Шеста тема на чакащите

• 583 820
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 290
Да. Просто си мислех какво да кажа като ида там. Здравейте, социалната ни напусна, кой отговаря за нас? И после..

Така просто си търся някакъв предтекст да го направя, плюс леко да размърдам документите ни, но не искам да изглежда  нахално..

# 4 291
Да. Просто си мислех какво да кажа като ида там. Здравейте, социалната ни напусна, кой отговаря за нас? И после..

Така просто си търся някакъв предтекст да го направя, плюс леко да размърдам документите ни, но не искам да изглежда  нахално..
Няма нищо нахално в това да искаш да знаеш кой социален работник движи случая ви.

# 4 292
Ами да, точно това ги попитай. Кой замества напусналата им колежка. Относно албумчето, то е хубаво като идея, но като помня на нас какво ни казаха от Дирекцията в нашия град...че даже една снимка нямало смисъл да даваме, защото никой не гледал това, и защото нямали скенер да я изпратят до другите Дирекции. По-скоро избери една снимка, извади я 28 пъти и им я дай и дано да я изпратят.

# 4 293
Също може да поискаш разговор с новия социален, който ви е назначен, относно заявените критерии как му/и се струват и да увеличиш или намалиш например възрастта с няколко месеца

# 4 294
Здравейте, да се отчета и аз.
Срещата беше вчера. Детенцето е прекрасно. Едно лъчезарно момченце. Исках на момента да подам молба, но от службата ме спряха. Предвид възрастта на детето ни посъветваха, че трябва да има най-малко още три-четири срещи, за да може да свикне с нас.

# 4 295
Все хубави новини тук. Честито Рени! А детенцето знае ли, че сте кандидат осиновители, тоест че може да дойде при вас евентуално? Или искате малко да посвикнете с тази мисъл и двете страни?

# 4 296
Все хубави новини тук. Честито Рени! А детенцето знае ли, че сте кандидат осиновители, тоест че може да дойде при вас евентуално? Или искате малко да посвикнете с тази мисъл и двете страни?
Не знае. Понеже е по-голямо ще трябва постепенно да свикне с нас и да го подготвят

# 4 297
Reni 05, късмет и на теб пожелавам. Дано да се харесате с детето.

# 4 298
  • София, БГ
Късмет Рени, детето ще осъзнае, че му предстои нещо много хубаво.

Както Алекс още незнае какво го очаква при нас, а то ще бъде прекрасно. Времето минава убийствено бавно.
Дано бързо мине и да си го приберем.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 09:12 от Златен Дъжд

# 4 299
beach_please, Отиди с ваши снимки и кажи, че искаш да се прикачат към кандидатурата ви и така ще напомните за себе си на всички дирекции. После си изберете къде да звъните от време на време да напомняте за вас.

Златен Дъжд, честито ви детенце. Ако не е тайна - детето с изоставяне от болницата ли е?

Reni 05, колко жалко. Детето дори не знае, че идвате да прецените дали ще се решите да ви е детенце. Направете още две три срещи следващата седмица и си подайте заявлението за осиновяване. Те ще си го подготвят, че няма да се връща при биологичната си майка и че от сега нататък вие ще сте му родителите.
Скрит текст:
Дали ще подадете документи за осиновяване или ще го откажете това дете то няма да бъде върнато на биологичната майка, нали така? Значи по-добре службите да си го подготвят за промяната, която му предстои, а вие си мислете колко хубаво е да се виждате и колко хубаво ще е да си имате детенце вкъщи.

Ще ви дам един непоискан съвет, но ако ме послушате ще спечелите много. Винаги говорете много ласкаво за биологичната майка. Като му правите комплимент за нещо - "Сигурно от мама Х си го научил / наследил / видял. Браво. Браво".

# 4 300
Здравейте, има един руски канал, който следя в youtube. Мисля, че ще е много интересно и полезно да се запознаете с тази майка, осиновила 7 деца, едното от които оставено от служителите в дома почти да умре, последващото развитие и грижи за всичките й деца.
https://youtube.com/channel/UCvqQGou4HeuPHAdB6LKmAqQ

# 4 301
  • София, БГ
Цитат

Златен Дъжд, честито ви детенце. Ако не е тайна - детето с изоставяне от болницата ли е?

