Хеликобактер пилори

• 152 428
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Ами доколкото помня, някой твърдеше, че за седмица бактерията изчезва след прием на хебак.  Аз и днес не вярвам в това ...

# 466
Вече незнам какво искат лекарите. Преди да почна да пия Хебак имах болки,газове,оригвания и т.н. сега нямам болки и всички тези неща и все пак бактерията е имам, можеби ще трябва време докато я изчиста.
Аз за това те попитах дали си правила тест с фецес преди да започнеш да пиеш Хебак. Не разбрах правила ли си?

# 467
Да, правих си изследвания на Фецес - качествен на 21.10.2019 и тогава се установи бактерията, имах болки, лекарят ми каза да направя това изследвание.Пих Хабек а Флоравит от 10дена го пия и на 25.11.19 направих на Фецес - количествен имам 1.1 при норма 0.05. Бактерията още е има, но сега нямам никакви болки, поне това е добре.

# 468
Така като ви чета отново се убеждавам че сме големи късметлии с мъжа ми. Ние сме лекувани с тройка антибиотици изпити един след друг но преди повече от 20 години. Имаме антитела на кръвен тест  - фецес теста също  чист. Както и последващите гастроскопии чисти  и доколкото разбрах повече не можем да се заразим. Но проблемите със стомасите ни си остават.

# 469
Така като ви чета отново се убеждавам че сме големи късметлии с мъжа ми. Ние сме лекувани с тройка антибиотици изпити един след друг но преди повече от 20 години. Имаме антитела на кръвен тест  - фецес теста също  чист. Както и последващите гастроскопии чисти  и доколкото разбрах повече не можем да се заразим. Но проблемите със стомасите ни си остават.
Какви са ви проблемите -  язви, гастрити?

# 470
Мъжът ми беше с язва, лекуван , зарастнала преди 28 години. Макар и да казват че да си с зараснала язва е по-добре от гастрит , белезите от зарастването задържат храна и дразнят стомаха. Тази година има особено обостряне на оплакванията и му правиха отново гастроскопия - заключенивто е силно раздразнен стомах и хроничен гастрит според вида на лигавицата. Хеликобактер няма Wink . Аз съм с хроничен гастрит,  ГЕРБ ( заради индивидуално изкривяване на хранопровода  ) и хиатална херния.

# 471
Здравейте, регистрирах се в сайта заради същия проблем - хеликобактер. Изчетох цялата тема, но не открих отговора, който търся. Интересува ме, дали някой е пил Еманера по схема и имал ли е като страничен ефект замайване?
В повечето коментари не видях посочени стойности на бактерията /независимо, дали впоследствие изчистена или не/, а ме интересува, дали нивото на резултата е свързано с пораженията от бактерията. Моята стойност на кръвния тест преди лечението беше 2.0, сега изчаквам да минат поне 2 седмици, за да направя фецес. Оказа се, че преди 2 години при преглед на мъжа ми заради други стомашно-чревни оплаквания, е правен кръвен тест за бактерията и резултата е бил 1.5. Гастроентероложката освен лекарствата за основния му проблем, му изписала антициотици+пробиотик по схема и след време е носил изпражнения за изследване, резултат от което не намирам в документите му. Той така и не помни да му е казвано, че пие антибиотици заради бактерия. Ужасно се изненадах 2 години по-късно, когато аз отидох при същата лекарка със стомашни оплаквания, че тогава тя не е казала на мъжа ми и аз да се изследвам, и така след време се оказах със стойност 2.0 /а имаме 3 малки деца и ужасът ми стана пълен/. Не сме ги изследвали, защото тя каза, че ако нямат оплаквания, няма нужда да се изследват. Освен това мъжът ми също направи кръвен тест, но побърза и го пусна в лаборатория, която не прави количествен,  и излезе само положителен резултат, при което той реши да пие заедно с мен отново неговата схема антициотици+пробиоти. При което лекарката каза, че вероятно не е имало нужда да пие, щом няма оплаквания. С две думи - нямам думи.
Ще съм благодарна за някакви отговори и се извинявам, че ви ангажирам с толкова подробно изложение Simple Smile

# 472
Да, правих си изследвания на Фецес - качествен на 21.10.2019 и тогава се установи бактерията, имах болки, лекарят ми каза да направя това изследвание.Пих Хабек а Флоравит от 10дена го пия и на 25.11.19 направих на Фецес - количествен имам 1.1 при норма 0.05. Бактерията още е има, но сега нямам никакви болки, поне това е добре.
Явно е била в по - големи количества преди да пиеш Хебак , за това ти е правила проблемите. Жалко, че нямаш количествен тест преди, за да видиш разликата в стойностите от сегашните. Аз поръчах една кутия с качествени тестове от една лаборатория, ей така да се изследвам от време на време. За съжаление нямат количествени тестове и ще трябва да ги правя в Рамус или Цибалаб. Като поръчах Хебак поръчах и 2 качествени теста от г-н Димитров. Днес си направих тест с единия. Показа ми отрицателен и използвах и другия за по - сигурно, но пак беше отрицателен. Аз знаех, че ще покаже отрицателно фалшив резултат, защото до вчера пих Еманера, Пробиотици и Ензими, така че както знаех,  ще заблудят теста. А ма на, да пробвам. Преди 2 месеца правих количествен тест в Цибалаб и беше 10. Трябва да минат повече от 15 ди без да се пие каквото и да е, за да е достоверен резултата. И друг път съм си правила такива експерименти.  Но като направя отново тест след 15 дни и дори месец излиза положителен резултата, бактерията се показва.

# 473
Изчетох какво ли не, като извод относно замайването се питам, дали не е поради ниско В12 или ефект от антибиотиците, които влияят на чревната флора и респ. усвояването на ензими или от непълноценното хранене поради дискомфорта в стомаха. Само разсъждавам. Ще си пусна кръвни изследвания на желязо, кръвна захар и т.н. Иначе при приема на антибиотиците освен 3 дни запек, нямах никакви други странични ефекти. През втория месец прием на Еманера известно време изхожданията бяха светли леко кашави, към края се оправиха. Търся причината за замайването, за да не си внушавам по-страшни неща.

Може ли да споделите конкретни ензими и пробиотици. Мъжът ми пиеше ДЖЕЙМИСЪН ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ, четох, че и други са го пили и дават добри отзиви. По време на лечението с АБ пих Улкамед, Хеликобаланс и Еманера. От 2 месеца пия Дефендил /имуностимулатор - гастроентероложката каза, че няма проблем да се пие и не влияе на лечението/. Трябва ли да спра и него преди изследване с фецес? И пак да попитам - стойността на резултата при кръвния тест показател ли е за степента на увреждане на стомаха? Аз опитах да направя гастроскопия, но не успях без упойка, а нямам възможност за престой в болница заради това, защото няма кой да гледа децата. Нямам тежки оплаквания, дори мога да кажа, че нещата са спокойни, но внимавам какво ям и пия много чай от анасон, невен, коприва.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 13:02 от AnMary

# 474
Изчетох какво ли не, като извод относно замайването се питам, дали не е поради ниско В12 или ефект от антибиотиците, които влияят на чревната флора и респ. усвояването на ензими или от непълноценното хранене поради дискомфорта в стомаха. Само разсъждавам. Ще си пусна кръвни изследвания на желязо, кръвна захар и т.н. Иначе при приема на антибиотиците освен 3 дни запек, нямах никакви други странични ефекти. През втория месец прием на Еманера известно време изхожданията бяха светли леко кашави, към края се оправиха. Търся причината за замайването, за да не си внушавам по-страшни неща.
А ми пусни си пълна кръвна картина + вит. б 12 и CRP.  Някой беше попитал дали замайва Еманера. Мен ме замайва и не се чувствам особено добре от всики ИПП,  а съм ги пила всичките--- Нексиум, Омепразол,  Еманераи мн. други. особено лятото в горещините. ИПП също предизвикват дисбактериоза, но това го четох в чужд медицински сайт. Нашите тук предпочитат да не казват за страничните действия на лекарствата. Имаше въпрос и дали някой е пил Еманера по схема. Пих я до вчера и я спрях и нея. Писна ми. Не може да излекува хеликобактер. А бе не е ли точния антибиотик не става. А те са 2 основните, както писах преди -- Пеницилинов( Оспамокс) или Тетрациклин, зависи кой какъв щам от бактерията има.

