Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7

• 151 031
  • 860
  •   1
Отговори
# 135
๑ஐღ синя птичка ღஐ๑
Ако става дума за препоръчани пратки с China Post , от началото на 2016 вече изпращат EDI заявки на БГ Пощи. И моите препоръчани пратки са с такъв статус. Де да бяха отразили и междинни(транзитни) точки.  Mr. Green
                                 Ей това исках някой да ми каже! Hug

# 136
Send item abroad (EDI-received)

"EDI" means "Electronic data interchange". In general, your item has been sent abroad .
Has been sent.... ама има разлика между send i sent, нали? Освен това abroad да означава, че е извън Китай, а не е напуснало вече шведската митница.
Besides, the item tracking data has been transferred to another computer (the computer of the destination country where your parcel/item will be delivered to).

This happens so you can track your item through the mail website of the destination country as well.

За мен това означава, че стоката (все още) е в шведската митница, да речем, а има изпратени данни за нея в инф. система на българските пощи. И можем да проверим с тракинг номера и в международен сайт ( все още), както и да го пейстнем в сайта на българските пощи. Поне това направих аз, защото в момента имам пратка с такъв статус. И виждам къде се намира и на двете места.
 .

Какво означава pre-advised? Използва се за изпращани по пощата неща. Това е статус, който може да бъде открит във уебсайта на всяка  пощенска тракинг служба. Това означава, че изпращачът вече е отпечатал и поставил етикети върху съответната пратка, и е отбелязал пощенския адрес за бъдеща доставка. Обаче, куриерът още не е получил колета. Така че, колетът още не е предаден на пощенския офис и не е тръгнал към получателя. Ключовото в този статус е, че той означава, че шипинг процесът е започнал.

The key thing of the pre advised status is that it means that the shipping process has been started. Remember that terms and deadlines are not available on this stage. In such situation, it's possible to talk to the sender and to ask about possible terms.
Според горното излиза, че на този етап все още може да се преговаря с изпраща за срокове и условия.
Горното написах, защото няколко пъти попитаха какво означава pre-advised, но никой не отговори. Тъй като и аз не знаех, си направих труда да го прочета и преведа.

# 137
здравейте,може ли да ми кажете дали този номер мога някъде да го проследя    SYLMY12479922
след 3 дни изтича срока за доставка и незнам дали да пусна диспут?

# 138
Здравейте,
имам поръчка направена преди около половин година на стойност около 60$.

Първоначално продавачът ми изпрати пратка с проследяващ номер, но в нея имаше само един артикул, вместо 10 бройки. След като му писах за пропуска, ми изпрати следното съобщение:

Dear buyer
We had resend, the tracking no is 01300364012
http://www.shpostwish.com/
Best regards

Има ли надежда да си получа пратката? Ходих сигурно 10 пъти до локалната поща, за да проверя дали е пристигнала тази пратка. Вече не знам дали ми е изпратена изобщо пратка или е изгубена от БГ Пощите Sad

# 139
Здравейте,имам поръчка с проследяващ номер RI679897314CN направена на 22.02.16г.
Като я проследявам със 17track,от около 15 дена е със статус Alert,а от около 8 дена няма никакво движение.Имате ли идея какво се случва?

# 140
Здравейте,имам поръчка с проследяващ номер RI679897314CN направена на 22.02.16г.
Като я проследявам със 17track,от около 15 дена е със статус Alert,а от около 8 дена няма никакво движение.Имате ли идея какво се случва?
Пътува нормално. В Китай доста се е забавила - на 24.02 е приета в пощата, а чак на 10.03 е отпътувала от Китай. Вероятно следващата седмица по някое време ще е в България, но срокове няма.

# 141
Здравейте имам една поръчка на която при проследяване ми дава следното в превод от китайски- Electronic information has been received и то на 25.02 после нищо
номерът ми е RF188610228CN
Пиша на китаеца но нищо досега не съм имала такова проследяване и много се чудя какво значи.
Поръчката съм платила на 05.02 и вече доста време мина.

# 142
Здравейте имам една поръчка на която при проследяване ми дава следното в превод от китайски- Electronic information has been received и то на 25.02 после нищо
номерът ми е RF188610228CN
Пиша на китаеца но нищо досега не съм имала такова проследяване и много се чудя какво значи.
Поръчката съм платила на 05.02 и вече доста време мина.
Означава точно това, което пише, а именно, че китаеца е запазил номера(онлайн товарителница), но пощите все още нищо не са получили. Може да е изпратил пратката, но с друг номер, а може и въобще да не я е изпратил.
Отварай диспут, щом не отговаря.

# 143
ЧревоУгодник много благодаря за бързия отговор.И аз имах такива предположение,но е друго когато някой по наясно с нещата потвърди.

# 144
Здравейте ! 

18 Mar 2016 10:20:00    NETHERLANDS    AMSTERDAM 3    Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина       
19 Mar 2016 11:01:15    BULGARIA    SOFIA LC/AO    Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция       
19 Mar 2016 11:43:29    BULGARIA    SOFIA LC/AO    Send item to domestic location (Inb) Изпращане на Вх.пратка в РСЦ/ОВ       
19 Mar 2016 22:09:00    БЪЛГАРИЯ    СОФИЯ    Пратката е приета       
19 Mar 2016 22:09:00    БЪЛГАРИЯ    СОФИЯ    Пратката e получена    

Какво означава това - че пратката ми(телефон) е в пощенския клон и мога да я взема или нещо друго ? Или трябва да чакам от пощата или митницата да се свържат с мен ?

# 145
Трябва да се промени статуса на такъв и тогава ще можеш да я вземеш от пощата.
Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка, BULGARIA, DOSTAVKA SOFIA (ако пратката е за София, иначе ще пише съответното населено място, а не Sofia)

# 146
Трябва да се промени статуса на такъв и тогава ще можеш да я вземеш от пощата.
Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка, BULGARIA, DOSTAVKA SOFIA (ако пратката е за София, иначе ще пише съответното населено място, а не Sofia)
Благодаря !

# 147
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте, имам пратка с номер YT1605618979221751, която в yuntrack.com излиза, че е пристигнала в БГ на 03.03.2016, но като въведа номера в сайта на бг пощи ми изписва, че само препоръчани колети могат да се проследяват. От пощата не са ми носили белжка за пратка, а като ходя да питам ми казват, че искат номер и нищо не излизало при тях. Моля за съдействие как да си открия пратката Simple Smile

# 148
  • Пловдив
Здравейте, имам пратка с номер YT1605618979221751, която в yuntrack.com излиза, че е пристигнала в БГ на 03.03.2016, но като въведа номера в сайта на бг пощи ми изписва, че само препоръчани колети могат да се проследяват. От пощата не са ми носили белжка за пратка, а като ходя да питам ми казват, че искат номер и нищо не излизало при тях. Моля за съдействие как да си открия пратката Simple Smile

Номера на пратката е не проследим, а сайта, на който проверявате генерира фалшиви статуси. Трябва да си следите времето, което остава и да чакате

# 149
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт