Шеста тема на чакащите

• 578 647
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 2 220
Да имаше разминаване предложиха ни обратното на това което бяхме писали ще кажеш че тези хора четат между редовете

# 2 221
Или събират откази.
Аз получих писма, в които беше посочен пол и възраст на детето.

# 2 222
Да и аз това си мисля преди това са ги предложили и на друго семейство вече имат два отказа да и при нас беше упоменато пола и годините на децата.

# 2 223
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Здарейте!
От вчера вече си имаме момченце Blush
Сагата по осиновяването приключи.
Бебокът е на годинка, без няколко дни. Прекрасен, кротичък, от приемно семейство. Контактен и почти без проблемен в отглеждането. В момента спи блажено...

Отне ни към 18-19 месеца. За този период имахме само 2 предложения. Критерии - 0-2 годинки (след първото предложение - го сменихме на 0-1), здраво, без претенции за произход, момче.
Получихме си го точно такова.
Стискайте палци да преминем леко през адапатцията и всичко да е наред!
Благодаря на всички, които пишат и четат! Подкрепата, която оказвате е незаменима!

# 2 224
Честито щастие, Цвете мое. Бърза и лека адаптация (вярвам, че ще е такава) и много, много щастливи мигове занапред.

# 2 225
  • В градината...
Цвете, дано лесно да свикнете.
Сетих се нещо тези дни. В нашия край има много турски цигани. Т.нар. миллет. Те не се определят като роми, дори се обиждат на такава квалификация. Не празнуват ромските празници, а мюсюлманските. Та, майка от такъв произход 100% ще се пише туркиня. И от тук абсурда за изискване за произход " без ромски".

# 2 226
А в нашия край (май сме от съседни области) се делят на цигани (говорят български и са християни или т.н български цигани) и роми (говорят турски, самоопределят се като турци и са мюсюлмани или т.н турски цигани). Т.нар. български циганки (ромки), ако бащата е българин казват, че  и детето е бъргарче, т.е приемат за детето си произхода по баща. Но предполагам, че при определяне произхода на детето социалните се водят от официално приетото в държавата, а не по региони как се делят самите цигани/ роми. Иначе да, майката може да се определи както си иска, нейно право е и социалните трябва да приемат нейното определяне, а не как те я определят.

# 2 227
Hug
Честито цвете мое. Лесна адаптация и много щастливи мигове с вашето детенце.

# 2 228
Честито, CvEtEmOe! Бъдете здрави и много щастливи с новия член на семейството!

Това за произхода неведнъж съм го казвала. На майката може от 100 км да и личи от кой етнос е, но има право да се самоопредели. Затова и ограничаването на произход е много относително. Омразното "без ясно изразени ромски черти" също, защото е въпрос на лична преценка, но поне донякъде ориентира.
В крайна сметка всичко е относително...

# 2 229
Честито Цвете, много се радвам за вас Simple Smile
Щастливо родителство и безброй хубави преживявания с детето ви пожелавам!
Ние вече подписахме заповедта и чакаме да ни впишат в регистъра.

# 2 230
Малко данни за размисъл. Иначе казано през 2017 година само около 25% от децата в регистъра са били под 10 години! Част от тях - със специални потребности. Колко от тях са здравите деца под 3 години и без фамилна обремененост?  Не искам да обезкуражава никого, нито да убеждавам да приемете това, което е против убежденията и възможностите ви. Просто се подгответе за чакане, за доста чакане. Затова предложенията са рядкост, затова и се чака средно по 18-24 месеца за първо предложение. Затова и се предлагат деца, които не отговарят напълно на вашите очаквания.
https://m.dnes.bg/obshtestvo/2019/02/27/vsiako-vtoro-dete-chakas … bnosti.403217/amp

# 2 231
Мисля, че не всички осиновяващи са активни в този форум.Аз лично познавам семейства, които  вече са осиновили без да се разбере в интернет пространството.Така, че не знам дали може да се говори, че осиновяванията са рядкост днес.За чакането е друг въпрос.И в минали години осиновяващи с близки "критерии" са чакали по много различни периоди.Може би всичко е късмет, шанс, съдба или по скоро Божия промисъл!

# 2 232
Момичета да споделя че дойде известие за момиченце  и след седмица ще има среща. Подхождам с голям страх ,защото това е 3-то предложение .Първите две категорично се разминаваха с профила вписан от мен. Първото детенце беше със заболяване с което нашата здравна система не би се справил и с година и половина над възрастта посочена от мен. Второто беше отново по-голямо с изключително видими черти на определен етнос с който аз така и не мога да надскоча себе си и да приема и за ,което ужасно се самообвинявам. И двете предложения си бяха с цел трети отказ ,което е малко обезкуражаващо. Стискайте палци и дано следващия пост е в статистика.Hearts

# 2 233
Дано да е вашето дете Simple Smile Може ли на лични да ви пиша? Само разрешете от настройките да ви пратя съобщение.

# 2 234
Маша-Баша, късмет и дано този път срещнете вашето дете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт