Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7

• 151 027
  • 860
  •   1
Отговори
# 165
  • На плажа
Чакам един телефон.За втори път поръчвам от този продавач,първия телефон дойде за 20 дни.Този се бави вече почти месец.Зная,че трябва търпение,и по принцип никога не се тревожа,винаги всичко ми е пристигало,но този телефон не е за мен.
Проверявам в 17Трак,излиза ми това
Скрит текст:
Пише,че е пристигнала в България на 02,04,но в сайта на бг.пощи излиза само,че е изпратена от Сингапур
Имам ли място за притеснение?
ето и тракинга-RF383697850SG

# 166
Чакам един телефон.За втори път поръчвам от този продавач,първия телефон дойде за 20 дни.Този се бави вече почти месец.Зная,че трябва търпение,и по принцип никога не се тревожа,винаги всичко ми е пристигало,но този телефон не е за мен.
Проверявам в 17Трак,излиза ми това
Скрит текст:
Пише,че е пристигнала в България на 02,04,но в сайта на бг.пощи излиза само,че е изпратена от Сингапур
Имам ли място за притеснение?
ето и тракинга-RF383697850SG
Не се притеснявай. И моята последна със Сингапурски пишеше същото, но не беше в България. След не знам колко дни се появи в БГ пощи и всичко завърши нормално. Предполагам, че има някаква некоординация между двете пощи.

# 167
  • На плажа
Благодаря ти,ще следя бг.Пощи  Peace

# 168
  • София
Здравейте, можете ли да погледнете този номер в бг пощи: RE831771880SE, виждам, че е в България, но кога мога да я очаквам? Живея в квартал на София, ако е от значение? Просто ми е първа пощенска китайска пратка и не знам какво следва? От пощата ще ми звъннат или аз да ходя да си я издирвам  newsm78 5 дни е времето, за което пристига пратка от Швеция до България, засякох го  hahaha

# 169
Здравейте, можете ли да погледнете този номер в бг пощи: RE831771880SE, виждам, че е в България, но кога мога да я очаквам? Живея в квартал на София, ако е от значение? Просто ми е първа пощенска китайска пратка и не знам какво следва? От пощата ще ми звъннат или аз да ходя да си я издирвам  newsm78 5 дни е времето, за което пристига пратка от Швеция до България, засякох го  hahaha
Днес или утре би трябвало да е в клона, който обслужва твоя адрес. Пращат бележка, че имаш пратка. Можеш и на място без бележка да я вземеш, ако статуса е подобен на този:
Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка, BULGARIA, SOFIA

# 170
  • София
Днес или утре би трябвало да е в клона, който обслужва твоя адрес. Пращат бележка, че имаш пратка. Можеш и на място без бележка да я вземеш, ако статуса е подобен на този:
Receive item at delivery office (Inb) Получаване на Вх.пратка в станцията на Доставка, BULGARIA, SOFIA
Много ти благодаря!

# 171
  • Русе
Имам чувството, че са ми изпратили пратката в Белгия.
Притеснява ме, че и тракинг номера започва с ВL.
Писах на продавача в Китай преди 2 дни. Отговориха, че всичко ще бъде наред, но нищо конкретно.
На някого случвало ли му се е?
Сега какво ще стане?

Ето какво ми излиза в сайта за проследяване на пратките:
Номер (статус) Начална точка (превозвач) Крайна точка (превозвач)
BLVS1376360000692550
Транзит
Белгия(Bpost International)
Неизвестно
Полседно събитие -- 2016-04-06 21:15 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
Крайна точка (Държава)
Начална точка (държава)
2016-04-06 21:15 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
2016-04-01 13:26 Departure to country of destination
2016-03-24 13:00 Arrival at export hub
2016-03-24 00:01 Item is ready for transport
2016-03-23 01:57 Item is announced / bpost received the information

# 172
Имам чувството, че са ми изпратили пратката в Белгия.
Притеснява ме, че и тракинг номера започва с ВL.
Писах на продавача в Китай преди 2 дни. Отговориха, че всичко ще бъде наред, но нищо конкретно.
На някого случвало ли му се е?
Сега какво ще стане?

