Пазаруване от Amazon - тема №49

• 112 480
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Моля да ми помогвете, коя беше фирмата-посредник, с която може да се ползва от американския амазон, зная че имаше едно момиче, което подробно беше описала и нещата с мито и такси, на с търсачката не стана нищо, а не помня ника Embarassed
Предварително благодаря! bouquet

# 646
  • София
Shipitto?

# 647
Точно, много благодаря! bouquet

# 648
На мен ми се случи, пак с Хермес и аз зяпах на картата и се чудих. После видях в Амазон-а, че пратката е получена от човек с вярното име. Чакам си я утре и тогава ще съм сигурна (щото пратките са две - с ДХЛ и тази с Хермес)

При мен в Амазон изобщо няма име на получател, само град  Sad

Може би вече знаеш, но да кажа, че всичко е наред. Получих си пратката, и ти не се притеснявай. Laughing

# 649
  • София
loly123, мерси. Днес дойде имейл от превозвача, че е получил пратката и се успокоих  Grinning

# 650
  • Балчик
Момичета, някой знае ли защо от немския Амазон непрекъснато,при всяка поръчка ми блокират по 1.95. Картата ми не е нововъведена, какви са тия проверки. Вече имам три пъти блокирани такива суми в рамките на месец. И преди това няколко пъти ми блокираха. Какво непрекъснато проверяват на карта, с която е плащано нееднократно. Вече започват да ме дразнят , не мога да разполагам със средствата си, ако купувам много от тях.

Преди няколко месеца имаше проблем, не можех да платя поръчката. Наложи се да изтрия и въведа наново картата, (пак казвам, с нея е плащано многократно и преди проблема). И оттогава се започна на всяка поръчка- блокирани 1.95. #2gunfire

# 651
  • гр. София
Момичета, някой знае ли защо от немския Амазон непрекъснато,при всяка поръчка ми блокират по 1.95. Картата ми не е нововъведена, какви са тия проверки. Вече имам три пъти блокирани такива суми в рамките на месец. И преди това няколко пъти ми блокираха. Какво непрекъснато проверяват на карта, с която е плащано нееднократно. Вече започват да ме дразнят , не мога да разполагам със средствата си, ако купувам много от тях.

Преди няколко месеца имаше проблем, не можех да платя поръчката. Наложи се да изтрия и въведа наново картата, (пак казвам, с нея е плащано многократно и преди проблема). И оттогава се започна на всяка поръчка- блокирани 1.95. #2gunfire
А защо не попиташ направо Амазон?

# 652
  • София
Джемма А на един и същи адрес ли изпращаш поръчките? При мен блокират по 1 евро, ако сменя адреса на доставка.

# 653
  • Варна
При мен блокират винаги по 1 евро когато плащам с кредитна карта на Пиреос банк. От години е така, не ми прави впечатление най-малкото защото не се отразява на разполагаемата сума.Simple Smile Слава Богу далеч съм от лимита. С дебитните карти няма такива проверки, никога, въпреки различните адреси на които пращам покупките си.

# 654
  • София
С моята Виза Електрон английския амазон започна да ми взима за всяка поръчка по 1Е, което е необяснимо  и дразнещо. Смених адреса отдавна, когато почнах да използвам друг превозвач, но наскоро започна да ме таксува при всяка поръчка.
За другата карта Виза Електрон (на друга банка), която използвам, не мога да кажа как е, защото в месечните извлечения няма никакви такива суми блокирани или изтеглени.

# 655
  • Балчик
не ми прави впечатление най-малкото защото не се отразява на разполагаемата сума.Simple Smile Слава Богу далеч съм от лимита.

Ами на теб може да ти е смешно, но на мен не ми е. Средствата са си мои и ако ще 10 лева да са, искам да си разполагам с тях, а не да чакам 45 дена, заради прищевките на Амазон. Сега гледам и от английския  са блокирали.

Пращам обикновено на три адреса от години, не за първи път. Както и да е, просто ми беше интересно с каква цел се прави това на всяка поръчка?

# 656
  • на Мелмак
Да не би да зависи от банката?
Аз си плащам с карта от Уникредит и нямам нищо удържано.
По.  Много са ми подробни справките.
Имам и от ПИБ,  но там не съм гледала.

# 657
На мене ми блокират с карта от ПИБ.

# 658
Момичета, имам едни въпрос- не съвсем свързан.. но
Преди две години си поръчах от амазон това уредче за почистване на лице:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00464XWT2?psc=1&redirect … etailpage_o02_s00

Работеше много добре, за съжаление обаче преди няколко месеца се развали -  не му зарежда батерията и не мога да го ползвам. Ако можете да препоръчате къде в София бих могла да го занеса на ремонт, човек или сервиз, който би могъл да го погледне ще съм много, много благодарна. Според мен проблемът е поправим , а и бях много доволна от самия уред  и искам ако мога да намеря къде да ми го оправят!

Благодаря! bouquet

# 659
  • Варна
не ми прави впечатление най-малкото защото не се отразява на разполагаемата сума.Simple Smile Слава Богу далеч съм от лимита.
Ами на теб може да ти е смешно, но на мен не ми е. Средствата са си мои и ако ще 10 лева да са, искам да си разполагам с тях, а не да чакам 45 дена, заради прищевките на Амазон. Сега гледам и от английския  са блокирали.
O, няма спор в това. Но не смятам, че това са прищевки на амазон, по скоро зависи от банката и типа карта. Затова и споделихме за типа карти и банките които ползваме, за евентуално обяснение защо не винаги при плащане се прави такава проверка.
А усмивката ми си е на място, предимството на кредитната карта ме усмихва, не очаквах да те подразни. Но нямам проблем да се извиня. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт