Пазаруване от Amazon - тема №49

• 112 467
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, не знам зa тук ли е въпросът, но е спешничко. Поръчах едни книги от Amazon.com на стойност над $15, и по принцип трябва да дойдат днес преди 20:00ч. Товa ми е първа поръчка от този сайт и съответно едва сега разбрах, че трябва да ида да си освободя пратката от митницата. Правилно ли съм разбрала и къде е тая митница, бре?!?  Grinning Joy

# 631
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Ами! На мен са ми пристигали нещата в районната поща в София.

http://www.customs.bg/bg/page/299

# 632
Ами! На мен са ми пристигали нещата в районната поща в София.

http://www.customs.bg/bg/page/299

Ехее, от там идвам, но взех друга пратка. Отивам пак да проверя!!  Crazy

# 633
  • София
Момичета, не знам зa тук ли е въпросът, но е спешничко. Поръчах едни книги от Amazon.com на стойност над $15, и по принцип трябва да дойдат днес преди 20:00ч. Товa ми е първа поръчка от този сайт и съответно едва сега разбрах, че трябва да ида да си освободя пратката от митницата. Правилно ли съм разбрала и къде е тая митница, бре?!?  Grinning Joy

Ако пратката е на стойност над 30 лв, най-вероятно ще дойде на митница. Ще получиш митническо известие и там си пише къде да идеш и какво да носиш  Peace

# 634
На някой случвало ли се е куриерът да остави пратката в друго населено място? В статуса пише, че е доставена в Tauberbischofsheim вместо в Kleinrinderfeld, където е офисът на превозвача  Thinking
Куриерът е Hermes.

На мен ми се случи, пак с Хермес и аз зяпах на картата и се чудих. После видях в Амазон-а, че пратката е получена от човек с вярното име. Чакам си я утре и тогава ще съм сигурна (щото пратките са две - с ДХЛ и тази с Хермес)

# 635
  • Sofia
Митницата е на Централна гара и ако пратката ти се окаже там, доколкото си спомням ти трябва еори номер, за да я освободиш.

# 636
  • София
Не е нужен ЕОРИ номер, аз си освобождавам пратките без такъв номер. Той май е за пратки със стойност над 150Е, не съм сигурна точно за стойността.
Ако поръчката е от amazon.com с доставка до БГ, би трябвало те да са си включили таксите в самата доставка, по-назад имаше потребители, поръчвали така, дори бяха получили рефънд после. Явно амазон се презастраховат, и когато няма такива разходи, връщат на потребителите въпросната сума. В този случай (с доставка директно до БГ), би трябвало да си получиш нещата или с куриер или по пощата, не в митницата.

# 637
  • София
На мен ми се случи, пак с Хермес и аз зяпах на картата и се чудих. После видях в Амазон-а, че пратката е получена от човек с вярното име. Чакам си я утре и тогава ще съм сигурна (щото пратките са две - с ДХЛ и тази с Хермес)

При мен в Амазон изобщо няма име на получател, само град  Sad

# 638
  • Sofia
Не е нужен ЕОРИ номер, аз си освобождавам пратките без такъв номер. Той май е за пратки със стойност над 150Е, не съм сигурна точно за стойността.
Ако поръчката е от amazon.com с доставка до БГ, би трябвало те да са си включили таксите в самата доставка, по-назад имаше потребители, поръчвали така, дори бяха получили рефънд после. Явно амазон се презастраховат, и когато няма такива разходи, връщат на потребителите въпросната сума. В този случай (с доставка директно до БГ), би трябвало да си получиш нещата или с куриер или по пощата, не в митницата.

Така е, да! И за митницата, и за amazon.com. Много отдавна не поръчвам до Бг неща, които могат да се озоват на митницата и съм забравила какво точно се случва, но имам неприятни спомени от размотаване напред - назад, затова предупредих Simple Smile

# 639
Върнах една пратка към Немският ВИП с Спиди , пратката е пристигнала в петък при опит за доставка не е доставена (било някакъв регионален празник според проследяването) дали ще направят втори опит за доставка?  Всичко е направено според изискването на Амазон.

# 640
  • Варна
Е, много ясно, че ще направят.

# 641
Благодаря на всички за отговорите! Ходих и до пощата за всеки случай, жената там провери, няма нито пратка при нея, нито пък известие от митницата, а tracking номера е непроследим заради куриера IMEXX. Нещата ставали бавно и чак другата седмица се очаква да получа пратката. Дано е с куриер или в пощата, в най-лошия случай. Под $150 е, но е над $100. Пак в пощата ми казаха, че можело да се наложи да отида, ако било нещо голямо.

# 642
  • Sofia
Добро утро!
Току що видях, че срокът за връщане в испанския ВИП е 365 дни. И в друите версии на сайта ли е така, имате ли представа?

# 643
  • София
Добро утро!
Току що видях, че срокът за връщане в испанския ВИП е 365 дни. И в друите версии на сайта ли е така, имате ли представа?

В италианския също, в немския е 30 дни.

# 644
Ботуши мисля естествен велур 39 номер, EUR 14.66
http://www.amazon.de/XTI-30011-Damen-Langschaft-Stiefel/dp/B00WB … 011801&sr=1-2

Общи условия

Активация на акаунт