Гръбначните изкривявания при децата и как се справихте?

• 20 671
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
По моето мнение ако има доказано гр. изкривяване не трябва да се практикуват никакви свободно избрани упражнения. Нищо от интернет и прочие. Трябва да се работи със специалист.

# 16
По моето мнение ако има доказано гр. изкривяване не трябва да се практикуват никакви свободно избрани упражнения. Нищо от интернет и прочие. Трябва да се работи със специалист.

То щото специалистите са изправили някой. Моя позната се е оправила напълно с упражнения в къщи, но такива за гръбнак. Каланетиката ми се вижда крайно неподходяща. Има в нета упражнения за сколиоза. Пример:

https://www.youtube.com/watch?v=MgAXUOOlId4

# 17
Едно време в училищата имаше изправителна гимнастика,точно за децата с изкривявания, няколко пъти седмично..

# 18
Калан Пинкни е имала няколко вида изкривявания, едно от които сколиоза. Нейните упражнения са разработени точно за хора с гръбначни изкривявания. Аз не съм специалист и не мога да дам компетентно мнение, това е което съм прочела. Аз съм правила дълго време каланетика и има страхотен ефект върху гърба и стойката, но това е пак моето некомпетентно мнение. Все пак ако някой се поинтересува - става дума за програмата 10 в 10 - т.е. 10 години по- млади в 10 часа. Прави се 3 пъти седмично по един час и така докато станат 10 часа, после се почива. Прави се през ден, не и всеки ден.

# 19

То щото специалистите са изправили някой. Моя позната се е оправила напълно с упражнения в къщи, но такива за гръбнак. Каланетиката ми се вижда крайно неподходяща. Има в нета упражнения за сколиоза. Пример:

https://www.youtube.com/watch?v=MgAXUOOlId4
Не споря всеки сам решава кое е правилно и кое не. Но като се има предвид, че нещата са "почти необратими" не бих рискувала с упражнения от интернет за детето си.
Pina, имате ли гр. изкривяване? 

# 20
Аз съм с две протрузии на прешлени и рехата ми каза, че пилатес е най-подходящ за мен. Аз ходех на йога, но тя разтягала твърде много ставите, а целта трябвало да е укрепване на мускулите.

# 21
  • Sofia
Момичета, благодаря на всички за инфото. Наистина мисля да я заведа при д-р Димов, защото нещата в този период наистина няма как да се оправят само с говорене, настояване и напомняне...Относно балета - тя ходи съвсем любителски, няма някакви сериозни натоварвания, тази година е само 1 път в седмицата, така че едва ли много ще й навреди. Там поне госпожата не им позволява никакво изгърбяване...

# 22
Може да пробвате изправителната гимнастика на Асемгруп.
Аз така и не разбрах има ли друга подобна в София?

А това с напомнянето и при нас на върви. Щерка ми е на 8 и нито с караници, нито с добро става. Точно няколко секунди след като се изправи и пак се прегърбва.

# 23
При ММ ръчкането и забележките са дали резултат. При мен и изправителната гимнастика не даде. Има си хора с конкретен вид структура и мускулатура, при които нищо не помага. Нямам наблюдения обаче какво става при такива, след като играе скалпела.

# 24
Мерси Змия, не знаех. Винаги съм мислела, че са щастливки с изваяна фигура.   Peace
Боже,точно художествената гимнастика такива отражения дава,че думи нямам..
Комшито отгоре,навремето заедно бяхме в залата,аз се помотах няколко години,реших,че кюфтетата  и шоколадите ме кефят повече и толкоз..
Ама комшито си откара до последно,а лани мисля и беше поредната операция на гръбнака ..
И другите ги гледам и те с доста травми..
Абе спорта е за здраве,факт.Ама при състезание медалите се вземат с цената именно на тва здраве..

# 25
Мерси Змия, не знаех. Винаги съм мислела, че са щастливки с изваяна фигура.   Peace
Комшито отгоре,навремето заедно бяхме в залата,аз се помотах няколко години,реших,че кюфтетата  и шоколадите ме кефят повече и толкоз..
Ама комшито си откара до последно,а лани мисля и беше поредната операция на гръбнака ..
Абе спорта е за здраве,факт.Ама при състезание медалите се вземат с цената именно на тва здраве..

Докато спортуват активно ли го развиват изкривяването, или след като спрат да тренират?

# 26
  • София
Докато спортуват.

наскоро бях на държавно първенство за ансамбли. имаше момичета, при които изкривяванията бодяха очите дори за хора без никакъв опит в тази област.

# 27

Докато спортуват активно ли го развиват изкривяването, или след като спрат да тренират?
По време на спорта разбира се..
Но аз пак казвам..Тва за шампионите и медалистите..
Ако си кара човек полека,яваш,колкото за кеф,тонус и мускулатура,спорта е незаменимо средство да се поддържаш във форма..Ама то не е и спорт,тва да се забиеш по 10 часа в залата..Тва си е жива простотия..Ама пусто,медали,състезания,чужбини..Па и като пуснат химна,цялата рода те гледа и цифри от умиление.. ooooh!

# 28
  • София
Аз съм тренирала точно художествена гимнастика в продължение на години по много часове в залата. После реших да наблегна на учението, а не на спорта.
Явно съм била подходяща за точно този спорт, защото се отървах без никакво изкривяване, а ме готвеха за олимпиадата в Барселона.

В този ред на мисли исках да кажа, че не само времето в залата влияе, а и генетичните дадености на съответното момиче.

# 29
О,разбира се..
Но аз ти говоря за "златната" епоха,набор 76 съм,и до към 85-86 год.подбора в залите беше жесток..
Просто нямаше момиче без подходяща генетика да го вземат да тренира..
Но тренировките от сутрин до сред нощ,барабар с грубите агресивни методи на разтягане и пр,си казаха думата при тези момичета..

как да е..По темата,мисля,че занимания от типа на йога,плуване,езда,ще са по подходящи отколкото гимнастики разни..

Общи условия

Активация на акаунт