Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7

• 151 499
  • 860
  •   1
Отговори
# 270
Писах му,дано да дойде на време или въобще да не идва

# 271
Здравейте, не знаех че има и такава тема Simple Smile
Имам два въпроса!
единия е свързан с връщане на стока от мен, доколкото разбирам е пристигнала!!!
Но продавача още н е я е получил ли?
https://www.17track.net/bg/track?nums=RQ007338800CY&fc=0

И втория ми въпрос е много важен. Поръчвам вече втори път от този продавач и все не ги получавам. иначе ми връща сумата, но си предпочитам стоката все пак.
Твърди, че е изпратено и да чакам.
От 25 яли съм поръчала и нищо.
Ето това ми излиза.
Според мен мен мотае, нищо н ее изпратил!!
Според вас?
https://www.17track.net/bg/track?nums=RK321380758CN&fc=0

# 272
Какво означава The item is pre-advised? С POSTNL пътува пратката, ако има значение  Thinking

# 273
Какво означава The item is pre-advised?

Има номер заявен по електронен път, но все още пратката не е стигнала в сортировъчен център на оператора.

# 274
Здравейте,

имам пратка поръчана от търговец в Китай, чрез Алиекспрес. След поръчката, търговецът ми изпрати проследяващ номер RA159650618FI и каза че пратката ще минава през Финландските пощи.

Не мога да открия сайт, чрез който мога да проследя с този tracking номер.
Има ли от какво да се притеснявам и дали да отварям диспут?

# 275
Здравейте,

имам пратка поръчана от търговец в Китай, чрез Алиекспрес. След поръчката, търговецът ми изпрати проследяващ номер RA159650618FI и каза че пратката ще минава през Финландските пощи.

Не мога да открия сайт, чрез който мога да проследя с този tracking номер.
Има ли от какво да се притеснявам и дали да отварям диспут?
Номера е фалшив. Отваряй диспут.

# 276
Има още 30 дни до затваряне на опцията за диспут.
За момента му писах, да ми изпрати сайт в който мога да проследя тази пратка. Ако не отговори до ден-два, ще отворя диспут. Само не знам как ще се развият нещата, че платих с карта - Мaster Cart, а не чрез PayPal.

# 277
  • Ямбол

hanavi Tочно по картата възстановяват, няма paypal  там.

# 278

hanavi Tочно по картата възстановяват, няма paypal  там.

Друго имах предвид. Като пазаруваш чрез PayPal, плащаш по висока цена, но имаш и по добра защита при евентуален проблем с доставката на продукта. За плащане с карта, не знам дали има някой, който да те защитава. ( така да го нарека Simple Smile )

# 279
  • Ямбол

hanavi , za Aliexpress става дума,нали, самия сайт те защитава, ако си следиш правата.Виж темата за Али, може да ти е полезна. Paypal,доста си затегнаха дори условията.

# 280
Да, за Aliexpress става въпрос.
Търговецът ми отговори, че бил объркал проследяващия номер и сега ми изпрати друг уж активен RB095662470SG.

Кашата стана още по голяма, след като разбрах че в тази поръчка е комбинирал още 9 продукта, поръчани от него, явно за да си спести транспортни разходи.
Не случайно направих 10 отделни поръчки, а не една (за да не отиде на митницата), проблемът бе че бяха извършени в един и същ ден. Явно нещо куца комуникацията ни с този продавач Sad
Чудя се какво да правя  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 281
  • Ямбол

hanavi , кога е пратена, няма данни по нея, за сега спокойно нищо не прави,ако малко преди края на доставка не получиш,може да отвориш диспут, А ако получиш на митница, имаш право да отвориш диспут.

# 282
Ще си поръчвам от tinydeal уж "оригинален" Xiaomi телефон. Ще го пускам с доставка от DHL до 7 дена. ВИЕ запознати ли сте дали освен парите (300 лева) ще дължа и други такси (ддс,мито и др) ?

# 283
Ще си поръчвам от tinydeal уж "оригинален" Xiaomi телефон. Ще го пускам с доставка от DHL до 7 дена. ВИЕ запознати ли сте дали освен парите (300 лева) ще дължа и други такси (ддс,мито и др) ?
вероятно е

# 284
вероятно е

Как така вероятно ? Дължи ли се такса през DHL или не ? И ако се дължи колко е процента ?

Общи условия

Активация на акаунт