Хеликобактер пилори

• 152 483
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Интересно, как така приемате нещо,  без да знаете какво съдържа ?

# 661
И на мен ми стана чудно как така се приема нещо, чието съдържание не е известно, и то за да се лекува сериозно заболяване.

# 662
Интересно, как така приемате нещо,  без да знаете какво съдържа ?

ами като бях пробвал всичко вече,ама под всичко разбирайте всяко едно нещо,което съм чул,видял някъде да пише масла,пробиотици,капки и т.н,просто не остана място за съмнение

# 663
  • София
Хайде спрете се вече, ... аз съм в група за язваджии във фейса и там никой не се е похвалил, че се е излекувал от бактерията с Хебак, освен двама дистрибутори или агенти на производителя. Това първо.И второ  - всеки производител е ДЛЪЖЕН  да обявява състава на  това, което предлага. Без да го питаме и да се чудим !!!

# 664
Хайде спрете се вече, ... аз съм в група за язваджии във фейса и там никой не се е похвалил, че се е излекувал от бактерията с Хебак, освен двама дистрибутори или агенти на производителя. Това първо.И второ  - всеки производител е ДЛЪЖЕН  да обявява състава на  това, което предлага. Без да го питаме и да се чудим !!!
като искате се мъчете,ваш проблем,никой не може да бъде накаран на сила да пие нещо,което не иска

# 665
  • София
И второ  - всеки производител е ДЛЪЖЕН  да обявява състава на  това, което предлага. Какво не разбрахте ? Че това не е законно, разбрахте ли го ? Чий е проблема?

# 666
Много актуална полемика. Аз не бях чувала за излекувани с хебак освен този господин. Който освен това през цялото време твърди с излекуваните с антибиотик били изтроивени. Ами не, не сме се изтровили нито аз нито съпруга ми, живи и здрави сме си , повече от двайсет годин без хеликобактер. Верно съпругът ми е бивш язвеник , а  аз с хроничен гастрит и ГЕРБ и двамата си имаме стомашни проблеми , но и двамата без екстра -  хеликобактер. Когато се научат да лекуват бактериални инфекции с магданоз тогава ще започнат да лекуват успешно и хеликобактер с масла.

# 667
  • На планетата земя
Аз не мисля,че Ники е представител на Хебак.Да питам защитниците на антибиотичната терапия, тези на които не ни действа антибиотика какво да правим ???Да продължаваме да се тровим до откат?!При мен хеликобактера стои в сивата зона от една година насам,не е положителен,но и отрицателен не е.Двойната антибиотична комбинация освен да ми раздразни зверски гастрита нищо друго не свърши.Ми не искам да се тровя с антибиотици повече.Пих и флоравит Е след това 3 месеца.Сега се каня да си пусна ново изследване и ако пак не е мръднал надолу се ослушвам за Хебак като последна алтернатива.С производителя на Хебак по тел.говорих,обясни ми ,че това са масла слънчогледово и зехтин пресовани по специална формула.Не знам дали правилно се изразих.Разрешително от ХЕИ ми каза,че има.Та...съм в очакване на отзиви от последната потребителка да каже дали се е отървала от хеликобактера с Хебак.

# 668
Бубка ще ти отговоря така.
Първо. Няма как да се излекува хеликобактера без триседмичен прием на антибиотик. Това ми каза човекът който ме лекува. В момента е професор май е пенсионер, тогава беше доцент завеждащ гастроотделението в голяма болница в града ни. От провинцията сме.  Аз пих три седмици подред различен. Защо минимум три седмици?  тогава не знаех, но сега с опита си в годините мога да дам следното обяснение. Преди няколко години в следствие на къпане в замърсено море на нашето чернонорие синът ми прекара бактериална инфекция. Беше лекуван три седмици с антибиотик, като първите две седмици нямаше никакво подобрение и поддържаше темп над39. Незавимо от приема на антибиотик. Консултирах се и на други места, страхувах се педиатърката да не е сгрешила нещо. Отговориха ми- тези гадове се лекуват бавно. Понякога се сменя антибиотика заради резистеност. Тук започвам да разсъждавам. Значи няма как да стане със седмица две лечение  . И е възможно да не стане с един антибиотик.  Освен това предварително трябва да се направи тест за резистентност и така да се избере комбинацията. Това е съвкупност от мерки които взема лекаря.

Второ- има и други мерки които трябва да взема самия човек. Аз , както казах съм с хроничен гастрит и рефлукс много преди да науча за това че имам хеликобактер. Откриха ми го и на гастроскопия.  Като знае че има стомашен проблем , но трябва да се пие антибиотик,  човек предварително яде . Но ако разбира се и това не става, уведомява отново лекаря и за това също има решение. В такива случаи  ходя да ми поставят лекарствата мускулно или вливат венозно, ако се налага и по два пъти на ден.

И последно. Ние със съпругът ми сме съвсем различни човешки  индивиди, това ако кажете че моето излекуване е случайност. Той също е лекуван три години след мен и също излекуван. Той пък е с зараснала язва която получава като студент. Това му е проблем и досега, но също не му попречи на лечението.

Така, че човек ако иска винаги намира начин. А за такива които не искат да се тровят с антибиотици винаги ще има някой Хебак.  

И накрая, но не на последно място ( дописвам се и се извинявам че стана дълго  ) , аз , лично, не получих тотално решение на стомашните проблеми с излекуването на хеликобактера.  Дори мога да кажа че СЪС и БЕз не откривам  особена разлики. Така че не всички стомашни неразположения са следствие от хеликобалтера и премахването му може да не премахне проблемите ви като с вълшебна пръчка. Това го пиша ако имате някакви очаквания да не останете разочаровани.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 09:31 от _re_ge

# 669
Не разбирам защо нападате Николай? Изписах доста с него на лично и си личи, че наистина много е страдал с тази бактерия. За съжаление аз не успях да понеса вторите антибиотици от курса на лечението. Успях да изпия оспамокс, след това започнах клеримед и тинидазол. Както вече казах от Клеримед ми се поду гърлото, езика, скова ми се дясната ръка, сърцебиене... Отидох до спешното след дълго викане по мен най-накрая решиха, че ще ме прегледат. Казаха ми, че ми няма нищо, биха ми инжекция и казаха да не ги пия и, че от тази бактерия не се умира...  Вечерта към 22:00 получавам гърч, опитваме се да се обадим до спешното, но незнайно защо затвориха. Това се случи в петък вечерта(миналия петък) . В събота сутринта отидох до спешното и им обяснявам какво се е случило и че не ми е добре-отговор: "Това вашето е на нервна почва, какво искате да направим, болницата за вас ли да работи, в пандемия сме! Отивате и си взимате Атаракс"!
Ако за вас това е нормално и аз трябва да пия антибиотиците-добре.
Гастрото също не му пука много, много.
Не всеки може да пие антибиотиците за съжаление, а на лекари как да се разчита не знам. Аз мразя да ходя на лекари, защото нито отношение имат, нито спазват хипократовата клетва, която "дават"! Другото, което е, нямаш ли връзки за даден лекар няма да ти обърне кой знае какво внимание. Аз не знаех, че трябва да се изследва за количествен фецес тест, никакви разяснения не получих. Като бях на преглед ме пита доктора имаш ли апетит, загуба на тегло...
Аз и сега имам апетит и то голям, никога не съм спирала да го имам, но не мога да се храня, всеки които се бори с бактерията знае защо....
Така, че освен да пробвам с Хебак друго не ми остана. Аз няма да чакам 2-3 години и да се мъча с тези ужасяващи болки. Понякога съм почти неподвижна от болка, както си седя се изморявам. Всеки е минал или минава през някакъв ад с тази бактерия и ако знае начин да се премахне, защо да не го каже. Хебак е открит наскоро, доколкото разбрах. Г-на с когото говорих за бактерията ми обясни толкова много неща с който не бях наясно. Разбрах каква храна трябва и не трябва да ям. Трябва сутрин да пия по чаша броколи в 200мл вода с щипка морска сол, обаче не мога, защото ми дразнят стомаха и получавам много киселини. До някъде няма логика, защото броколито е в групата на алкална та храна... Вместо него замених с тахан намазан върху препечена филия и малко мед. Да отново полупвама киселини от меда и цял ден ми изгарят хранопровода, но не са толкова жестоки(от тях имам чувството че и дробовете ми горят и ме болят, не знам точно как да се изразя, защото никога през живота си не съм имала киселини) ...
Както и да е няма повече да обяснявам за себе си, аз ще се преборя някак си, дори ако се налага още 1 прием на Хебак, ще го направя. Скоро ще разбера и ще ви уведомя. От днес болката намаля и сякаш всичко слезе надолу към червата. Това е от мене, до скоро! Успех ви желая от сърце наистина, гадна е бактерията, а нямам идея и от къде съм я пипнала. Явно колкото и да се пази човек, никога не е на 100%...

# 670
Не разбирам защо нападате Николай? Изписах доста с него на лично и си личи, че наистина много е страдал с тази бактерия. За съжаление аз не успях да понеса вторите антибиотици от курса на лечението. Успях да изпия оспамокс, след това започнах клеримед и тинидазол. Както вече казах от Клеримед ми се поду гърлото, езика, скова ми се дясната ръка, сърцебиене... Отидох до спешното след дълго викане по мен най-накрая решиха, че ще ме прегледат. Казаха ми, че ми няма нищо, биха ми инжекция и казаха да не ги пия и, че от тази бактерия не се умира...  Вечерта към 22:00 получавам гърч, опитваме се да се обадим до спешното, но незнайно защо затвориха. Това се случи в петък вечерта(миналия петък) . В събота сутринта отидох до спешното и им обяснявам какво се е случило и че не ми е добре-отговор: "Това вашето е на нервна почва, какво искате да направим, болницата за вас ли да работи, в пандемия сме! Отивате и си взимате Атаракс"!
Не всеки може да пие антибиотиците за съжаление, а на лекари как да се разчита не знам. Аз мразя да ходя на лекари, защото нито отношение имат, нито спазват хипократовата клетва, която "дават"! Другото, което е, нямаш ли връзки за даден лекар няма да ти обърне кой знае какво внимание. Аз не знаех, че трябва да се изследва за количествен фецес тест, никакви разяснения не получих. Като бях на преглед ме пита доктора имаш ли апетит, загуба на тегло...
Аз и сега имам апетит и то голям, никога не съм спирала да го имам, но не мога да се храня, всеки които се бори с бактерията знае защо....
Така, че освен да пробвам с Хебак друго не ми остана. Аз няма да чакам 2-3 години и да се мъча с тези ужасяващи болки. Понякога съм почти неподвижна от болка, както си седя се изморявам. Всеки е минал или минава през някакъв ад с тази бактерия и ако знае начин да се премахне, защо да не го каже. Хебак е открит наскоро, доколкото разбрах. Г-на с когото говорих за бактерията ми обясни толкова много неща с който не бях наясно. Разбрах каква храна трябва и не трябва да ям. Трябва сутрин да пия по чаша броколи в 200мл вода с щипка морска сол, обаче не мога, защото ми дразнят стомаха и получавам много киселини. До някъде няма логика, защото броколито е в групата на алкална та храна... Вместо него замених с тахан намазан върху препечена филия и малко мед. Да отново полупвама киселини от меда и цял ден ми изгарят хранопровода, но не са толкова жестоки(от тях имам чувството че и дробовете ми горят и ме болят, не знам точно как да се изразя, защото никога през живота си не съм имала киселини) ...
Както и да е няма повече да обяснявам за себе си, аз ще се преборя някак си, дори ако се налага още 1 прием на Хебак, ще го направя. Скоро ще разбера и ще ви уведомя. От днес болката намаля и сякаш всичко слезе надолу към червата. Това е от мене, до скоро! Успех ви желая от сърце наистина, гадна е бактерията, а нямам идея и от къде съм я пипнала. Явно колкото и да се пази човек, никога не е на 100%...
Здравейте, много съжалявам за болките, които изпитвате. Всички ние сме минали през много болки, гадене, отслабване и всякакви екстри на бактерията. Да знаете, пе тя вреди не само ба дванадесетопръстника, а и на дебелото черво. Ако Димитров ви е казал да ядете мед при раздразнена стомашна лигавица и да пиете сок от броколи е много странно. И двете неща в период на възпалителен процес ще ви срежат от болки. Ок е да се ядат при здрава лигавица.
Неотдавна реших да си направя фреш от зеле, заради витамин "U", който съдържа. В резултат на това, месец трябваше да си лекувам спастичния колит.
Ако ви е раздразнено червото, мед не трябва да се яде, това го пише и в диетата за раздразнено дебело черво.
Прополиса е доста по-добър вариант.

