Бродирана красота - тема 132

• 79 265
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Ехааа уредих се хубаво

Ще чакам да показвате  Hug , аз ги имам тези схеми от 3 години и все не стигам до тях, та поне да ги видя ушити  Simple Smile

# 226
  • с.Николово, обл. Русе
Ооооо ще ги видиш.

# 227
  • Русе
Знаех си аз кой е човека със схемите. И понеже тортите станаха много аз предлагам да се отсрамя с нещо соленичко (суджуче с червено винце).
Много готини минита и аз ще си ги дръпна. Благодаря mibobo  bouquet

# 228
Знаех си аз кой е човека със схемите. И понеже тортите станаха много аз предлагам да се отсрамя с нещо соленичко (суджуче с червено винце).
Много готини минита и аз ще си ги дръпна. Благодаря mibobo  bouquet

Joy

Забравих да кажа, че вчера и аз най-после си взех игла с топче, обаче към момента сякаш ми е по скоро неудобна, може да не съм свикнала още  Thinking

# 229
  • Варненска клюкарка
Намерих ви през уикенда защото търся инфо за модел на Х-А-Е-Д, и не мога да спра да чета и научавам много нови неща.Ровех за друго но намерих разкошна схема в руски сайт и изтеглих. Огромна е в срв с досегашните ми неща, ама много се запалих. Въпросът е как разбирам дали е "истинска", чета разни страшни работи за "прогон", минах през гугъл преводача, че и думата не разбирах. не е страшно да опитам да я купя за 19 долара с онлайн даунлоад, обаче сайта им се промени изведнъж и се обърквам какво се случва. Смятам Heart Eyes на 18 Аида да шия, ако ще и до пенсия/смърт?!? Тук има хора които шият от тези модели, ако може малко разяснения. Не знам как да прикача пдф файла от интернет, за това слагам линк към модела. Благодаря предварително. Heart Eyes

http://heavenandearthdesigns.com/index.php?main_page=product_inf … ;products_id=2488

Ако руския сайт е Осинка, можеш да имаш доверие на момичетата, поне в темите за сложните многоцвети, които съм чела- никога не разпространяват схема ако има съмнение че не е оригинал!Ако е пренабор винаги предупреждават!

Ето тук в тази тема се споделят схеми на ХАЕД:
http://club.osinka.ru/topic-57312?start=4980

А тук са дискусиите и процесите:
http://club.osinka.ru/topic-104923?start=12825
http://club.osinka.ru/topic-104923-imgs

Според мен думата прогон излишно се натоварва с отрицателен смисъл! Корабът който шия в момента и момиченцето с котето на ГК, който ших преди него също са прогони!Резултатът лош ли е?!?? Това са компютърно генерирани схеми, но е важно да се отбележи че те търпят и следваща обработка! Една схема може да е и с 25, 50 или с 250 цвята, но да не струва- зависи от програмата и дизайнера!
Мен например не ме плашат единичните бодове, защото те придават дълбочина и триизмерност на образите Wink Особено при шиенето на лица- елиминирането на единички може да наруши контура примерно на носа, връхчетата на устните или блясъкът в очите, докато в един пейзаж не са от чак такова значение и може да се пропускат- всеки сам преценява  Peace

# 230
............
 Това са компютърно генерирани схеми, но е важно да се отбележи че те търпят и следваща обработка! Една схема може да е и с 25, 50 или с 250 цвята, но да не струва- зависи от програмата и дизайнера!
Мен например не ме плашат единичните бодове, защото те придават дълбочина и триизмерност на образите Wink Особено при шиенето на лица- елиминирането на единички може да наруши контура примерно на носа, връхчетата на устните или блясъкът в очите, докато в един пейзаж не са от чак такова значение и може да се пропускат- всеки сам преценява  Peace

Именно трябва обработка после  Peace , то е ясно че се пускат компютърно, но после трябва да се дооформи и то от човек който разбира  Simple Smile . А това за многото цветове го казах защото съм попадала на схеми например 10/15см които са с по 70-90 цвята  то всеки бод е различен цвят Wink и само като видиш схемата и ти е ясно, че ще стане размазано.
Не говоря въобще за проекти като твоя или други многоцветни модели  Peace . А иначе е факт, че самата дума "прогон" се използва за определение - лоша схема и аз така я знам от край време.

# 231
  • Варненска клюкарка
Така е Peace

Този гоблен много си го харесвах, докато не видях следващите си два.... Това е пример за прогон в лошия смисъл, компютърна схема с некачествена или липсваща дообработка- 142 цвята наблъскани в размер колкото лист и половина А4 При това с този размер е ушит на аида 14 каунт, а ако го бях ушила на 18-ти както ми се искаше, щеше да стане с размер на лист А4 ooooh!

Скрит текст:
  това се получи

А ако беше на читава фирма трябваше да изглежда като скрина с който го рекламират :

Бях си харесала и други от тази фирма....

