Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7

• 151 482
  • 860
  •   1
Отговори
# 315
Е, тогава как се определя кое да е препоръчано и кое не?

Кое то
Препоръчаните имат номер започваш R буква, много цифри, две букви
не разбра точно?

# 316
  • Пловдив
Определя се най-вече от стойността на поръчката.

# 317
  • Варна
Мама на Нана, всеки пощенски клон си има стил на работа. На мен ми се обаждат по телефона когато имам пратки за получаване винаги когато е с непроследим номер и понякога дори и с проследим.
Обикновено търговците използват проследими номера за пратки, които са с някаква стойност над 2-3$. По този начин могат да следят къде отива стоката им и дали няма да се изгуби, за да знаят от кого да си търсят пратката или парите. Такава пратка можеш да следиш на браузъра си или с мобилно приложение на телефона си. Когато видиш, че е пристигнала в твоя пощенски клон можеш да си я потърсиш без да си получила известие или обаждане.

# 318
Ооо, мога само да си мечтая за позвъняване от нашия клон или раздавачи.
Скрит текст:
Толкова се нелюбезни, неотзивчиви, че ми е неприятно вече да питам или търся нещо при тях. Съвсем сериозно обмислям да подам жалба, защото знам че 2 кг. малки пакети се носят лично. А скоро имах препоръчано писмо, което дори не получих лично и си го търсих в пощата.
По трикинг номера виждам, че е в България от 28 ноември и от тогава нищо, това се вижда в сайта на Али. А кой е номерът за проверка в БГ пощи, за да си я потърся?
Мерси.

# 319
По трикинг номера виждам, че е в България от 28 ноември и от тогава нищо, това се вижда в сайта на Али. А кой е номерът за проверка в БГ пощи, за да си я потърся?
Мерси.
Прочети заглавния коментар в темата. Ще научиш много за проследяването и фалшивите статуси.

# 320
Здравейте. Поръчах през мобилното приложение на Али, и на 04.12 пише,че пратката вече е в Бг. Въпроса ми е кога да очаквам известие от пощата. Или евентуално не получа поради лоши съседи  Laughing кога да се разходя до пощата.Номера на пратката е S000004631169
Статуса не е реален и поръчката ти най-вероятно не е в България. Тези номера не се проследяват в България.
Когато пратката е в пощенския ти клон ще получиш известие в пощенската кутия(хвърчащ лист) или направо ще ти донесат пратката, а е възможно нито едно от двете. За всеки случай проверявай пощенския клон примерно на всеки 14 дни дали има нещо за теб.
Следи си сроковете и като останат няколко дни от защитата, отвори диспут.

Изненадващо нереалната и непроследяема поръчка е в България и ще ходя да си я взема

# 321
  • Варна
В продължение на последния ми пост: в събота преди обяд ми се обадиха от пощата и казаха, че имам обемист пакет, който мога да си получа след 14 часа, а раб време е до 16. Отидох в 13:30, но пратката не беше налична. Взех си я днес сутринта. Беше от непроследимите с Малайзийските пощи.

# 322
Оф бях  правил няколко поръчки от Gearbest и бяха супер точни. Нещата идваха за 14-20 дена. Последните ми 2 пратки пише. че уж са ги изпратили с Netherlands Post, а в инфото на самата поръчка намирам Chinese Surface Post.
Тракинг номерата са тези:
BJ14789870035600
BJ14789870668610

Дали изобщо ще пристигнат и с какво са пратени. Обмислям да почакам да станат 30 бизнес дни понеже в сайта пише до 30 бизнес дни, днес става 1 месец откакто са ми поръчките и да отворя диспут в Paypal, но не знам дали ще го спечеля. Вие какво ще кажете ?

# 323
Не те съветвам, а и нямаш основание да отваряш диспут в PayPal.
Пишеш първо на съпорта на Gearbest. Ако не получиш пратките си, ще ти възстановят парите.

# 324
Оф бях  правил няколко поръчки от Gearbest и бяха супер точни.
BJ14789870035600
BJ14789870668610
И за двете пратки пише, че са в България от 24.11
Може да проверяваш тук :
http://www.sky56.cn/english/track/index
http://www.trackitonline.ru

Доста хора си чакат пратките именно от този период (около 20.11-30.11) явно имат нещо проблем...
Примерно аз имам пратки със статус, че са в България от 21.11,23.11,25.11,28.11 а няма и следа от тях, и в същото време получавам нещо поръчано на 30.11 и пристигнало на 11.12 (всички пратки са от Gearbest)...

# 325
Оф бях  правил няколко поръчки от Gearbest и бяха супер точни.
BJ14789870035600
BJ14789870668610
И за двете пратки пише, че са в България от 24.11
То пише, ама не са.
Проблема е, че хората вярват на това, което е написано и после обвиняват БГ Пощи в забавянето.

# 326
Според мен с тези номера тракинга приключва като напусне Китай, но де да знаеш... Преди пращаха наистина с Netherland Posts и нещата летяха. Сега направиха някакви промени и пращат вече и аз не знам с какво. При теб номерата същите ли са на тези пратки които чакаш почващи BJ ? И тази пратка която си поръчал на 30.11 и дошла на 12.12 и тя ли е с такъв тракинг ? Явно ще се отказвам от Gear-a. А  нещата им не бяха хич лоши, имаха си хубава програма за отстъпки за ревютата.....

# 327
То пише, ама не са.
Проблема е, че хората вярват на това, което е написано и после обвиняват БГ Пощи в забавянето.

Кога са кога не са ние няма как да знаем, но факт, че на някои пратки (в моя случай при повечето)
статусите са реални.
Ето това получих вчера от 30.11:
NL14804799779377
Това също:
NL14803298193720
Пратките които още чакам от въпросните дати повечето са NL има BJ та и това не е критерий....

# 328
Значи има вероятност и да дойдат. Ще пиша пак като имам резултат.

# 329
Здравейте момичета,
имам нужда от помощ  Blush, направих поръчка от Али Експрес на 28.10, но до момента все още не е пристигнала, със статус пътуваща е. Вчера писах на продавача, каза да изчакам още нчколко дни или да проверя в пощата (в пощата няма нищо). Остават 10 дни до доставка. Тъй като до сега не ми се е случвало такова забавяне, може ли да ми дадете съвет как да процедирам? Диспут сега ли да отворя или трябва да изчакам да изтече срока на доставка? Това е и тракинг номера RF397514962CN.

Благодаря  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт