Шеста тема на чакащите

• 578 751
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 2 190
Нашият курс мина преди седмица и нещо, документите сме ги подали в края на април. Социална работничка ни се обади преди курса с уговорката, че след това ще се уговорим за срещи, но още нямаме обаждане за среща и започвам да се притеснявам.
Нали уж до 3 месеца трябва да изготвят доклада. То не остана почти никакво време...
Чудя се дали да не се обадя да ги питам или...какво ще ме посъветвате?
Едно семейство от курса бяха подали документите си в началото на април и чак в края на май през последните дни от курса им се обадиха за среща.
Ако сме подали документите края на април, това значи ли, че до края на юли трябва да е изготвен доклада?

# 2 191
Да, това значи. Ето и потвърждение. Виж "Ред и условия за осиновяване..."
Кога и как ще направят необходимото, си е техен проблем. Трябва да са готови за три месеца.
Разбира се, за свое успокоение може да им се обадиш, като им напомниш уговорката ви от преди курса. Явно, предвид казаното от другото семейство, практиката при вас е такава.
Не се притеснявай!
Все пак ги потърси, защото идва отпускарски сезон и е добре срещите да са в удобно и за вас време. Това също може да е довод да ги потърсиш.
Успех!

# 2 192
Благодаря, Анонимен. Ще изчакам още няколко дни и ще се обадя да им напомня за нас.

# 2 193
И така. Малко данни за размисъл относно брой деца в регистъра за област В. Търново 2018г, и по възрастови групи. Както и брой приемни семейства и брой деца отглеждани в тях.:
http://bnr.bg/horizont/post/101126769/26-deca-sa-bili-osinoveni- … ot-tah-v-chujbina
Неведнъж сме се питали кой влиза в съвета по осиновяване. Днес, преглеждайки СК попаднах на тази информация. Който се интересува може да отвори СК глава Осиновяване и да прочете.

# 2 194
От 27.05.19 г. с партньора ми сме вписани в регистъра за осиновяване на дете с профил 2- 6г.  Без значение на пол и етнос, без силно изразени ромски черти, здраво.
Усещам, че съм много нетърпелива, треперя и се гипсирам при всяко позвъняване от непознат номер, но трябва да охладя страстите, гледайки колко дълго чакат повечето осиновители.
Иначе се грижим за нашето приемно детенце, на което обясних преди време, че в един много щастлив ден съдбата ще ни срещне с приказно дете, което е чакало да се открием и ще станем голямо , лудо и щастливо семейство.
Та и тя постоянно налива масло в огъня:
"Добро утро! Днес ли е щастливия ден?"
" ще купим ли тази играчка за нашето дете?"
" я, каква хубава дрешка! Да я купим за нашето дете"
" усещам щастливия ден наближава и ще прочета една приказка силно, за да я чуе детето и бързо да дойде!"
😂
Та, никак не ми е леко!

# 2 195
Даа, при вас е забавно с приемното дете.Но все пак при вас има дете, макар и приемно.А какво да кажем ние, дето детето е само мечта.....Няма детски смях, само мисълта за него и силното желание.

# 2 196
Даа, при вас е забавно с приемното дете.Но все пак при вас има дете, макар и приемно.А какво да кажем ние, дето детето е само мечта.....Няма детски смях, само мисълта за него и силното желание.

При нас никога не е било фикс идея детето. Станахме приемни родители ,за да подкрепим и осигурим спокойствие , любов и грижа на дете. Профилът ни беше за здраво дете, но когато на втория ден от вписването ни регистъра на приемните род. ми се обадиха за кризисно настаняване и разказах историята му,  с увреждания и дефицити и куп др. ,въпреки профила ни за здраво дете не можах да кажа не. Беше много трудно първата година, все още превъзмогваме дефицити, но има невероятен резултат. Не съжалявам за нито една безсънна нощ, нито една сълза, за нито едно усилие.
Сега три години по- късно решихме да  осиновим отново със същите мотиви. Живеем спокойно, имаме професионална реализация и сме щастливи. Защо да не споделим нашият малък свят с дете, което се нуждае точно от това!
Пожелавам Ви успех !
А ако решите можете да станете приемен родител, същите тези деца под закрила имат нужда от адекватна грижа докато бъдат вписани в регистъра за осиновяване.

# 2 197
  • София
Нашият курс мина преди седмица и нещо, документите сме ги подали в края на април. Социална работничка ни се обади преди курса с уговорката, че след това ще се уговорим за срещи, но още нямаме обаждане за среща и започвам да се притеснявам.
Нали уж до 3 месеца трябва да изготвят доклада. То не остана почти никакво време...
Чудя се дали да не се обадя да ги питам или...какво ще ме посъветвате?
Едно семейство от курса бяха подали документите си в началото на април и чак в края на май през последните дни от курса им се обадиха за среща.
Ако сме подали документите края на април, това значи ли, че до края на юли трябва да е изготвен доклада?

И ние  сме подали документи в края на април, в края на май приключихме курса и след едно обаждане потръгнаха нещата. Вече сме  имали 3 срещи със социалната ни работничка, дори следващата седмица ще идват и  в апартамента ни.
Понякога трябва ди си понастоятелен. Simple Smile Успех!

# 2 198
Здравейте!Дойде време за подновяване на регистрацията ни. Подготвихме всички необходими документи и когато отидохме при социалната, тя ни изненада с една информация-трябвало да изкараме още 10 часа от курса.Сега часовете били повече и било необходимо да се вземат.Това не е проблем, проблемът е, че в началото на юли трябва да бъдем вписани, а група за курса ще се организира някъде през юли, и тя не знае точно кога.Притеснявам се, че през този период ще си загубим поредността в регистъра, тя каза, че ще уведоми дирекциите, но все пак...

# 2 199
Нека ви впишат с уговорката, че няма курс в момента и ще го изкарате при сформирането на група. Или да го минете индивидуално.

Последна редакция: пн, 17 юни 2019, 02:16 от Mama Ru

# 2 200

Нека ви впешат с уговорката, че няма курс в момента и ще го изкарате при сформирането на група. Или да го минете индивидуално.

Мама Ру, това е добра идея. Ще говорим със социалната. Благодаря ти!

# 2 201
Здравейте ние сме вписани в регистъра февруари месец и вчера получих писмо за две братчета искам да попитам някой които е минал по този път дали на първа среща е носил нещо на децата,и какво да очаквам от тази среща много съм развълнувана но и малко ме е страх

# 2 202
Здравейте ние сме вписани в регистъра февруари месец и вчера получих писмо за две братчета искам да попитам някой които е минал по този път дали на първа среща е носил нещо на децата,и какво да очаквам от тази среща много съм развълнувана но и малко ме е страх

Аз не се сетих да занеса нещо на детето, но може би, ако им вземеш нещо, ще ги зарадваш.

Най-важното нещо, според мен, е колкото е възможно повече да игнорираш предварителните очаквания. Знам, че е ужасно трудно, но когато започнеш да обмисляш дали са твоите деца се опитай да погледнеш обективно - тези дечица отговарят ли на твоите предварително определени критерии /не очаквания или мечти/. Т.е. ако си решила, че искаш две деца до 3 години, здрави - тези деца такива ли са? Ако са - дай си време и не ги отхвърляй защото не си изпитала пеперуди в корема и привличане. Това е нереалистично очакване и има реална опасност да се разминеш с прекрасни деца заради това. Изобщо подходи колкото е възможно по-разумно и без емоции. Невъзможно е, но е важно да опиташ. Мисли реалистично. Какво е важно за теб? Колко можеш да чакаш? Искаш ли да чакаш?

Успех!

# 2 203
Носихме дребни играчки, подходящи за възрастта.

Не очаквай нищо. Не е задължително да почувстваш веднага, че това са вашите деца. Даже е по-вероятно да не изпиташ нищо. Постарай се да научиш повече за самите деца, за да можеш после да прецениш с разума и сърцето си какво да правиш.

Таня го е написала чудесно. По-подробно описание на това, което и аз мисля.

# 2 204
Благодаря за отговорите, децата са на 2и4г. Казаха ми че са здрави но като отидем ще разпитаме повече.

Общи условия

Активация на акаунт