Свръхактивен пикочен мехур

• 98 229
  • 515
  •   1
Отговори
# 435
Имате интерцистиален цистит ли? Кой доктор ви установи? При мен в "Пирогов" ми отхвърлиха тази диагноза. Само чести позиви за уриниране и често ходене за пишкане ме измъчват.
Здравейте! Ако наистина имате само често уриниране, то тогава може би е СПМ. Акцентирам върху това, че ако има и други оплаквания, наподобяващи цистит без бактерии или някакъв дискомфорт в мехура- например усещате си мехура, знаете че е там, това не е нормално, може дискомфорта да бъде не само болка, а щипене, дразнене. При мен диагнозата поставиха като изключиха всичко останало. Това е диагноза, която много трудно се поставя на 100%. Но аз четох много чуждестранни научни публикации и статии , които ме наведоха на тази диагноза. Аз имах и уреаплазма междудругото, но след лечението пак имах симптоми. Уреаплазма и микоплазма е задължително да се изключи и при ИЦ и при СПМ с ДНК тест от цервикален секрет и урина. Много лекари ме преглеждаха и не откриваха нищо- нормални стени на мехура, на ЯМР всичко е наред, урокултури, подробен АГ преглед и тн. Това е диагноза на изключването, една млада лекарка ми постави диагнозата, след като всичко останало беше изключено, д-р Иванова от Пловдив. СПМ също като ИЦ има неизвестна причина, което аз трудно мога да го приема като логичен човек. За да стане мехура възпален или свръхактивен все си има някаква причина. Просто трябва цялостен подход. Аз лично сама проучвам моите причини - хранене, стрес, алергии, начин на живот, тренировки и тн.
Благодаря за подробния отговор. Когато бях в "Пирогов" все си мислих, че мога да имам интерцистиален цистит (ИЦ). Бях упорита, досадна и все питах докторите дали бяха напълно сигурни, че нямам ИЦ.
Д-р Иванова от Пловдив уролог ли е? С ЗК ли работи? Може да ми пишете на лично съобщение.
Според мене също за СПМ си има причина, за да се активизира и раздразни по този начин. Все още не мога да я открия. Според мен е на нерва почва. За уреаплазма, микоплазма и хламидия съм правила точно PCR тест от стерилна урина преди 6-7 години.

# 436
Имате интерцистиален цистит ли? Кой доктор ви установи? При мен в "Пирогов" ми отхвърлиха тази диагноза. Само чести позиви за уриниране и често ходене за пишкане ме измъчват.
Това беше при мен, само това. Особено през нощта се засилваха позивите. Не ми даваха изобщо да живея. С хлорпротиксен ги спрях. Един професор ми каза, че имам блуждаещия нерв (nervus vagus). Лекува ме с амтидепресант и успокояващи. Писах вече, че се отървах от проблема, но сега ми е обяснено, защо с успокояващи нямам симптоми. Прочете за този нерв. Той ми дава позиви за уриниране. Може би, при някой от вас е същия проблем.

# 437
При мен когато съм спокойна и нямам никакво напрежение всичко е наред. Но когато имам някакъв проблем... Сигурно по 50 пъти посещавам тоалетната за денонощие.

# 438
Това беше при мен, само това. Особено през нощта се засилваха позивите. Не ми даваха изобщо да живея. С хлорпротиксен ги спрях. Един професор ми каза, че имам блуждаещия нерв (nervus vagus). Лекува ме с амтидепресант и успокояващи. Пvисах вече, че се отървах от проблема, но сега ми е обяснено, защо с успокояващи нямам симптоми. Прочете за този нерв. Той ми дава позиви за уриниране. Може би, при някой от вас е същия проблем.
И как откри този блуждаещ нерв (nervus vagus)? Кажете името на този професор, в кой град работи и в коя болница?
Пишете всички подробна информация, за да може да си помогнем с този СПМ!

# 439
Да уточня, че май настъпи объркване: блуждаещият нерв е нормален орган, който всички имаме и така си се казва, не е болест. По-скоро според мен става въпрос за някакъв проблем с блуждаещия нерв.

# 440
Така е, имам проблем с блуждаещия нерв. Обяснено ми е, че при някои хора има дразнеща кашлица без причини, която се появява, например след нахранване, а може след някой стрес и прочее. Някои имат тахикардия и прочее. Няма друга причина за тези упорити позиви, които спират с прием на психотици, антидепресанти или успокояващи. На мен не действат лекарства, отпускащи мускулатура на пикочния мехур като Бетмига и прочее.... А диагностицира се от симптоми и това, че по пикочния мехур няма болести...

# 441
Тоест терапията с лекарства за успокоение трябва да бъдат назначени от психиатър, за да се успокои този блеодаещ нерв. Правилно ли съм разбрала?

# 442
Тоест терапията с лекарства за успокоение трябва да бъдат назначени от психиатър, за да се успокои този блеодаещ нерв. Правилно ли съм разбрала?
Ако нищо не помага, а няма никаква причина за чести позиви за уриниране (бактерии, възпаления, нищо не се вижда по цистоскопия и други изследвания) трябва да се насочиш към успокояващите. Интересно е, че дори лекарствата по зелената рцепта не ми помагат за този проблем. А помага хлорпротиксен - струва около 4 лева, пия го вечер и ми премахва позивите изобщо. И през деня ги нямам. Но не значи, че на теб ти е нужно същото. Просто аз и самата забелязвах, че тези упорити позиви не се повлияват от нищо, а и със стрес, силни емоционални преживявания - се засилват и става непоносимо изобщо. Аз писах преди, че проф. Узунова ми каза, че в този случай те се лекуват и като дискова херния, защото е свързано пак с неврните окончания. Но, за съжаление, това не ми помогна. Пих милгама и други - не ми помогнаха. Обикновено психиатрите знаят за наш проблем и изписват адекватно лечение.

# 443
Колко често ставате през нощта? Аз ставам в най-добрия случай по 4 пъти и това много ме мъчи... Не мога да се наспивам и е ужасно.

# 444
Колко често ставате през нощта? Аз ставам в най-добрия случай по 4 пъти и това много ме мъчи... Не мога да се наспивам и е ужасно.
Моето е нон-стоп. Не можеш да заспиш, защото имаш усет, че ти се пикае...как да спиш. Та се спасих с успокоителни. Иначе просто не съм могла да продължа да живея.

# 445
И аз мисля, че всичко е на нервна основа. Урина чиста, при цистоскопията, уродинамиката и урометрията не показаха за някакви проблеми с пикочния мехур и бъбреците.
Скоро мисля да си запазя час при невролог. Бях ходила при невролог преди години и беше ми предписала Неолексан по някаква схема. Пих 2-3 хапчета и го спрях. Ставаше ми лошо и не се чуствах добре.
Сега като застудя, имам по-чести позиви и пишкам по-често.

# 446
Анонимен_7, при мен е чисто на психическа основа това нещо. Доста обикалях уролози, всичко е било безполезно. На някому помагат тези лекарства, които се пият за неврологични болести. Неолексан и на мен ми се видя като някакъв тежък медикамент. И аз го пих отдавна, защото имах много проблеми и притеснения. А при студено време и неврологичните проблеми също се задълбочават. Сложно е.

# 447
Добър ден на всички. Искам да ви разкажа случката при невролога. Ходих при невролог в понеделник. Отидох за болки във врата. Споделих мнението си, че мога да са се образували шипове от дълго стоене пред телефона. И тя ме попита какво толкова правих пред този телефон. И аз казах, че в телефона има различни неща като Youtube,Facebook,Instagram,четене на новинш и др. Като всеки млад човек, който скролва на телефони си. И отвървах дали тя не го прави и децата й също. Тя ме отвърна, че тя го изпорзвала за комуникация, а на децата й е забранила да използват смартфон и да се ровят в такива неща. И аз й казах, че живее в 19 век.
Попитах я за Свръхактивен Пикочен Мехур. И й казах, че може да е неврогенен пикочен мехур. Всичко идва от нервите и чрез мозъка придава на нервите грешни сигнали на пикочния мехур, че е пълен и време да се изпразни. И тя ме попита какво е СПМ. И аз й отговорих как така не е чувала за СПМ. Това е актуална тема и много хора по света страдат от него. Обясних й всичко. И нейният отговор беше да намаля течностите. Явно съм пила много течности и затова съм уринирала често. И започна да ме убеждава, че не е неврогенен. Казах й да си отвори интернет и да се образова малко. Лекар сте все пак. Беше над 50 години.
По-некомпетентен лекар не бях попадала. Препоръчаха ми я от този форум за моя град.

# 448
Шипове от скролване? По колко часа на ден си на телефона, звучи ми абсурдно това да е причината? По-скоро ако работиш пред компютър и имаш неправилна стойка, може това да е. В такава ситуация бих попитала защо не е неврогенен. Явно не следи много новите неща, но не бих ѝ казала чак да отвори интернет и да се образова малко, има си конференции и лекарски медии за тая работа.

# 449
Шипове от скролване? По колко часа на ден си на телефона, звучи ми абсурдно това да е причината? По-скоро ако работиш пред компютър и имаш неправилна стойка, може това да е. В такава ситуация бих попитала защо не е неврогенен. Явно не следи много новите неща, но не бих ѝ казала чак да отвори интернет и да се образова малко, има си конференции и лекарски медии за тая работа.
Нямаше смисъл да питам повече, която не е наясно с проблема. А бяха я препоръчали за добър доктор.

Общи условия

Активация на акаунт