Ето какво ми излиза в сайта за проследяване на пратките:
Номер (статус) Начална точка (превозвач) Крайна точка (превозвач)
BLVS1376360000692550
Най-вероятно ще премине транзитно през Белгия, както е примерно с Холандски и Шведски поши. Следи статусите в официалната страница тук http://track.bpost.be/btr/web/#/search?itemCode=BLVS1376360000692550&lang=en

# 173
  • Русе
Благодаря, ЧревоУгодник
Но вече 12 дни в сайта за прослезяване пише, че пратката е пристигнала в страната по местопредназначение. На сайта на български пощи излиза, че я няма. На сайта на белгийските пощи пише:ABROAD, Your parcel is on the way to Belgium.
Писах на сайта на изпращача, те не отговарят нищо конкретно, само ми благодарят за писмото и пишат, че всичко ще бъде наред.
А буквите на тракинг номера имат ли някакво значение. Моят номер започва с BLVS, а знам че обикновено пратките за България започват с R....
И интересно, ако пратката пристигне в Белгия, от там, дали ще я пратят в България или ще я върнат в Китай. Лошото е, че гледах че и в Белгия има пощенски клон 7020, както е нашия пощенски клон.

# 174
Пратката още в Белгия не е пристигнала и в сайта не е отбелязана като получена от получателя. Засега не мисля, че има нещо притеснително. Пратките от Китай се бавят и предвид, че от 06.04 се води, че пътува, значи има време. Проследвващите номера започват предимно с R, а тази пратка вероятно ще си остане с този номер и няма да може да се проследи, когато пристигне в България. Може все пак да питаш пощите с две изречения къде ти е пратката. В английската версия не ми позволява да вляза в Contact и затова ето линк в немската http://www.bpost.be/de/positive_erfahrungen.html но ти им пиши на английски би трябвало пак да ти отговорят или го преведи на немски с Google Translate.

# 175
Можете ли да ми го проследите : 02800005469 .Мерси предварително.

# 176
  • Пловдив
Можете ли да ми го проследите : 02800005469 .Мерси предварително.

Номера е непроследим, трябва да си следите времето

# 177
  • Русе
Моят случай с изпратената в Белгия пратка не върви на добре. Още преди 2 седмици писах на продавача, че в сайта за проследяване пише, че пратката /телефон/ е в Белгия. Сайта, от който го бях поръчала е everbuyng.net. Продавачът явно се е допитал до белгийските пощи, защото получих на имейла си писмо от имейл, който завършваше на ...@bpostchina. В този имейл ме молеха да попълня една декларация, с която потвърждавам, че нито аз, нито съседите ми са получили пратката. Попълних декларацията и получих отговор, че щом до сега не съм си получила пратката, значи няма да я получа. Да се свържа с продавача да решим проблема. Писах на продавача общо 4 писма. Всеки път ми отговарят учтиво, да чакам и че ще се опитат да ми решат проблема, но никакъв конкретен отговор. В последното писмо писах да ми върнат парите, че срока за получаване на пратката е изтекъл. Но те спряха и да ми отговарят.
В сайта за проследяване стои че пратката е пристигнала преди почти 3 седмици в Белгия и няма никакво движение повече.
От тук нататък не зная, какво да правя. Към кого мога да се обърна да си искам парите. Нямам почти никакъв опит с пазаруване от китайски сайтове. Да кажа, че при плащането посочих номер на Виза карта. Получих после писмо, че PayPa сlа платили на продавача. Но аз в  PayPal не съм влизала през профила си и в акаунта си в PayPal нямам отразено плащане. Тоест платено е през сметката ми в Първа инвестиционна банка. Писах всичко това, защото приятелка ми каза, че ако бях платила през PayPal можех към тях да се обърна за възстановяване на парите.

# 178
Здравейте,сетих се,че имаше нещо относно цената на пратката и забавяне на митницата,Някой знае ли при каква стойност биха я оставили докато платиш и мито?сега ми изпращат една пратка с обявена стойност $16,реално е $47,дали ще имам проблем?

# 179
Здравейте,сетих се,че имаше нещо относно цената на пратката и забавяне на митницата,Някой знае ли при каква стойност биха я оставили докато платиш и мито?сега ми изпращат една пратка с обявена стойност $16,реално е $47,дали ще имам проблем?
Първия коментар http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=811865 Никой не може да каже със сигурност дали ще има проблем, но теоретично няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт