Гръбначните изкривявания при децата и как се справихте?

• 20 668
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И аз съм набор '76, никога не са ме разтягали, никога не съм пазила диети.
Просто бях перфектна за този спорт. на 7 години бях 15 кила с мокри дрехи.

И въпреки че при мен няма последствия, знам, че съм щастливка, защото съм една от малкото.

Ездата не е подходяща. Или поне не е подходяща за някои изкривявания, докторът каза на сина ми да ограничи ездата до "от време на време". Плуването поне за него е най-подходящо.

# 31
Да,може за ездата и така да е..

Скрит текст:
Ми аз на..Абе няма значение,ама е голяма база и Н.Р. ги водеше на по-големите..Няма такъв гърч..Тези легенди за ябълките си бяха истина...Комшито отгоре,хем сега е колко..47-8 кила,има две деца и е висока към 170 нещо,..Преди е била още по-лека..Водеше в тях на режим..Една-две седмици преди състезание,а някои ги държеше и по повече..Вода..зъби..вода..чай без захар..пак зъби..абе кво да ти говоря..

Аз също почти винаги съм била слаба,особено в детството,като почнах..Нямам спомен колко съм тежала,но всичкото родата умираше от ужас като ме видеха и само ме тъпчеха с некви лекове за глисти..И сега съм си 44 кила пък съм 164..Обаче пуста "жабка",няма да забравя една как ми скачаше за да я направя като хората ooooh!

А после минах на джудо ..Е,няма такъв купон,угояване,лагерите им на по свободен режим..Абе рахат.. Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 22:32 от Какво?

# 32
Ами и йогите са много пластични, те нямат изкривявания, дори Венцислав Евтимов май изправяше такива деца. Направо ме хвърлихте в размисли. Под изкривявания, сколиоза ли развиват? Защото иначе за спортната гимнастика има една чупка в кръста, която много помага на упражненията, но е вредна стойка, която предразполага. И аз съм тренирала за малко като малка, но майка нямаше време да ни води и спряхме, често съм съжалявала, че се отказах.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 10:07 от adelinda

# 33
Ako правилно съм разбрала при ездата се получава едно специфично тръскане, набиване на гръбнака, което не е полезно.  За йогата, не всеки вид йога се препоръчва. Спортове като тенис, волейбол и др. които развиват мускуа несиметрично също са неподходящи.

# 34
Ами и йогите са много пластични, те нямат изкривявания, дори Венцислав Евтимов май изправяше такива деца. Направо ме хвърлихте в размисли. Под изкривявания, сколиоза ли развиват? Защото иначе за спортната гимнастика има една чупка в кръста, която много помага на упражненията, но е вредна стойка, която предразполага. И аз съм тренирала за малко като малка, но майка нямаше време да ни води и спряхме, често съм съжалявала, че се отказах.
Йогата е на светлинни години от бруталността на художествената гимнастика

Изобщо двете неща нямат място за сравнение.

Травмите могат да бъдат най-различни..От сколиоза,други изкривявания та до отваряне на прешлени

Има езда и езда..Т.нар "хипотерапия"
прилага се и при някои видове гръбначни изкривявания

# 35
Има езда и езда..Т.нар "хипотерапия"
прилага се и при някои видове гръбначни изкривявания
... ама нали и аз това казвам, едно е да практикуваш спорта езда, друго е да провеждаш рехабилитация под наблюдение. Едно е да ходиш на йога, пилатес и каквото се сещаш там друго с идеята за спорт, и здрав дух в здраво тяло, а съвсем различно да се работи целенасочено, с подходящ комплекс от упражнения, за всеки конкретен случай.
Отделен е въпросът как да намерим този специалист, който да ни назначи подходяща  физиотерапия.

# 36
Като минала майка по този "път " :
1.Взимате направление от личния лекар за ортопед
2. Оротпеда трябва да направи задължително снимка на гръбначния стълб на датето, за да види какъв вид е изкривяването и колко градуса. След което трябва да ви насочи към физдиспансер . Там ще ви консултират за упражненията които трябва да прави детето и може да питате за спортовете които може да практикува. Най добре е да се запише на изправителна гимнастика.

Личния ми опит: Сина ми имаше сколиоза. Не беше постоянен в упражненията, затова купихме лост за висене и това много помогна.

# 37
Като минала майка по този "път " :
1.Взимате направление от личния лекар за ортопед
2. Оротпеда трябва да направи задължително снимка на гръбначния стълб на датето, за да види какъв вид е изкривяването и колко градуса. След което трябва да ви насочи към физдиспансер . Там ще ви консултират за упражненията които трябва да прави детето и може да питате за спортовете които може да практикува. Най добре е да се запише на изправителна гимнастика.

Личния ми опит: Сина ми имаше сколиоза. Не беше постоянен в упражненията, затова купихме лост за висене и това много помогна.

Вече няма ли? Ако да, то това е чудесно.  Peace

# 38
Сколиозата беше когато сина ми беше на 7-8години, с висенето на лоста се оправи за много кратко време (няколко месеца). Сега сина ми е на 12г и пак разви друг вид гръбначно изкривяване (леко прегърбен напред е), което освен от неправилна стойка и предразположеност се дължи донякъде и на това че тренира футбол. Когато се тренират спортове които натоварват само долната част на тялото е необходимо да се правят допълнително упражнения и за натоварване и на горната част на тялото т.е. един вид трябва да има симетрия в натоварването.

п.п. В гръбначните изкривявания няма нищо страшно и са поправими когато децата растат, стига да се вземат мерки навреме. Дори и много тежки случаи могат да се оправят без операция и само с постоянство!

Може да разгледате този сайт, много добре е описано:

http://lubomirivanov.com/tag/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%BD%D0%B … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

Това е много тежък случай на сколиоза, при който биха назначили операця, но детето се възстановява, чрез упражнения:

http://lichentrenior.com/znachitelno-podobrenie-na-mnogo-tejka-s … ioza-za-6-meseca/

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 15:19 от vita

# 39
п.п. В гръбначните изкривявания няма нищо страшно и са поправими когато децата растат, стига да се вземат мерки навреме. Дори и много тежки случаи могат да се оправят без операция и само с постоянство!

Може да разгледате този сайт, много добре е описано:

http://lubomirivanov.com/tag/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%BD%D0%B … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

Това е много тежък случай на сколиоза, при който биха назначили операця, но детето се възстановява, чрез упражнения:

http://lichentrenior.com/znachitelno-podobrenie-na-mnogo-tejka-s … ioza-za-6-meseca/
Vita, познавате ли момичето или само следите информацията на сайта. Ако го познавате, ще бъде много полезно да разкажете!

# 40
  • София
Милко Георгиев и неговият екип са хора, които могат да помогнат.

# 41
Kaktus s usmivka, нямам преки впечатления нито от инструкторите нито от момичето! Просто съм подала информация която съм чела в интернет и ми се е сторила полезна!

# 42
 Vita, жалко.
Аз водих детето на консултация в Спайдър спорт и честно да си призная не посмях да се доверя и да рискувам. Може и да не съм права, но всички лекари, на които споделих идеята да я запиша на фитнес и да тренира подчертано силова програма ми казаха да не се занимавам с глупости. Затова питах за информация от първа ръка.

# 43
Като човек с този проблем мога да препоръчам плуване, йога и гимнастика.
Важно е да се определи степента на изкривяването.
Упражненията трябва да станат редовни като миенето на зъбите. Те са важни за укрепване на мускулатурата. От значение са и коремните мускули.
Разбирам нежеланието на детето да ги прави (бях същата). Затова трябва пълен контрол. Майка ми стоеше до мен да ми брои и засича с хронометър.  Crazy След това осъзнах, че трябва да ги правя. А и реалността да имам страхотна преса на корема много ми допадна.  Wink

И аз съм чувала, че художествената гимнастика изкривява гръбнака с 5-10%.

# 44
Специално влизам, да споделя малко днешен опит.
Детето е на 9г. Случайно го забелязах аз първоначално, след като бях виждала на моите рехабилитации разни деца как ги преглеждаха. Стори ми се, че и той кривеше, като застане с пуснати ръце надолу към земята. Оказа се със сколиоза и ротация в таза. Попаднахме на едно място първоначално - изправителна гимнастика за деца, доста стриктни упражнения, 3 пъти седмично - от януари ходеше там, ефект за изправяне има някакъв, но трябваше да ходи там поне 1-1.5г, а и не се знаеше какъв резултат ще има и кога щяха да се наместят донякъде (самите рехабилитатори там не дадоха гаранция, освен изправяне на гръбнака чрез засилване на мускулите на гърба).. По една случайност попаднахме при един буквално магьосник.. За 5-10 минути намести гръбнака на детето, видимо...но това няма как да се обясни така простичко. Сега следват два дни повечко релакс (легнал или прав), за да не се размести пак нещо, нова концепция за упражненията оттук нататък. И вкарваме пак плуване, докато се закрепят мускулите. Ще се върнат разтегнатите връзки на таза след около 20 дни.. Ако просто бях прочела подобен пост, не знам дали бих повярвала..
Човекът е спортен рехабилитатор - Теодор Вълков се казва, в Дианабад преглежда.

Общи условия

Активация на акаунт