Шеста тема на чакащите

• 582 685
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 905
Здравейте,
Знам, че въпросите тук са сериозни, касаещи документи и процедури по осиновяването, но искам да ви препоръчам един филм, който можете да гледате заедно с децата. Казва се Instant family. Показва адаптацията на децата при новите родители, трудното приемане от страна на тинейджърите, когато имат спомени с родната си майка. Направен е по много забавен и увлекателен начин.  Минус е това, че е нов  и затова още няма дублаж. Но нека това не ви спира! 😃

# 1 906
Здравейте,искам да попитам мамите който вече са осиновили.При самото осиновяване искаха ли Ви някакви документи да подготвяте ,доходи отново да представяте?
Наборът документи важи 6м, т.е не се изискват нови, само ако осиновите веднага, преди да са изтекли шестте месеца от издаването им. Да, за да влезе делото в съда се подготвят нови документи. За 3-4 дена стават готови. Първият път ги приложих на самото дело, вторият път социалните ги изискаха преди да ми дадат исковата молба и да задвижим процедурата. Но и двата пъти ДА, искат подновяване.

# 1 907
  • В градината...
Не във всеки съд се иска подновяване на всички документи.

# 1 908
А доходи 6м.назад искат ли?

# 1 909
За делото ми искаха доход за последните 6 месеца,свидетелство за съдимост и бележка от ли4ният лекар 4е съм клини4но здрава.Осинових детенце преди 6 месеца.

# 1 910
  • В градината...
Както казах - всеки съд иска различни документи.
В Шуменски окръжен съд не са искали актуален документ за доходи

# 1 911
Точно в Шумен социалните поискаха да извадя наново всички документи преди да ми дадат исковата молба и да мина при нотариуса, за да придвижат документите към съда. Вадих всичко - че не съм лишавана от родителски права, че не съм осъждана и не съм следствена за престъпление от общ характер, медицинско. За доходите също - 6м назад. Аз тогава бях по майчинство с първото, та ходих за справка до НОИ... 2014 г. това. Но пък бързо насрочиха делото. Дори не пратиха призовка, а само се обадиха по телефона. На 11.07 подавах документи (петък), а на 29-и беше делото.

# 1 912
  • В градината...
Зависи от състава.
Нека всички да разберат, че няма писани правила, които да са универсални за делото по отношение на доказателствата.

# 1 913
Да. Като се стигне до там социалните ще кажат какво искат, и какво не в конкретния съд.

# 1 914
А на  граждански договор с какво око гледат приема ли се?

# 1 915
Въпросът е да се докажат доходи, с които можете да гледате дете, без значение дали са от трудов договор, граждански, ренти, свободни професии, занаяти... Ако не сте на договор се представя копие от годишна данъчна декларация.

# 1 916
  • В градината...
Аз само си написах една декларация за доходите ми. Свободна професия съм

# 1 917
Момичета,днес звъннах на няколко области,да проверя дали са ми приели документите.В една от дирекциите ме попитаха дали съм получавала писмо с предложение.При което ми казаха,че виждат предложение за момиченце.Не ми дадоха повече никаква информация.Опитах се да разбера от коя община е,но нищо.Отидох до нашата община,но там казаха,че нищо не могат да видят.Възможно ли е това да е от общината в която съм звъняла и само в тяхния комп.да се вижда?

# 1 918
А така. Писмата се губят, но от РДСП звънят за потвърждение, че ще отидете на срещата, за да имат готовност евентуално и да видите детето. Звъннете в дирекцията на въпросното РДСП и поискайте съдействие от директора да Ви кажат от къде е предложението, за да се свържете със съответната дирекция. Отидете и в пощата. Често пъти писма се губят/ захвърлят на грешен адрес. Но тези трябва да са с обратна разписка!!! Да имат едно на ум видят ли писмо от социална служба!

# 1 919
Държавната администрация е бавна машина. При мен Протоколът, с който съм одобрена за осиновител на конкретното дете беше от април, а аз получих писмо юни. Търпение му е майката. Ще си получите известието.

Общи условия

Активация на акаунт