Шеста тема на чакащите

• 582 652
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 995
До 1 годинка без претенции за пол и етнос

# 1 996
Ще стане. До края на годината ще стане.

# 1 997
Дани, не се притеснявай. При липса на ограничение в пол и етнос, ще стане, както е казала и Mama Ru. Малко по-ограничаващ критерий е възрастта, която сте писали, но тя си има своите предимства и при нормално стечение на обстоятелствата децата трябва да са в този диапазон.
Ние  осиновихме първото си дете едва след подновяване на регистрацията, т.е. от вписването до първото предложение минаха 2 години и 2 месеца. Бяхме писали момиче и ММ си обяснява забавянето с това. Махнахме ограничението за пол и имаме син. После обаче събитията показаха, че едва ли причината за забавянето е била в това... Писали сме... вече не помня до 2 или до 3 годинки... но ни предложиха бебе. Тъй че...

Просто сме чакали нашето дете...

И вашата среща ще дойде... По-скоро или по-далеч във времето, но ще се случи...
И ще разбереш, че чакането си е струвало! А тревогите в момента ще останат назад и ще са само повод за усмивки.

# 1 998
Много благодаря за подкрепата .Късмет на всички  Heart

# 1 999
Може да нямате ограничение за етнос, но ако сте сложили прословутото "без видими ромски черти", пак ще се бавите.

Ако са ви одобрили на съвет, но сте 3-то семейство например, то ще трябва да минат поне 2 месеца, докато предложат на семействата преди вас, те откажат и ви се обадят.

Можете да вдигнете и възрастта малко, освен ако няма нещо конкретно, което ви притеснява.

# 2 000
Моля, ви да споделите каузата, за да достигне до повече хора
https://bulgariadariava.bg/cause/osinovyavaneto-sbadnato-semeystvo/

# 2 001
Сега гледах "Instant family". Доста е омекотен според мен, реалността е по-хард.

# 2 002
Здравейте момичета!Има ли новини за получено писмо или обаждане за детенце!Ние получихме само едно  писмо за вписване в регистъра от Пловдив и чакаме от ноември 2018г.Успех на всички чакащи!

# 2 003
  • София
Здравейте момичета!Има ли новини за получено писмо или обаждане за детенце!Ние получихме само едно  писмо за вписване в регистъра от Пловдив и чакаме от ноември 2018г.Успех на всички чакащи!
И ние чакаме от Декември 2018г.Знам,че за писмо за дете е рано,но за вписване получихме само едно писмо от регионалната дирекция.Нямаме други писма,дано да са ни регистрирали във всички дирекции,както заявихме!

# 2 004
Момичета, спряха да пращат писма за вписването. Не чакайте такива повече. Може да се обадите на някои дирекции по телефона, за да се убедите, че сте вписани, да попитате ясни ли са критериите ви, дали няма пропуск някакъв ... Но писма преди Коледа не чакайте.

# 2 005
Момичета, спряха да пращат писма за вписването. Не чакайте такива повече. Може да се обадите на някои дирекции по телефона, за да се убедите, че сте вписани, да попитате ясни ли са критериите ви, дали няма пропуск някакъв ... Но писма преди Коледа не чакайте.

Преди Коледа  ли? Зависи от критериите и от това кои деца сега вписват за осиновяване. Някои чакат месеци 2 - 3 - 5, други кандидатстват даже наново.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 13:43 от П@нди

# 2 006
Точно! Много зависи от критериите.

# 2 007
Здравейте мами,бихте ли ми казали по какъв начин се пътува с бебе в автобус на по дълго разстояние.До сега е пътувал само с колата,но искам двамата с него да ходим от време на време при баба му и дядо му които са на около 230км.от нас с автобуса,защото като сме с колата все се съобразяваме с баща му който е на работа и така нямаме време да поседим малко повечко при тях.Със седалка ли трябва да бъде,или...ако някой може да ми каже ще съм много благодарна.

# 2 008
На децата под седем години се полага безплатно място. Като вадите билет за вас, вземате и за детето като изрично упоменавате възрастта. Юнион Ивкони записват първите шест цифри от ЕГН-то (датата на раждане). В Елена пък шофьорът питаше и записваше датата на раждане върху билета, за да може после да го осребри от общината. Столчето е по желание, но за бебе така ще е най-удобно за детето. И още нещо, чувала съм, че вътрешните места до пътеката се водят по-безопасни, отколкото тези до прозореца. Ако имате възможност, избирайте час, в който детето обичайно спи. Така пътуването минава неусетно.

# 2 009
Здравейте,
Отдавна ви чета и отскоро отново започнах, за да опресня информацията Simple Smile
Ние със съпруга ми вече почти година обмисляме възможността да подадем документи за осиновяване. Имаме биологично детенце, но поради моя болест всякаква следваща бременност ми е животозастрашаваща, а пък много искаме да си увеличим семейството и затова започнахме мисли за осиновяване.
Документите ги посъбрахме още преди Нова година, но тогава аз имах колебания и предпочетох първо всичко да ми се изясни и тогава да предприема крачката.
Така вече с всички документи в понеделник, живот и здраве, подаваме.
Нямаме изисквания към пол и етнос, единствено да е здраво детенцето, като годинките съм записала 0-3, но пък се колебая дали да не намаля горната граница (0-1г.), защото ми се иска детето да е бебе.
От друга страна четох в по-задните теми, че има майки, които са писали от 6 месеца нагоре, като долна граница, заради изразяването на разни болести.
Ще се радвам да споделите вашия опит, свързан с годините на детенце, както и как решавате в кои общини да подадете документи?
Хубав ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт