Моля за съвети при покупка на матрак

• 5 766
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте, ще си купувам матрак и намерих доста интересни предложения онлайн, но не съм сигурна дали са добри. Ще постна тук няколко, но са от сайт на немски и моля, ако някой има мнение да го сподели с мен:)

https://www.ricardo.ch/kaufen/haushalt-und-wohnen/schlafzimmer/b … cm/v/an803757122/

https://www.ricardo.ch/kaufen/haushalt-und-wohnen/schlafzimmer/b … -x/v/an803769862/

https://www.ricardo.ch/kaufen/haushalt-und-wohnen/schlafzimmer/b … cm/v/an803790852/

# 1
  • В един копнеж!
Здравейте, ще си купувам матрак и намерих доста интересни предложения онлайн, но не съм сигурна дали са добри. Ще постна тук няколко, но са от сайт на немски и моля, ако някой има мнение да го сподели с мен:)

https://www.ricardo.ch/kaufen/haushalt-und-wohnen/schlafzimmer/b … cm/v/an803757122/

https://www.ricardo.ch/kaufen/haushalt-und-wohnen/schlafzimmer/b … -x/v/an803769862/

https://www.ricardo.ch/kaufen/haushalt-und-wohnen/schlafzimmer/b … cm/v/an803790852/

Няма нищо по-хубаво от око да види, ръка да пипне. Ще го пипнеш, ще легнеш да го пробваш и т.н. Ако си в България, защо от Чехия? Или май Швейцария? Имаме достатъчно верианти за избор на матраци.
Не искам да те разубеждавам, нито оспорвам избора ти...ама понеже и на мен ми предстой покупка на матрак, та сондирам мнение.

# 2
Сайта е швейцарски и не съм в България. Иначе знам аз, че е най-добре "на живо", но за съжаление матраците дори в ИКЕА са в пъти по-скъпи от тези в интернет и немога да си го позволя, а ми трябва даже спешно, защото съвсем скоро оставам без легло.

# 3
  • В един копнеж!
Ясно. Е, тогава щом ще е онлайн, избирам матрака от първия линк. Вдъхва ми най-доверие, освен това знам, че не трябва да се купува нито най-евтиното, нито най-скъпото си заслужава, понякога.
И други със сигурност ще се включат, та ще посъбереш мнения. Успех!И честита Нова година.  Simple Smile

# 4
Мерси и Честита Нова Година! Simple Smile Аз също в него съм се огледала (немски "уж" е), леко се опасявам дали няма да ми е неудобно от тези ребровидни форми, но предполагам те се напасват по тялото и не се усещат. Дебел 25 см е, което е доста над матрака на детето, който ми е много удобен (с мемори пяна, от ИКЕА).

Дано се включат и други, които разбират повечко:)

# 5
Само с гледане не мисля, че ще се получи. Ние си купихме нов матрак преди седмица. Гледахме в нет-а, четохме, избрахме един по описание, но като отидохме да го пробваме, се оказа че не ни е никак удобен. След като полежахме на няколко матрака в магазина, избрахме такъв, който изобщо не бяхме разглеждали като опция в интернет.
Та, ако имаш възможност пробвай някъде, пък после от къде ще купиш е отделен въпрос.

Успех : )

# 6
Ех, че неприятно! Точно такъв не съм виждала по магазините, които ходя, а и дори да има сходни опции с някой на живо то пак не е гаранция, че ще имат и еднакво качество, а въпросният матрак от интернет е в Германия, а и си е написано, че неможе да се ходи да се види. Може би ще рискувам с него, защото струва 200 евро, а подобен в ИКЕА е над 500 евро.

Като заговорихме за ИКЕА да ви питам в българската има ли преоценени стоки? Нямам предвид намаления, ами стоки с малък дефект и доста по-ниски цени от нормалните. Може би там трябва да си търся матрак (но в Швейцарската, защото тук живея). Оглеждала съм от доста време насам, но все от тези с пружините вътре има,а аз искам от пяна.

# 7
  • София
Има преоценени стоки в нашата икеа, предполагам и във вашата ще има. Дали ще има точно матрак и то който да ти хареса и в размер, който да ти трябва - божа работа.
Линковете горе не сочат към нищо конкретно вече, но нямаш ли вариант да ги видиш някъде на живо, пък било то и по-скъпо и после веч да поръчваш ако намериш по-добра оферта онлайн.
Иначе предполагам при онлайн пазаруване, имаш право да върнеш стоката ако не ти хареса в някакъв срок, та надали е чак такъв риск.
Но общо взето по-добре да намериш някъде да пробваш.... аз акто помня последно като избирахме матрак  около 2 часа отделихме да тестваме, докато изберем нашия.

Аз помня, че съм чела приятни отзиви за матраци от лидл, гледам, има при вас някакъв в момента, но нещо не мога да схвана ни размери, ни дебелина, ни нищо, но пък не пречи да го погледнеш ако го има наличен (въпреки, че май техните се продават на руло и надали нещо ще видиш, но пък и там проблеми с връщане няма) http://www.lidl.ch/de/2605.htm?action=showDetail&id=28875

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 08:45 от Angel_Dust

# 8
Тези в Лидл пък не написали колко е голям наистина или поне аз не го намерих. Ще огледам още веднъж в Икеа и ако няма нищо по-добро от това дето съм набелязала онлайн ще го поръчам, защото пък се чака един месец за доставката отгоре на всичко. Мога да го върна, ако не ми хареса да. И без това ми се иска да поръчвам малко по-напред в месеца, за да видя как ще съм с финансите до другата заплата и не съм се разбързала кооой знае колко, но все пак се надявам до максимум два месеца да имам матрак:)

# 9
Привет от мен,

Имам опит с избора на матрак и никак не съветвам да се купува, без да се пробва. Колко да е твърд, висок зависи от теглото на човек, дали спи сам или споделя с партньор.
Моят съвет е да не подценяваш покупката, защото матракът не само трябва да се пробва, а да се полежи хубаво на него - поне 10-15 минути. Освен колко е твърд е важно дали материята му е дишаща, ако е от мемори пяна колко ще хлътва и колко е дебела тя, дали задържа акари или се проветрява например... Въобще има много детайли - да не отегчавам тука поста с тях, но ако матракът е неудобен това води до редица проблеми в последствие. Ако можеш пробвай в различни магазини (нищо, че са по-скъпи - никой не може да те задължи да купиш Wink), но там ще видиш кой ще ти допадне най-много - дали мемори, дали с пружина какъв ще е размерът подходящ за твоето тяло и после ще избереш по-лесно онлайн. ..

# 10
Ами аз вкъщи имам в момента един с пружини и един с пяна и спя и на свата. Определено предпочитам пяна, но само се чудя дали да е мемори или нормална. Не виждам кой знае какъв смисъл да пробвам матраци по магазините от еди каква си марка и после да купя онлайн от друга марка макар и същите параметри, защото пак не  е гаранция.....

# 11
Абсолютно съм съгласна - няма гаранция, ако човек не е полежал на матрака и не го е пробвал точно същия.

# 12
  • София
А по магазините няма марки, които би си купила онлайн ли?

# 13
Ами аз не държа на купуването онлайн, а ще го правя по финансови съображения и тези матраци, които са евтини и излеждат хубави онлайн ги няма никъде другаде. Ако ще купувам матрак, който го има в магазин то нямаше да избера онлайн. Няма начин да ги тествам преди купуването и това е! Ще рискувам аз и ще кажа отзиви, но като гледам колко им е времето на доставка ще се изпролетее до тогава хахах

Вчера бях пак в Икеа и там даже преоценен един матрак струваше близо 500 евро. Абсурд!

# 14
  • София
ясно, аз както писах не отварям линковете ти. Понякога просто онлайн има хубави оферти и намаления, които реално в магазините ги няма, та при този случай върви да пробваш пък после да поръчваш, в твоя случай наистина няма какво да обикаляш.
Дано случиш да си доволна при покупката на сляпо Wink

Общи условия

Активация на акаунт