Да още там има подписан отказ.
Момичета, не мога още да повярвам какво се случва. По цял ден не спирам да мисля за Алекс. Изпитвам притеснения дали ще се чувства добре  като го вземем, дали няма да объркам нещо. Мечтая да почнем да пазаруваме нужните мебели, дрехи, играчки, количка, столче за кола. Вчера на срещата като го гушнах, той си постави главичката под моята и се гушна, целувах го по главата, чувството беше несравнимо. Не мога да си представя да живея без Алекс. Аз реших още като ми се обадиха, че той е нашето дете. За 1 седмица живота ми се преобърна, Алекс вече е част от мен, разхождах го, храних го. Има някой неща, който трябва да си иградя като навици. Важно е за мен да запазя режима на Алекс, да му помагам да се развива правилно, да се чувства добре и да няма поводи да е тъжен. Копнея отново да го видя, прегърна и целуна. Планираме след 10тина дни да уговорим втора среща. Относно делото, кога да очаквам обаждане от съда за дата и час на делото. Документите са подадени вероятно днес.

# 4 302
До края на другата седмица мисля, че ще има обаждане за датата делото. Успокой се малко, Златен дъжд. Всичко ще се нареди.

# 4 303
То всичко вече се е наредило ❤️ Времето до делото ще мине бързо. А след това, според мен женското сърце знае какво да прави и даде на едно бебенце, не се притеснявай. Скоро ще бъдете заедно.

Рени, честито и на вас. Всъщност не знам дали сте решили вече, но се надявам от сърце нещата да се наредят по най-добрия възможен начин и за вас и за детето. За него може и да е шок, не знам каква е ситуацията му, но ако е било неглижирано и тормозено.. Ох не знам, трудно ми е да пиша дори.

Тъпо сравнение е, знам, но осиновихме едно прекрасно женско кученце преди 2 години. Отне му много време да не трепери и да не се свива като посегна да го погаля. В момента ни има безгранично доверие, а колко се обичаме.. Няма такава обич, аз не съм виждала друго такова същество.. Идеята ми е, че любовта лекува. Всяко създание копнее да има дом и да бъде обичано.

Мислите ми са с вас, стискам палци и побеждавам късмет.

# 4 304
Златен Дъжд, направо ме просълзи с постинга си.
Всичко ще се нареди, само спокойствие. Знам, че ти е трудно с чакането, защото знам и какво е вълнението. За делото вече не помня колко време чакахме за дата, но нямах никакво търпение и дори напротив, имах чувството, че времето се точи бавно. Подготвихте ли вече нужните документи? Поне докато се занимавате с това да се поразсеяш. Ще ходите ли пак да видите Алекс? Ние може би два пъти ходихме преди да дойде време за делото да си го видим детето.
После като е при вас, съм сигурна, че пак има да се чудиш за разни неща и да се притесняваш, но то майчинството си е свързано с някакви притеснения за едно или друго почти постоянно. Да - животът ти се преобръща. Използвай сега времето да се наспиш, защото да не те плаша, но после ей така като мен ще се молиш за време да се наспиш. Отиди на фризьор, на някакви процедури, които да те успокоят - все неща, за които после ще ти е трудно да намираш време. И недей се притеснява твърде много. Прегръдки Hug

Скрит текст:
Beach_please, и ние имаме куче и си мислех, че нещата с привързаността и обичта са сходни. Само че, знаеш ли какво - аз не вярвах като ми казват, но с детето нещата са в пъти по-силни като емоция. Да, кучето те обича съвсем безрезервно, но сега като сравня това, което изпитвам към кучето си, и това, което изпитвам към детето - и като обич, и като загриженост - още по-силно е. Даже на моменти си мисля, че съм охладняла към кучето за сметка на детето. В момента дори кучето временно е при родителите ми заради съмнения за астма или алергия при малкия. Липсва ми наистина, но детето ми е най-важно. Пък и имам едни подозрения, че кучинка се чувства доста по-добре при майка и татко, защото имат повече време да я извеждат на дълги разходки, което аз в момента не мога да си позволя.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 09:30 от LaCumparsita

Общи условия

Активация на акаунт