Свръхактивен пикочен мехур

• 98 255
  • 515
  •   1
Отговори
# 420
Правих го преди години, точно в Геника - нищо не показа.

Ъпдейт от мен - ходих миналия месец при един доцент уролог в София, клиника Св. Троица. Прави ми ехография преди и след уриниране и каза, че нямам остатъчна урина и според него нервите са увредени и изпращат фалшиви сигнали. Изписа ми ГабаГамма и Уросилвър и каза да ги пия 6 месеца, като евентуално подобрение се очаква някъде около третия месец. Пия ги, да видим.

# 421

Ъпдейт от мен - ходих миналия месец при един доцент уролог в София, клиника Св. Троица. Прави ми ехография преди и след уриниране и каза, че нямам остатъчна урина и според него нервите са увредени и изпращат фалшиви сигнали. Изписа ми ГабаГамма и Уросилвър и каза да ги пия 6 месеца, като евентуално подобрение се очаква някъде около третия месец. Пия ги, да видим.
Да споделите резултата.

# 422

Нерви, нерви са това, а също така и психиката. А за другото (ако е нещо друго) помага Визикеър, Бетмига, Инкотан и други, отпускащи мускулатурата лекарства.

# 423
Аз съм забелязал, че зимата уринирам понякога доста на често, ако е по-студено. Ходил съм на доктор преди години и ми казаха, че нищо ми няма.
Използвам през зимата понякога превръзки за инконтиненция от силно абсорбиращите или памперс гащи, за да съм защитен, ако се изпусна.
Не на всякъде има обществени тоалетни в моят град  и не навсякъде човек може да се скрие да пусне една вода.

# 424
Аз съм забелязал, че зимата уринирам понякога доста на често, ако е по-студено. Ходил съм на доктор преди години и ми казаха, че нищо ми няма.
Използвам през зимата понякога превръзки за инконтиненция от силно абсорбиращите или памперс гащи, за да съм защитен, ако се изпусна.
Не на всякъде има обществени тоалетни в моят град  и не навсякъде човек може да се скрие да пусне една вода.
Направи електромиография на гръбнака. Може и от него да имаш инконтиненция. Особено, ако страдаш от дискова херния или нещо.

# 425
Направи електромиография на гръбнака. Може и от него да имаш инконтиненция. Особено, ако страдаш от дискова херния или нещо.

И ако е от ДХ кал се лекува това състояние?

# 426

Здравей! Прочетох, че си писала че имаш симптом болка? Можеш ли да опишеш каква точно е болката, кога е? Не са ли обсъждали като диагноза интерстициален цистит? Четох научни статии че повечето жени се оплакват първо от често уриниране, а после и болка. По принцип при свръхактивен пикочен мехур няма болка. Казвам ти всичко това, защото при мен има съмнение за интерстициален цистит и четох много по темата. Част от леченията са сходни, но като цяло и при двете няма едно категорично решение. Аз мисля да си правя вливки в мехура с цистистат, който междудругото е подходящ и при свръхактивен пикочен мехур.

# 427
При мен е по-скоро тежест. Не са споменавали такава диагноза, а и тя върви с много удебелени стени видими на ехографа, мисля. При мен няма такова удебеляване.

# 428
При мен е по-скоро тежест. Не са споменавали такава диагноза, а и тя върви с много удебелени стени видими на ехографа, мисля. При мен няма такова удебеляване.
Аз също имам съвсем нормални стени на ехограф и само тежест. И много жени са така. Прочети повече. И ако си мислиш, че някой ще ти постави такава диагноза в БГ...тук вървят малко назад с новите критерии уролозите. На мен също не ми я поставят категорично, тъй като на ЯМР също всичко е нормално. Но ако си поставиш правилната диагноза дори и сам тръгваш по пътя на правилния подход и лечение. Според мен си в грешна посока щом от години пишеш тук. Има една мацка Callie bladder dietician, може да я потърсиш в Инстаграм, тик ток. Занимава се с IC and OAB, т.е и двете състояния. И пак казвам при много жени с ИЦ, нищо не се открива в изследванията и на цистоскопия дори често нищо не се вижда. Състоянието е бавно прогресиращо и затова може да е в начален стадий или пък никога да не прогресира толкова, че да може цистоскопия и биопсия да постави категорична диагноза. Много жени влизат в пълна ремисия с правилния подход.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 08:35 от Thea.123

# 429
Аз също имам съвсем нормални стени на ехограф и само тежест. И много жени са така. Прочети повече. И ако си мислиш, че някой ще ти постави такава диагноза в БГ...тук вървят малко назад с новите критерии уролозите. На мен също не ми я поставят категорично, тъй като на ЯМР също всичко е нормално. Но ако си поставиш правилната диагноза дори и сам тръгваш по пътя на правилния подход и лечение. Според мен си в грешна посока щом от години пишеш тук. Има една мацка Callie bladder dietician, може да я потърсиш в Инстаграм, тик ток. Занимава се с IC and OAB, т.е и двете състояния. И пак казвам при много жени с ИЦ, нищо не се открива в изследванията и на цистоскопия дори често нищо не се вижда. Състоянието е бавно прогресиращо и затова може да е в начален стадий или пък никога да не прогресира толкова, че да може цистоскопия и биопсия да постави категорична диагноза. Много жени влизат в пълна ремисия с правилния подход.
Кой е правилният подход? Не се заяждам. И аз съм минала през 100 изследвания, лечения, но няма оправяне.

# 430
А вие защо сте все още тук? Явно не са ви открили правилната диагноза, подход и лечение на СПМ.
Един въпрос към всички. Когато стане по-хладно времето, зачестяват ли ви позивите за уринаране, да имате чувството, че ще се спука пикочния ви мехур и ще се напишкате?

# 431
При мен няма сезонна разлика, също и храненето (ядки, люто, кафе) не оказва значение. Само като ми надуха кръста вятъра или някой климатик в заведение, тогава получавам класически остър цистит с непоносими болки, който (поне преди) лекувах с еднократен прием на Монурал и минаваше за ден-два.

# 432
А вие защо сте все още тук? Явно не са ви открили правилната диагноза, подход и лечение на СПМ.
Един въпрос към всички. Когато стане по-хладно времето, зачестяват ли ви позивите за уринаране, да имате чувството, че ще се спука пикочния ви мехур и ще се напишкате?
Тук съм да споделя опита си, защото някои си мислеха че имам СПМ. Но беше погрешна диагноза, исках да споделя, защото някои от вас също могат да бъдат с грешна диагноза. И вече с правилната диагноза се чувствам доста по-добре от преди. ☺️ Така че момичетa, намерете лекар, който да мисли малко out of the box. Пожелавам и на вас успешно лечение. Аз вече съм на 90% добре и редуцирах уринирането до 7-8 пъти дневно със съвсем лек дискомфорт. А преди правилната диагноза уринирах над 10 пъти дневно. Просто ако имате други симптоми освен често уриниране като дискомфорт, циститни оплаквания, без бактерии, които идват и си отиват, то много вероятно да не сте със СПМ.

# 433
Имате интерцистиален цистит ли? Кой доктор ви установи? При мен в "Пирогов" ми отхвърлиха тази диагноза. Само чести позиви за уриниране и често ходене за пишкане ме измъчват.

# 434
Имате интерцистиален цистит ли? Кой доктор ви установи? При мен в "Пирогов" ми отхвърлиха тази диагноза. Само чести позиви за уриниране и често ходене за пишкане ме измъчват.
Здравейте! Ако наистина имате само често уриниране, то тогава може би е СПМ. Акцентирам върху това, че ако има и други оплаквания, наподобяващи цистит без бактерии или някакъв дискомфорт в мехура- например усещате си мехура, знаете че е там, това не е нормално, може дискомфорта да бъде не само болка, а щипене, дразнене. При мен диагнозата поставиха като изключиха всичко останало. Това е диагноза, която много трудно се поставя на 100%. Но аз четох много чуждестранни научни публикации и статии , които ме наведоха на тази диагноза. Аз имах и уреаплазма междудругото, но след лечението пак имах симптоми. Уреаплазма и микоплазма е задължително да се изключи и при ИЦ и при СПМ с ДНК тест от цервикален секрет и урина. Много лекари ме преглеждаха и не откриваха нищо- нормални стени на мехура, на ЯМР всичко е наред, урокултури, подробен АГ преглед и тн. Това е диагноза на изключването, една млада лекарка ми постави диагнозата, след като всичко останало беше изключено, д-р Иванова от Пловдив. СПМ също като ИЦ има неизвестна причина, което аз трудно мога да го приема като логичен човек. За да стане мехура възпален или свръхактивен все си има някаква причина. Просто трябва цялостен подход. Аз лично сама проучвам моите причини - хранене, стрес, алергии, начин на живот, тренировки и тн.

Общи условия

Активация на акаунт