Бременност и нарушено зрение

• 5 186
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
в 25 п-ка нямат нужната техника, обиколила съм всичките им кабинети и лекари
но когато обясниш адекватно какъв е проблемът, са много отзивчиви и не пестят направления З "а"

# 16
в 25 п-ка нямат нужната техника, обиколила съм всичките им кабинети и лекари
но когато обясниш адекватно какъв е проблемът, са много отзивчиви и не пестят направления З "а"

Може /не знам за техниката/аз просто я насочвам към докторката Simple Smile

# 17
Бременна съм в средата на 7 мия месец и за втори път в рамките на седмица се случва да ми се движи всичко пред очите и да виждам звездички. Не знам дори как да го опиша - нямам болка, все едно главата ми е в безтегловност и някакви линии се движат пред очите ми. По принцип страдам от мигрена и се чудя дали има връзка с нея. Кръвното ми не е високо. Някой да има идея опасно ли е това състояние, на какво се дължи и нормално ли е?
А в двете очи ли ги виждате или само в едното? Една звездичка ли е или много наброй? Аз също имам подобен проблем. Д периферията на едното си ако виждам малко светещо диодче, което се появява за секунда и изчезва. Това се повтаря няколко пъти на ден. Всичко започна в 7 месец. Ходих на очен лекар. Никой не ми дава логично обяснение, освен лека деструкция на стъкловидното тяло. Вече съм супер притеснена

# 18
При мен проблема беше с двете очи и като Ви чета от по-различен характер. Защо не се консултирате с друг офтамолог, за Ваше успокоение? От друга страна щом са Ви казали, че нямате проблем с очите, вероятно няма за какво да се притеснявате. При мен отшумяха нещата много бързо и отдавна забравих за тях.

# 19
При мен проблема беше с двете очи и като Ви чета от по-различен характер. Защо не се консултирате с друг офтамолог, за Ваше успокоение? От друга страна щом са Ви казали, че нямате проблем с очите, вероятно няма за какво да се притеснявате. При мен отшумяха нещата много бързо и отдавна забравих за тях.
Ходила съм при трима очни лекари. Едната от които е доцентка,която беше шеф на очна клиника Зора в София. Според всички проблем няма. Може би е нещо свързано с бременността. Надявам се като родя в отшуми

# 20
Може ли и аз да попитам нещо, възможно ли е по време на бременността да се влоши зрението и да се вдигнат диоптрите ? Трябва ли да се спазва някаква профилактика на зрението през този период ?

# 21
Може ли и аз да попитам нещо, възможно ли е по време на бременността да се влоши зрението и да се вдигнат диоптрите ? Трябва ли да се спазва някаква профилактика на зрението през този период ?

Съвсем възможно е. Посетете очен лекар да ви посъветва как да предпазите очите си. На мен ми казаха да приемам Омега 3 за сега, а след като родя витамини с лутеин.

# 22
Определено, ще се консултирам и с очен лекар, мислех си за лутеин, но добре, че не действах на своя глава. Благодаря за съвета, иначе си пия Омега 3.

# 23
Определено, ще се консултирам и с очен лекар, мислех си за лутеин, но добре, че не действах на своя глава. Благодаря за съвета, иначе си пия Омега 3.
И аз си бях купила на Околут витамини с лутеин, но като казах на очната ми забрани да пия. И ви съветвам 45 дни преди раждането да повторите прегледа и с леща на Голдман,за да огледат и очните дъна,за да решите как да раждате 😊

# 24
И аз си бях купила на Околут витамини с лутеин, но като казах на очната ми забрани да пия. И ви съветвам 45 дни преди раждането да повторите прегледа и с леща на Голдман,за да огледат и очните дъна,за да решите как да раждате 😊

Много благодаря за всички съвети Peace, днес бях на очен, излиза не е било работа за подценяване. Бременността може да окаже влияние на много органи и системи.

# 25

Много благодаря за всички съвети Peace, днес бях на очен, излиза не е било работа за подценяване. Бременността може да окаже влияние на много органи и системи.

Какво ви казаха на прегледа?

# 26
Каза ми, че добре съм направила, че съм отишла на преглед. Попринцип е нормално да има някакви изменения в зрението, но няколко месеца след раждането се коригирали. За това е добре, да се види състоянието на очите преди и след раждането, за да се прецени, дали е следствие на бременността или си го е имало това състояние и преди това. В начална бременност било нормално да се вижда малко размазано. Иначе при самото раждане, имало незначителен рис от отлепяне на ретината, от повишеното налягане, но този риск е по-скоро за жени, които си имат предразположение или някакви заболявания на ретината. Препоръча ми да си взема и хранителна добавка с черна боровинка.

Последна редакция: нд, 05 мар 2017, 22:13 от Мамамецанка

# 27
  • Sofia
LadyStardust, докторите определиха ли от какво са били светкавиците?

По време на втората ми бременност и аз получих два пъти такива петна, единия път гарнирано и с нечленоразделна реч. Не установиха какво е. Години по-късно установих, че било мигрена с аура, а миналата година ми го потвърди и лекар.

# 28
Не, при мен нямаше медицинска причина за нарушеното зрение. Интересно, че и аз имам мигрена, която с годините се задълбочава. Какво означава мигрена с аура?

# 29
  • Sofia
Аурата са тези мигащи петна (scintillating scotoma), нарушението в говора или други смущения, които предшестват главоболието.

Аз забелязах, че откакто не ходя на работа, почти нямам мигрена, особено зимните месеци, но още не съм измислила как да избегна връщането на работа, като ми изтече майчинството. Simple Smile А там почти всеки ден си страдах.

Общи условия

Активация на акаунт