Свръхактивен пикочен мехур

• 98 224
  • 515
  •   1
Отговори
# 465
Анонимен_7, някой път изпускането на урина става от гръбнака. Всеки невролог, ако кажеш, че неволно изпускаш урина, може да ти го направи по време на обикновен преглед. Може да ти даде дата, в която прави ЕМГ. Имах различно кръвно при измерване на двете ръце и ме записаха за ЕМГ на шията. В деня, в който ходих на ЕМГ, била е записана и жената с неволно изпускане на урина. А мехурната шийка гледат при цистоскопия. Нищо не ми помагаше накрая, нищо за тези упорити и чести позиви за уриниране.....А относно кафе, то окислява урина и още повече се дразнят рецепторите на мехурните стени. Следи pH на урината изобщо с тестовите лентички.
Благодаря. Знам, че при проблеми или.болести на гръбнака, може да се появи СПМ. Моля се никога да нямам неволно изпускане на урина при движение,кихане,кашляне и смях!
Правена ми е цистоскопия и куп изследвания без Уродинамика в болница "Пирогов" при доц. д-р Доросиев. Бях в болницата 1 седмица. Нищо не се откри. Би трябвало да бяха намерили проблем с мехурната шийка. Подозираха за стеснение на пикочния канал и ми правиха едно специално изследване със С започваше. Вкарваха ми някакви топчета да видят дали имаше стеснение на пикочния канал.
За кафето - днес ми беше последното. Отказвам го. Пиех го за енергия - даваше ми енергия и ставах жизнена, за да си свърша ряботата за деня. Само 1 чаша 200 мл пих сутрин или по-често капучино от вендинг машина. Не ми влияе изобщо добре на Пикочния мехур. Имам усещането, че ще се напикая. Много често ходя да пишкам.
Съжалявам,.че не си спомням за какво подозираше неврологът. Беше някакво наименование на гръбначния стълб. Съжалявам,.че не си спомням изследването на пикочния канал. Ужасно е. Нещо си губя паметта. Голям стрес и тревоги имам. Мама почина преди 9 месеца.

# 466
Ти можеш да пиеш кафе, но след това да изпиеш чаша вода с лимон или със щипка сода, за да увеличиш рН на урината, да премахнеш киселинността й. При теб е неврогенен пикочен мехур.... Пий нещо успокояващо. Почни от не е много силно.

# 467
Ти можеш да пиеш кафе, но след това да изпиеш чаша вода с лимон или със щипка сода, за да увеличиш рН на урината, да премахнеш киселинността й. При теб е неврогенен пикочен мехур.... Пий нещо успокояващо. Почни от не е много силно.
Като какво нещо укпокояващо? Като глог, мента и валериан ли имате предвид? Или подобни медикаменти като Vesicare?
Не знам дали сте чели мненията ми по тази тема, но този проблем го имам вече 7-8 години-да не и повече време. Провеждала съм лечение с най-различни медикаменти еднакви по съставки като Vesicare. Лекувах се при проф. д-р Славчо Кънчев, но той почина. Бях спряла медикамента, който го приемах над 2 години, за да се види дали Пикочния мехур се успокоил, нормализирал и излекувал. Но консултацията, която трябваше да се направи преди 3 години през август месец, за да се види резултата и дали да започня отново да приемам медикамент като Vesicare, професорът се влоши и не приемаше пациенти. Каза да се обадя в края на септември. Обадих се в началото на октомври, но той беше починал. Мир на праха му. Беше много добър специалист и само той беше навътре в нещата със СПМ!
Ходих на невролог преди 2 години. Предписа ми нещо Nevrolex ли се казваше! Може би не беше това. Нещо за нервите. Не ми понесе и го спрях.
Миналата година през октомври месец ходих при друг невролог. Водеше се като добър. Но нищо не разбираше. Иска да ме убеди, че СПМ не е свързано с нервите около него - не ми се обяснява подробно, но който е проучил за СПМ, знае какво би трябвало.да напиша. И така, тя ми каза, че не бях за невролог, а за уророг.
Относно лимон - и той ми дразни Пикочния мехур.

# 468
Vesicare, а и Бетмига, които така старателно се изписват от професори и доценти - нищо не помагат. Аз ходих при този професор също. Мир на праха му. От рак на бял дроб, мисля, че е починал....При мен също проблемите са от отдавна. Ту затихваха, ту се обостряха. И стигнах до там, че нищо не помагаше..... И преминах към успокояващи. Глог, мента, валериана не ми помагаше за позивите.... Започнах да ставам през нощта и да пикая по капка....да се напъвам дори да я изкарам, че иначе ми се ходи по малка нужда, сякаш има в мехура доста урина.... В нета тук в тази тема в личното ми написа една жена да приемам антидепресант. Тя е била сутринта на Дуксет, а вечер на Лирика.... Това ми помогна. Колкото и странно да звучи..... И аз не исках да пия тези лекарства, но обиколих всичките лекари и оправията не намерих. А урологът професор Узунова (вече писах в тази тема ми е казала да пия лекарствата, с които се лекуват невралгии и прочее, като милгама и други. Тя се посъветва с колегите си дори, какво се прави като нищо не се открива по пикочния мехур и бъбреци, а имаш упорити позиви за уриниране.... Те това е лечение.

# 469
Vesicare, а и Бетмига, които така старателно се изписват от професори и доценти - нищо не помагат. Аз ходих при този професор също. Мир на праха му. От рак на бял дроб, мисля, че е починал....При мен също проблемите са от отдавна. Ту затихваха, ту се обостряха. И стигнах до там, че нищо не помагаше..... И преминах към успокояващи. Глог, мента, валериана не ми помагаше за позивите.... Започнах да ставам през нощта и да пикая по капка....да се напъвам дори да я изкарам, че иначе ми се ходи по малка нужда, сякаш има в мехура доста урина.... В нета тук в тази тема в личното ми написа една жена да приемам антидепресант. Тя е била сутринта на Дуксет, а вечер на Лирика.... Това ми помогна. Колкото и странно да звучи..... И аз не исках да пия тези лекарства, но обиколих всичките лекари и оправията не намерих. А урологът професор Узунова (вече писах в тази тема ми е казала да пия лекарствата, с които се лекуват невралгии и прочее, като милгама и други. Тя се посъветва с колегите си дори, какво се прави като нищо не се открива по пикочния мехур и бъбреци, а имаш упорити позиви за уриниране.... Те това е лечение.
И на мене този вид лекарства като Vesicare, Betmiga и т.н. не ми помогнаха. И при мене ми затихват позивите за 1-2 дни, после пак се обострят и се чудя как ще изляза и да не се напикая. Много ужасно е това. Чувствам се като непълноценен човек. Като инвалид съм. Не мога да пътувам никъде извън гряда или друга държава.
Да, четох и водих диалог с тази жена, която приемаше антидепресанти като Дуксет, Лирика и др. Но тези лекарства трябва да бъдат предписани от лекар и сигурно е със зелена рецепта.
Вие какви успокоителни пиете? Милгама ли? Кога за последно ходихте при проф д-р Узунова?
И аз стигнах до това заключение, че всичко е на нервна почва и трябва да се приемат успокояващи, за да се излекува СПМ! Не знам.защо уролози, невролози не предписват такива лекарства.
Можете да ме отговорите на лични съобщения, ако не искате да пишете тук.

# 470
Анонимен_7, ако ти изпратя съобщение в личното, ще го получиш ли? Не писах никога на анонимен профил и не знам. Иначе това е направо страдание. То уролозите така го и наричат. Аз вече нямам този проблем. Мога да пътувам и прочее. Тоалетната не търся по цял ден, ако не пия много. Ако употребявам повече течности, разбира се, се уринирам нормално. Преди даваха ми лекарите диети да не ям, например, зелен лук, плодове някои, люто, че от него се засилват позивите.... Лъжа е. Едната причина за това страдание може да е болестта на пикочния мехур като възпаления, бактерии, пясък, полипи и други неща, болестта на бъбреците, склероза на мехурната шийка (тогава добре помага Бетмига и други такива) и прочее.... И ако нищо от това не се открива, значи се лекува от невролога или психиатъра. Но защо това не казват уролозите, а хората ходят при тях години наред безрезултатно.

# 471
Анонимен_7, ако ти изпратя съобщение в личното, ще го получиш ли? Не писах никога на анонимен профил и не знам. Иначе това е направо страдание. То уролозите така го и наричат. Аз вече нямам този проблем. Мога да пътувам и прочее. Тоалетната не търся по цял ден, ако не пия много. Ако употребявам повече течности, разбира се, се уринирам нормално. Преди даваха ми лекарите диети да не ям, например, зелен лук, плодове някои, люто, че от него се засилват позивите.... Лъжа е. Едната причина за това страдание може да е болестта на пикочния мехур като възпаления, бактерии, пясък, полипи и други неща, болестта на бъбреците, склероза на мехурната шийка (тогава добре помага Бетмига и други такива) и прочее.... И ако нищо от това не се открива, значи се лекува от невролога или психиатъра. Но защо това не казват уролозите, а хората ходят при тях години наред безрезултатно.
Права сте.
 Защо да не получа личното съобщение? Да, никнеймът ми е Анонимен. Не съм заключила личните съобщения.

# 472
Съжалявам,.че не си спомням за какво подозираше неврологът. Беше някакво наименование на гръбначния стълб. Съжалявам,.че не си спомням изследването на пикочния канал. Ужасно е. Нещо си губя паметта. Голям стрес и тревоги имам. Мама почина преди 9 месеца.
Да не е спина бифида?

# 473
Да не е спина бифида?
Точно това е.

# 474
И аз имам спина бифида и казват, че от нея са проблемите. Но се чудя при положение, че това е вродена аномалия на гр. стълб, не трябва ли още от рождение да се проявят урологичните симптоми? Аз никога не съм имала проблеми с уринирането като дете. При мен проблемите започнаха чак като станах на 25. Защо чак сега да дава отражение тази спина бифида. Просто седя и си умувам и търся някаква логика. Искрено се надявам да е нещо друго, а не тази спина бифида, защото при нея няма какво да се направи, за да се излекува. Всъщност сега прочетох, че при вас е отхвърлена тази диагноза. Това е много добре!

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 20:47 от Анонимен

# 475
И аз имам спина бифида и казват, че от нея са проблемите. Но се чудя при положение, че това е вродена аномалия на гр. стълб, не трябва ли още от рождение да се проявят урологичните симптоми? Аз никога не съм имала проблеми с уринирането като дете. При мен проблемите започнаха чак като станах на 25. Защо чак сега да дава отражение тази спина бифида. Просто седя и си умувам и търся някаква логика. Искрено се надявам да е нещо друго, а не тази спина бифида, защото при нея няма какво да се направи, за да се излекува. Всъщност сега прочетох, че при вас е отхвърлена тази диагноза. Това е много добре!
Това заболяване има в някои случаи симптоми като проблеми с червата или пикочния мехур, но те прогресират от дете..... не започват в 25 години. Laughing

# 476
Точно това е и моята логика. Като дете никога не съм имала проблеми, а чак на "дърти" години започнаха. Уролог и невролог заключиха, че е от спина бифида и ми вдигнаха дозата на антидепресантите, но те не ми действат така или иначе. Tatyana, ако имате повече информация, ще се радвам да споделите, че ме бяха наплашили доста. Аз приемам и Везикеър от два месеца и се чувствам по-добре с него, защото уринирам по-рядко. Но позивите все още са доста силни и неудържими и имам останалите симптоми като напрежение, болка, парене и т.н.

# 477
Чакайте малко. Просто потвърдих забравеноно наименование на гръбначния стълб. Спина бифида се отхвърли преди 6-7 години чрез рентгенова снимка.

# 478
Точно това е и моята логика. Като дете никога не съм имала проблеми, а чак на "дърти" години започнаха. Уролог и невролог заключиха, че е от спина бифида и ми вдигнаха дозата на антидепресантите, но те не ми действат така или иначе. Tatyana, ако имате повече информация, ще се радвам да споделите, че ме бяха наплашили доста. Аз приемам и Везикеър от два месеца и се чувствам по-добре с него, защото уринирам по-рядко. Но позивите все още са доста силни и неудържими и имам останалите симптоми като напрежение, болка, парене и т.н.
Ако никой не Ви е споменавал пудентален нерв, прочетете, може би ще свържете част от вашите симптоми. Единственото нещо което ми облекчи на 50% жестоките симптоми с уриниране, болка и т.н беше замразяване на този нерв, минаха 2 години и симптомите се върнаха, очаква ме нова процедура. Прочетете и се информирайте за това състояние, да подчертая, че аз нямам болки в краката, кръста или нещо подобно.

# 479
Благодаря за съвета, чела съм за този нерв и подозирам, че може от него да са ми проблемите. И за замразяването доста четох, но така и не се реших, защото попаднах на информация, че може да нанесе щети с обратен ефект като изпускане на урина, липса на чувствителност и т.н. Това доста ме наплаши честно казано. Но сега пък вашия позитивен опит ме обнадеждава. Може ли да споделите къде и при кой доктор сте го замразявали?

Общи условия

Активация на акаунт