Болезнено ревнива съм.... Това ме изяжда

• 15 245
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Всяка ревност и страх е с основа ниска самооценка. Колкото и да си мислиш, че си красив или много идеален, вътрешно не си вярваш и си причиняваш (самонаказваш се) с тези терзания.

Точно така се чувствам и аз.Повтарям си,че съм красива,но вътрешно в себе си знам,че не съм кой знае какво и има къде,къде по красиви от мен.Знам си проблема,но не мога да го разреша. Sad
.

Не си вярваш, за това.
Някъде вътре в теб има останала травма от детството, където си решила, че не си достойна и не заслужаваш да си обичана.
Истината е, че това е само в твоята глава..)
Проумей го и престани да му позволяваш да управлява живота ти.
Да, умна, красива и уникална си. И който не го оценява - си е негов проблем..)

# 61
  • София
Случвало ли ви се е да сте на вън в компания в която разбира се има и момичета мои "Приятелки" Аз не вярвам много в истинското приятелство,не съм попадала и на истински приятелки,спирам,че съвсем се отклоних.Та да си стоите и да си мислите някакви луди неща,аз все си представям,как ММ си мисли за "приятелката ми" А той милия все в земята гледа само и само да не вляза в филма.Честно да ви кажа се мразя заради това,чувствам,че го задушавам и по този начин един ден сама ще го подтикна да изневери.......

Не е чудно, че си болезнено ревнива.
Ти не вярваш на никого, дори и на себе си. Това е много страшно. Като те гледам как пишеш "приятелки" в кавички, сигурно е ужасно да нямаш грам доверие в никого. От недоверието ти произтича и ревността. Май никой не ти е виновен, а самата ти си си виновна. Човек трябва да има вяра, защото без вяра се живее трудно.

# 62
Вярно е, че ревността си е бая кофти, но как може да се разбере кога е безпредметна? Ами ако си си дал доверието, но някак си зад гърба ти са се случили разни неща и накрая се оказва, че си бил наивен? Кога човек да се притеснява и кога не? Кога доверието ти почва да граничи с чиста глупост?
Аз също съм ревнива, гледам да не го показвам, опитвам се и да не се вкарвам във филми, искам да ми е хубаво и спокойно, но мисълта, че могат да ме направят на глупачка ме изяжда.
Та, вие как разбирате кога има повод за притеснение и кога не?

# 63
  • София
Вярно е, че ревността си е бая кофти, но как може да се разбере кога е безпредметна? Ами ако си си дал доверието, но някак си зад гърба ти са се случили разни неща и накрая се оказва, че си бил наивен? Кога човек да се притеснява и кога не? Кога доверието ти почва да граничи с чиста глупост?
Аз също съм ревнива, гледам да не го показвам, опитвам се и да не се вкарвам във филми, искам да ми е хубаво и спокойно, но мисълта, че могат да ме направят на глупачка ме изяжда.
Та, вие как разбирате кога има повод за притеснение и кога не?

Не е важно какво си мислиш, че другите мислят за теб, важно е ти как се усещаш в живота си - дали си стабилна, дали можеш да постигаш целите, които си си поставила, дали имаш вяра в Бог и в хората, с които си заобиколена, дали можеш да се оправяш сама.

Проблемът ти е, че мислиш, че някой може да те прави на глупачка. Запомни - едиственият, който може да те направи на глупачка, си самата ти! Живей си живота спокойно и уверено, това е пътят към щастието. Гаранции никой за нищо не може да ти даде, затова за какво се кахъриш? newsm78

# 64
Всяка ревност и страх е с основа ниска самооценка. Колкото и да си мислиш, че си красив или много идеален, вътрешно не си вярваш и си причиняваш (самонаказваш се) с тези терзания.

Точно така се чувствам и аз.Повтарям си,че съм красива,но вътрешно в себе си знам,че не съм кой знае какво и има къде,къде по красиви от мен.
Това всъщност е най-ужасния вид ревност.
Защото винаги ще има по-красиви, по-млади, по-умни, по-обаятелни, по-чаровни, по...., от теб.
Но твоят човек е избрал ТЕБ, за него ти си най-красивата, най-уникалната, най-умната, най-милата, най-....всичко.
 Намери начин да си помогнеш.Ще съсипеш връзката си.

# 65
Ами ако си красив/а и симпатичен/а? Ако приятелите които имаш, а и като цяло хората ти казват, че си красив/а и идеален/а, а приятеля/ката е красив/а само за теб, но не и за останалите? Ако тя или той не комуникира с приятели/ки и социалните профили са чисти като бебешко дупе и въпреки всичко ти ревнуваш безумно много? Има ревности които не са до самочувствие, а до доверие. Факт е, че колкото и доверие да имаш в половинката си, винаги имаш едно на ум, но липсата на доверие понякога е ключовата роля за ревността.

# 66
Историята ми хареса Simple Smile
Не съм се замисляла, че другите също може да имат такива мисли, но да ги стопират ... Моят проблем е в това, че не мога да стопирам лошите мисли, а те мамка им се закотвят за мен и ме изпиват, буквално като паразити грабят живинката в мен. Ще ги преборя, мисля на един лист да напиша всичко, което ме измъчва, ако ще глупаво да звучи, да се обърна към страха си и да му обясня, че нямам нужда от него, че ме е предпазвал от много неща,но повече ми е навредил ... И да изгоря листа! Simple Smile
Тези, които са ревнувани... Много съжалявам, че са им причинени такива травми заради друг човек. Само че аз сдържам ревността си в себе си, осъзнала съм, че никой не ми е виновен, че психиката ми още е слаба...
Този човек е мил, грижовен, разбран, надявам се с времето да мога да му имам доверие.
В крайна сметка, което е за мен, то ще е за мен и времето най-добре ще покаже. Което не е за мен, и на челна стойка да застанааа,то пак няма да е за мен. И в двата случая смисъл от терзания няма. Ще гледам във времето, което прекарвам сама да си мисля точно обратното. Ще си позволя да мечтая, да си представям само хубави неща.
Ще призная, че често ми помага да влизам във форума, чета как разказвате за предложенията ви за брак, за появата на първите две чертички, за най-голямото ми щастие и това ме зарежда много.... Затова и писах точно тук

# 67
Здравей , имам абсолютно същия проблем. Последните ми трима приятели ме пращаха на психолог и казаха ,че с такова мислене и поведение никога няма да задържа някой до себе си . И се оказаха прави . Ходили на психолог какво стана ? по-добре ли си 4 години по късно?

# 68
Вярваш си прекалено много и от там идват проблемите.
След връзката с по-заможното момче и комплексите от тийн годините, сега си стъпила на краката си и си мислиш, че заслужаваш всичко, за което тропнеш с крак.
Слез на земята, приеми, че има по-хубави, по-успешни и прочие от теб, не си по-различна от останлите и нещата ще се наредят.
Това съвсем не значи да нямаш самочувствие. Но значи да осъзнаеш, че изневярата или раздялата винаги може да се случат. Ако ще и да си катарската принцеса. И тая изневяра не е задължително да е с момиче по-красиво, по-успешно, по-дългокрако, по-зеленооко и прочие от теб.

# 69
Вярваш си прекалено много и от там идват проблемите.
След връзката с по-заможното момче и комплексите от тийн годините, сега си стъпила на краката си и си мислиш, че заслужаваш всичко, за което тропнеш с крак.
Слез на земята, приеми, че има по-хубави, по-успешни и прочие от теб, не си по-различна от останлите и нещата ще се наредят.
Това съвсем не значи да нямаш самочувствие. Но значи да осъзнаеш, че изневярата или раздялата винаги може да се случат. Ако ще и да си катарската принцеса. И тая изневяра не е задължително да е с момиче по-красиво, по-успешно, по-дългокрако, по-зеленооко и прочие от теб.
https://
 Това е съвсем различна потребителка от авторката на темата.

# 70
Това е съвсем различна потребителка от авторката на темата.
Напротив, всеки който започне да ми се представя с думите хубава съм, имам бизнес, образована съм, ми става ясно на къде бие в главата си.
Преведено на прост език - ама аз съм някоя, заслужавам внимание и не бива да съм с ниско самочувствие, няма защо да си мисля, че някой би ми изневерил и би предпочел друга пред мен.
Като осъзнаеш, че изневярата може да се случи, независимо колко сладка или самостоятелна може да си мислиш, че си, и ти не можеш да повлияеш по никакъв начин на това, тогава ще се кротнеш и ще ти мине ревността.
Често драмите за изневери идват и от това, че изневярата е момиче, които на пръв поглед е дори невзрачно.
И кифлата почва да беснее и да недоумява, да дращи и пищи как може да предпочетат "оная мърла с целулита, кривите зъби, късата коса и прочие" пред нейно величество.
Нагледала съм се на подобни ревнивки, които нямат реална оценка нито за себе си, нито за мъжете, с които са.
Мнението ми щеше да бъде съвсем различно, ако началният пост започваше с думите - все имам чувството, че не съм достатъчно добра, красива, успешна (т.н), тормозя се, че ще срещне по-добра от мен и ще ме остави, ще хареса по-красива от мен, и това е причината тя да е ревнива.

# 71
Аз разбирам, че техният проблем е, че перманентно са в състояние- “ изневеряват ми/ мамят ме”. Те го вярват, дори и без ясни сигнали от страна на половинката.

Общи условия

Активация на акаунт