# 671
  • София
:
Аз не мисля,че Ники е представител на Хебак.Да питам защитниците на антибиотичната терапия, тези на които не ни действа антибиотика какво да правим ???Да продължаваме да се тровим до откат?!При мен хеликобактера стои в сивата зона от една година насам,не е положителен,но и отрицателен не е.Двойната антибиотична комбинация освен да ми раздразни зверски гастрита нищо друго не свърши.Ми не искам да се тровя с антибиотици повече.Пих и флоравит Е след това 3 месеца.Сега се каня да си пусна ново изследване и ако пак не е мръднал надолу се ослушвам за Хебак като последна алтернатива.С производителя на Хебак по тел.говорих,обясни ми ,че това са масла слънчогледово и зехтин пресовани по специална формула.Не знам дали правилно се изразих.Разрешително от ХЕИ ми каза,че има.Та...съм в очакване на отзиви от последната потребителка да каже дали се е отървала от хеликобактера с Хебак.

Значи , какво излиза? Че  олио и зехтин  лекуват  и елиминират хеликобактера?  Леле ! Smiley Sweat Smile Явно щом има наивни хора, ще има и такива търговци.

# 672
Здравейте, много съжалявам за болките, които изпитвате. Всички ние сме минали през много болки, гадене, отслабване и всякакви екстри на бактерията. Да знаете, пе тя вреди не само ба дванадесетопръстника, а и на дебелото черво. Ако Димитров ви е казал да ядете мед при раздразнена стомашна лигавица и да пиете сок от броколи е много странно. И двете неща в период на възпалителен процес ще ви срежат от болки. Ок е да се ядат при здрава лигавица.
Неотдавна реших да си направя фреш от зеле, заради витамин "U", който съдържа. В резултат на това, месец трябваше да си лекувам спастичния колит.
Ако ви е раздразнено червото, мед не трябва да се яде, това го пише и в диетата за раздразнено дебело черво.
Прополиса е доста по-добър вариант.
Прополис имам и то от трите вида. Тинктура на спиртна основа, прополис на пръчки и на прах. Когато вече болката стане непоносима взимам от този на прах. Мед приемам само с тахана сутрин и като пия чай. Ще видим сега какви са резултатите във вторник, ще пиша за да кажа какво се е случило. Единственото, което Хебака не спира са киселините. Имам чувството, че хранопровода ми е изгорял. Надявам се по-бързо да се справя с отстраняването на тази напаст. Броколи вече ям само, ако съм го с готвила. Увврих се, че в суров няма да стане.

# 673
  • На планетата земя
:

Значи , какво излиза? Че  олио и зехтин  лекуват  и елиминират хеликобактера?  Леле ! Smiley Sweat Smile Явно щом има наивни хора, ще има и такива търговци.

Ами аз говорих с човека януари месец,още не съм го купила.Чакам да събера още мнения дали някой се е отървал по този начин.Пих 3 месеца Флоравит Е,а той също се бори с хеликобактера и силно се надявам да е помръднал малко надолу предвид,че ''стъпвам'' съвсем леко в сивата зона.Пък и докторката при която ходя ми каза така или иначе,че антибиотици втори път няма да ми изписва.

# 674
Да отбележа че при киселини има възможност за ерозии по хранопровода и често причина за тях е рефлуксът, понкога хиатална херния, така че в голяма част от случаите киселините  нямат много общо с хеликобактера. Така че хранопропводът трябва да бъде огледан и лекуван защото тези ранички са опасни за здравето. Проблем е че докато не бъде махнат хеликобактера никой няма да обърне внимание на хранопровода ви и киселините и ще обвиняват за това хеликобактера. Затворен кръг който е само във ваша вреда .

Общи условия

Активация на акаунт