Шеста тема на чакащите

• 582 994
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 470
Случи се на моя приятелка. Намерихме фирма, в която да я назначат фиктивно за да не си изгуби майчинството. Ако имаш някой познат помоли. Иначе търсейки фирма се обадих на една приятелка(брат и има бизнес), която в миналото е.работила в Нова ТВ. Искаха да направят репортаж. Дори на мен ми се обадиха да ги свържа с осиновителката и казаха, че казуса ги интересува и са готови да направят репортаж по всяко време, само тя да се съгласи.

# 1 471
Тази ситуация си е за новините. Мая, не е трябвало да се съгласяваш и да си поставяш под въпрос майчинските. Както и друга съфорумка посочи: ако искаш да си запазиш достойнството като не ходиш на работа там, където те пъдят, но и не ги оставяш да говорят със счетоводителката как да се отърват най-лесно от теб, вземи си болничен и след майчинството си търси директно друга работа.

# 1 472
Момичета не ми бе казано директно че ме маха заради осиновяване.Причината била че нямало работа и аз съм излишния човек.За три години там сме претърпели и кризи и какво ли не но сега така е решила,аз съм най удобния човек.Нямаме все още второ предложение за дете и незнам това кога ще се случи.До тогава ще гледам да си оправя нещата.Говорихме със съпруга ми и той ми казва да не се занимавам с нея,да си се запиша на борсата и да си продължим напред.Ще се справим,подкрепя ме изцяло и това е най важното за мен.И това ще преодолеем.Искаше ми се всичко да е наред и както трябва,но и такива работи се случват в живота.След разговора си с него съм по спокойна и знам че имам подкрепата му.Днес както писах по горе ще звънна на социалната да видим какво що и така.Благодаря на всички за съветите и подкрепата.Пожелавам на осиновилите вече цялото щастие на земята,а на тези които чакат все още скоро да срещнат своите дечица.Хубавите неща стават бавно понякога,но накрая си е заслужавало чакането.

# 1 473
  • В градината...
Сега е налице основание да те уволнят дисциплинарно. Пълно право има шефката ти.

# 1 474
Мая, прецакали са те. В случай на намален обем работа се пускат работниците вплатен годишен отпуск, а след изчерпването му - в неплатен. Теб как те оформи така, че пем не ходиш, хем се водиш на работа? Предизвестия подписа ли? Заплата за този месец ще получиш ли? Гадно е да работиш някъде, където явно ти показват, че си нежелан, но за да приемеш по взаимно съгласие трябва да ти платят обезщетение като компенсация. Заради намален обем работа и закриване на работно място се започва съкращение от последния назначен. И не могат да назначат друг на твое място шест месеца след това. По взаимно съгласие ти им развързваш ръцете - оставаш на борсата минимален срок за минимално обезщетение, въпреки всички осигуровки, които си плащала + свободно място, на което да назначат друг.
Дано поне си в София, че да си намериш бързо нова работа. И прочети внимателно  КТ. Гордостта и достойнството са хубаво нещо, но не хранят.

# 1 475
Всичко приключва днес.Отивам да си подпиша документите и  в момента се водя в отпуска за 10 дни.И да ще ми бъде платено всичко.Поне за тези неща е точна.На 2.07.отивам до борсата и така.Прецакана съм,но това е положението в момента.

# 1 476
  • В градината...
Kакъв документ, по взаимно съгласие ли?

# 1 477
Да за това казвам че съм прецакана за борсата,по кратък период ще е с по малко пари но....Обадих се преди малко на социалната и ме успокои,че няма никакъв проблем че не съм на работа,а за останалите неща ще се оправим.Вече съм по спокойна,ще си подредя мислите и ще решим какво и как ще го направим със съпруга ми.

# 1 478
  • В градината...
То остава и социалната нещо друго да каже.
В нашия район безработицата е страшна и повече осиновители са безработни.

# 1 479
Мая, на съвет по осиновяване между работещ и неработещ кандидат осиновител по-вероятно е да  изберат работещия. Затова беше по-добре да премълчиш пред социалните , че си останала без работа. Пък и ти скоро ще си намериш работа . Иначе ,наистина  не е възможно да стоиш във фирма в която работодателя те е нарочил да те съкрати .

# 1 480
Няма как да го премълчи. Нали за делото се прилагат на това всички документи, а този за дохода съвсем не е маловажен. В Шумен например РДСП  искат подновените документи предварително, за да подадете исковата молба.
Мая, пожелавам ти бързо да си намериш по-хубава и по-добре платена работа.

# 1 481
  • В градината...
Точно в Шумен не искат подновени документи, само някои от  тях.

# 1 482
  • София
В Кюстендил не искат подновяване на документите. На нито един.

# 1 483
През 2014 ми искаха. Едва като ги занесох след седмица ми дадоха да попълня исковата молба, внесох таксата , заверка при нотариус...
В Пловдив през 2013 внесоха старите документи и едва на делото приложиха подновените.
Възможно е през годините практиките да са се променили в различните РДСПта.

# 1 484
По закон не може да се мине с документи с изтекъл срок на валидност. Независимо за какво става дума. Пък и през съд... Но какво ли да се учудвам... Като при много други неща и тук има всякакви безумия.

Ние също не правихме нови за осиновяването, но това бе така, защото по-малко от 6 месеца преди това ги подновявахме заради изтичане на двугодишния период от първоначалното ни вписване в регистрите.

Социалните от града на детето ги бяха изискали по служебен път от нашите, след като ги уведомихме, че ще започнем процедурата и до следващото ни ходене бяха вече получени. Така в рамките на няколко часа минахме нотариус и подписахме исковата молба, междувременно подготвена от социалната, която работеше по нашия случай.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 14:05 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт