Шеста тема на чакащите

• 588 761
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 3 435
И аз благодаря за съвета!

# 3 436
Високо ценя чуждото мнение и го приемам, дори когато не съм съгласна с него. С неверни факти, обаче не мога да се съглася. Реагирах именно за това, без да искам това да се превръща в спор, да омаловажавам или пък променям чуждо мнение. Тук съм, за да помогна със споделянето на личния си опит на майка, която е осиновила детето си и да получа помощ като кандидат-осиновител чакащ за второ дете, както и за всичко, което ми предстои.

Не, не цениш чуждото мнение. Вижда се по постовете ти.  Бъркаш мнение с факт. Желанието ти твоето мнение да е най-меродавното на всяка цена излиза наяве. Аз лично си направих изводите и просто няма да ти чета фактите.

Вместо да се заяждаш с мен, виж това как рефлектира на имиджа ти на психолог, член на национална организация и майка на дете.

# 3 437
Вие май се познавате двете.
Защо не заровите томахавките? В името на добрия тон на темата. А и не виждам този спор каква връзка има с...чакането.

# 3 438
Не зная кой стои зад профила на Анонимен и не мисля, че се познаваме, най-малкото защото не съм психолог.

Иначе по темата - Вписани сме в регистрите за второ осиновяване от края на месец април 2019 година. Въпреки, че сме се въоръжили с търпение и предполагаме, че сега ще чакаме повече от първия път, искахме да знаем до къде е стигнало нашето досие. В тази връзка преди седмица изпратих мейл до РДСП София с молба да отговорят на всички въпроси, които ни вълнуват. Същото смятам да направя и до остналите дирекции в страната. От София не ми отговориха на въпросите, но ни поканиха на среща в удобен за нас ден, за да поговорим. Вчера бяхме там и ни казаха, че все още не са стигнали до нашето досие и в момента определят семейства, на които са изтекли 2-те години от вписването и наскоро са подновили документите си. Имало много хора преди нас и да имаме повече търпение и да не се отказваме, както и че трябва месец преди да ни изтекат 2-те години да си подновим документите. Аз от своя страна казах, че зная за подновяването, но се надявам да не чакаме чак 2 години. Тогава жената каза, че възрастовата граница, която сме посочили е малка - само  година и половина (посочили сме от половин до две години), намекна че няма абсолютно здрави деца, за което се чака още по-дълго. Обърнах ѝ внимание, че именно заради това сме посочили лесно лечимо заболяване, тъй като сме наясно че няма абсолютно здрави деца, както и че границата във възрастта е заради първото ни дете.
Критериите ни при първото осиновяване бяха - дете от 6 месеца до 1,5 години без ясно изразени ромски черти, без ограничение в пола с допускане на лесно лечимо заболяване. Предложението за дете дойде 8 месеца след вписването.
Сега критериите са ни почти същите - с изключение на възрастта. Решихме да вдигнем малко горната граница.

# 3 439
Вписването ни в регистрите за второ дете беше ноември 2019г. Първо и последно обаждане юни 2020г.,взехме се. Ограниченията ни бяха за възраст, до 1 год. и половина. Дъщеря ни беше на 9 мес. при обаждането от социалните.

# 3 440
Не вярвайте на социалните, че няма абсолютно здрави деца. Това не е истина.

# 3 441
  • В градината...
Абсолютно! Както и бебета.

# 3 442
Разбира се, че има и бебета, и здрави деца. Само, че те се осиновяват най-бързо, т.е най-малко престояват в системата.
Също така, ако вземете здраво бебе, няма гаранция, че всъщност в бъдеще няма да се отключи нещо, което за момента не е било видимо. Някои неща като обучителните затруднения започват да личат чак в предучилищна възраст и особено ясно си проличават в училище. Така, че абсолютна гаранция няма и никой не може да ви я даде. А и работата на социалните е да намерят семейство на всяко дете. В името на това, понякога умишлено се прикриват от кандидат осиновителите някои неща, които за момента не са толкова видими и фамилна обремененост.

# 3 443
  • В градината...
Има ли изобщо тема за споделяне на проблеми с деца, които са осиновени?

# 3 444
Има ли изобщо тема за споделяне на проблеми с деца, които са осиновени?
Има, да
https://m.bg-mamma.com/?topic=198324.2475
Но много рядко някой влиза да пише там.

# 3 445
  • В градината...
Тази я видях, но на практика е неактивна. А имам питане. Но явно не се споделят тези неща...

# 3 446
Тази я видях, но на практика е неактивна. А имам питане. Но явно не се споделят тези неща...

От нас зависи да я направим отново активна. Ако искаш пиши там, ако искаш тук или на л.с.
Винаги съм се дразнила, че сякаш пазим кандидатите от възможни проблеми. Родителството не е само успехи, има и трудни моменти и специфични проблеми при нашите деца.

# 3 447

И аз се чудех къде е мястото за питания и споделения на вече осиновилите...

# 3 448
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

И аз се чудех къде е мястото за питания и споделения на вече осиновилите...
Ставаме 3 със същото чудене. Не съм убедена, че бих изтипосала във форума точно и дословно тревогите си, но е хубаво да има някакво "сигурно място", където би могъл човек да получи разбиране...

# 3 449
Форумът е публичен и не мисля, че тук има такова място, което да е затворено за широката публика.
Имаше една фб група за осиновители, почти не останаха хора в нея и тя замря.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 22:04 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт