.и много трудно ги понесох. Последния път 120 хапчета.  И кръвния тест вече не се прави. Фецес и  дихателен са точни.

# 456
Сарая, преди да вземеш каквото и да е, направи си консултация - личен (или приятел)лекар, производител, вносител. Със здравето особено в твоето състояние, за проби и опити е да се говори е доста рисковано. Но  хранителен режим е задължителен.

# 457
Здравейте,
Искам да питам  за колко време се правят изследванията за ХБ в лабораториите  на фекален тест -количествен

# 458
В лаборатория Рамус резултатите стават готови за по-малко от един ден.

# 459
Благодаря за информацията направих си изследванията, а сега трябва да направя и Кръвни тестове - изследване на антителата     ( IgG, IgA).но в Рамус правят само едното IgG. Аз  съм от Пловдив и ако някой знае къде ги правят  и двете моля да ми каже.

Изпих 2 дози от Хебак и пия от 10 дена Флоравит , преди два дена си направих изследвания на фецес - количествен и резултата е 1,1 при мин. 0,05, с една дума още е имам тази бактерия.Говорих с Ани и тя ми каза да направя кръвни за да се види какви поражения е направила бактерията.Питах няколко лаборатории в Пловдив , те не правят двата вида кръвни и за това питам някой ако е от Пловдив къде си ги е правил. А що се отнася до Хебака, поръчах още едно от г-н Димитров и се надявам да има резултат. и като го изпия ще остана само на Флоравит няколко месеца. Схемата на Хебак е сутрин -1, обед  - 1 това е 30мин.преди хранене, а вечер 2часа след хранене. А че си го взела .по-късно, нали го слагат в контейнер, би трябвало да не се отразило чак толкова много. Но ги изпий, така или иначе си го вчела. Това е от мен.Успех

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:57 от Не се сърди, човече

# 460
  • На планетата земя
Интересно ми е как с едни кръвни изследвания се установява какви поражения е направила бактерията.Това не става ли само с гастроскопия ???

# 461
Даааа, а пък аз все се чудех защо лекарите правят кръвни изследвания. Пък то било съвсем излишно. Ама кой да знае ...

# 462
  • На планетата земя
На мен никога гастроентеролог не ми е искал кръвни изследвания.Понякога съм си пускала сама на своя глава и са ме връщали за фецес.Последната гастроентероложка пък си държи на дихателен и нищо друго.Прати ме в Бургас дихателен тест да си пускам.Сега януари пак дихателен иска хубаво,че вече има такъв и във Варна.

# 463
Изпих 2 дози от Хебак и пия от 10 дена Флоравит , преди два дена си направих изследвания на фецес - количествен и резултата е 1,1 при мин. 0,05, с една дума още е имам тази бактерия.Говорих с Ани и тя ми каза да направя кръвни за да се види какви поражения е направила бактерията.Питах няколко лаборатории в Пловдив , те не правят двата вида кръвни и за това питам някой ако е от Пловдив къде си ги е правил. А що се отнася до Хебака, поръчах още едно от г-н Димитров и се надявам да има резултат. и като го изпия ще остана само на Флоравит няколко месеца. Схемата на Хебак е сутрин -1, обед  - 1 това е 30мин.преди хранене, а вечер 2часа след хранене. А че си го взела .по-късно, нали го слагат в контейнер, би трябвало да не се отразило чак толкова много. Но ги изпий, така или иначе си го вчела. Това е от мен.Успех

Как се чувстваше докато пиеш Хебак? Имаше ли някакви странични ефекти? А преди да започнеш да пиеш Хебак прави ли си изследвания с фецес?
До колкото зная, за да не се заблуди теста с фецес трябва поне 2 седмици да не се пие абсолютно нищо.

# 464
Вече незнам какво искат лекарите. Преди да почна да пия Хебак имах болки,газове,оригвания и т.н. сега нямам болки и всички тези неща и все пак бактерията е имам, можеби ще трябва време докато я изчиста.

Общи условия

Активация на акаунт