# 475
Катерица, сама пишеш, че се храниш непълноценно, нищо чудно, че се замайваш. Отделно, в листовката на Еманера пише като страничен ефект замайване. Но това не пречи да си направиш изследванията - В12 и др.
Според мен имуностимулаторът не оказва влияние на изследването за бактерията, а само лекарства, насочени към унищожаването й.
Също и кръвният тест няма как да ти покаже поражения на лигавицата на стомаха - те се установяват само с гастроскопия. Не ги мисли сега тях, виж първо изследванията, ако си унищожила бактерията, започвай щадящ хранителен режим, за да ти заздравее лигавицата.

# 476
Аз днес започнах Хебак(капсули) за 7 дни по 4 капсули на ден. Дано да ми помогне и да го понесе добре организма ми. Помолих г-н Димитров да ми изпати документ за разрешение от Министерството на замеделието и храните за продажба на продукта и той ми го изпрати. Каза, че може да ми щипе по раните, но да стискам зъби и те щели да зарастнат. Най - трудно ще ми е да не ям любимите ми сирене, кисело мляко, шоколад, да не пия капучино, а аз съм с ниско кръвно и без него съм неадекватна цял ден.
Ще помоля тези, които са го пили да споделят дали са го понесли добре, какво са чувствали докато го пият, дали са имали някакви странични ефекти  и т.н.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 11:07 от didona666

# 477
Благодаря за коментарите по моите питания. Този сутрин пуснах изследвания - Всичко е в нормите, Витамин В12 серум е 275.5 - уж в норма, но четох, че серумни нива между 150 и 400 ng/L се считат за гранични и трябва да бъдат направени допълнителни тестове за потвърждаване на витамин В12 недостатъчност. Тревожи ме състоянието на главата ми. Гастроентероложката каза, че не било от Еманера, щом не се е порявило още през първите дни на приема като страничен ефект. Антибиотици пих Клацид и Тинидазол за 6 дни. Чета, че повечето хора пият АБ по 10-14 дни, а аз 6. Зотова се питам, дали нивото на хеликобактер при кръвното изследване определя степента на зараза и нуждата от вида лечение. Аз се храня, но не така, както допреди изследването - просто по-малко и ограничавам неща, които усещам, че дразнят стомаха или знам, че трябва да се избягват. Като цяло в момента се чувствам добре, почти нямам болки след ядене. Фецес ще правя след поне 1 седмица. Колко време след края на лечението е най-добре да се пусне - 2 седмици, 20 дни, 1 месец?
Благодаря за отделеното време и внимание!

# 478
Благодаря за коментарите по моите питания. Този сутрин пуснах изследвания - Всичко е в нормите, Витамин В12 серум е 275.5 - уж в норма, но четох, че серумни нива между 150 и 400 ng/L се считат за гранични и трябва да бъдат направени допълнителни тестове за потвърждаване на витамин В12 недостатъчност. Тревожи ме състоянието на главата ми. Гастроентероложката каза, че не било от Еманера, щом не се е порявило още през първите дни на приема като страничен ефект. Антибиотици пих Клацид и Тинидазол за 6 дни. Чета, че повечето хора пият АБ по 10-14 дни, а аз 6. Зотова се питам, дали нивото на хеликобактер при кръвното изследване определя степента на зараза и нуждата от вида лечение. Аз се храня, но не така, както допреди изследването - просто по-малко и ограничавам неща, които усещам, че дразнят стомаха или знам, че трябва да се избягват. Като цяло в момента се чувствам добре, почти нямам болки след ядене. Фецес ще правя след поне 1 седмица. Колко време след края на лечението е най-добре да се пусне - 2 седмици, 20 дни, 1 месец?
Благодаря за отделеното време и внимание!
Лекарите препоръчват да се изчака 1 месец. 6 дни е малко, поне 7 дни да бяха.

# 479
Беше ми изписан Клацид 1 опаковка от 7 бр. - 1 път на ден /един ден по погрешка от стрес изпих 2/, и Тинидазол 3 опаковки по 4 бр. или общо 12 бр. - 2 пъти на ден, така приема на АБ беше за 6 дни. Не знам защо така е преценила. След това, гледайки календара, ми каза да пусна фецес на определена дата, която беше 1 седмица след като свърша приема на Еманера. Ще лудна, ако тези детайли са поради недоглеждане, немърливост или некадърност. Уж лекар с препоръка. Някой от Пловдив може ли да сподели при кой гастроентеролог се е лекувал и в коя лаборатория е правил фецес.

Общи условия

Активация на акаунт