# 232
Момичета здравейте.
Благодаря за идеята за тирантите.  Обаче ще мисля друго, че тук са доста като цена.
Сега идвам с друга грижа. Два дни издирвам един гоблен. Чисто нов не пипнат.  ooooh! Днес разхвърлих всичко и го открих. Та проблема е друг. Не мога да разгадая 5 цвята, кой кой е.
Имате ли някаква таблица с цветовете на  Dimensions.
Става въпрос за синята и зелена гама.
Още нещо- как подгъвате банерите отдолу. Страх ме е да не се разнищи.
Ей това нещо почнах днес. Отлежава 2 години в шкафа. Laughing
https://picasaweb.google.com/112671719947170574324/RoseCottage#5 … 12374116662283858

# 233
  • с.Николово, обл. Русе
Срещу цяета пише по колко дължини има от съответния цвят /стр. 4/.

# 234
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета здравейте.
Благодаря за идеята за тирантите.  Обаче ще мисля друго, че тук са доста като цена.
Сега идвам с друга грижа. Два дни издирвам един гоблен. Чисто нов не пипнат.  ooooh! Днес разхвърлих всичко и го открих. Та проблема е друг. Не мога да разгадая 5 цвята, кой кой е.
Имате ли някаква таблица с цветовете на  Dimensions.
Става въпрос за синята и зелена гама.
Още нещо- как подгъвате банерите отдолу. Страх ме е да не се разнищи.
Ей това нещо почнах днес. Отлежава 2 години в шкафа. Laughing
https://picasaweb.google.com/112671719947170574324/RoseCottage#5 … 12374116662283858

на снопчета ли са?
обикновено се слага ясно различим цвят в едното снопче и друг в другото - например бял в едното, черен в другото;
ако е само едно снопче конци, обикновено слагат различен брой дължини от конците, точно за да се разпределят   Peace

Blush обичам по-старите модели и често ми се случва да се боря със снопчетата  Blush

# 235
Значи абсолютно всички бяха вързани на едно голямо снопче. Видях, че има различни дължини. Обаче от няколко цвята са еднакви. Точно те са с много близка цветова гама. Мисля че успях да се оправя със една книга за рисуване на детето.  Ако не съм, то моя ще е единствен по родът си шит с разменени цветове.  Laughing
Благодаря ви.  Hug

# 236
Не мога и не искам да имам мнение за дупетата , всеки както му харесва и му е кеф докато шие все пак е хоби за свободно време.
Затова ви показвам само лицето на моите лалета, които цъфтят в този сняг и мраз Embarassed
Не убивайте фотографа  smile3509 , той толкова може но цветовете не са така "пинки"

Браво, ти почти си ги привършила! На мен ми се наложи да разшивам, че бях объркала броенето с 20 знака (нали шия по цветове), а и работа имам доста сега, та нямам никакво време, повече от трийсетина бода дневно трудно мога да направя. Така че има да си боцкам още дълго време!Тъкмо ще се мотивирам, а и ще гледам какво трябва да ми се получи. Пусни още етапи, макар че като ти гледам темпа, май ще е вече изпран и изгладен!  Hug
Гърбът не ме интересува мен, но и прилични ми се получават без да се старая- можещото си е можещо Mr. Green
 Беллора, много ти е хубав корабът! Аз много харесвам тюркоазени нюанси, та ако можеш, и ти пускай етапчета! Мен не ме притеснява цветовото еднообразие, така че мога и да взема някоя "покривка" след като приключа запасите във вълшебната торбичка.

# 237
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria

ba4iiska, как сте в големия студ? При вас пак е най-студено по стар обичай.

Благодаря, добре!  cold 
Скрит текст:
Истинска история - моето момиче във вторник вечер заяви, че няма да си бръсне краката за да й е по-топло. Днес сутринта тръгна за училище с думите : Днес ли е по-топло (поне казаха, че е по-студено от вчера) или аз вече свикнах.... Та важно е да свикнеш...

От много време не съм показвала нищо, само гледам... като воайор съм...
Та да покажа Етап от Бистрото
Снимката е от неделя, така че имам напредък. Важно е, че му се вижда края. Извинявам се за качеството на снимката, правена е телефон на лампа. Просто през деня не се сещам да снимам или не съм си в къщи.

Що се отнася до "идеалния гръб" - поне за мен е пълна простотия. Извинявам се за крайното мнение, но моето внимание е насочено към доброто изпълнение на лицето. Не казвам, че гърба ми е китеник; нито пък правя големи провлачвания на конците. Но тезата ми е като на Азарея - няма да се вижда, когато го сложа в рамка. Разглеждала съм снимки на идеално направени  Китайска му работа, но това е съвсем друго изкуство. Това за мен си заслужава да му направиш огледален гръб. А всеки, който ми е развил на живо "теорията за идеалния гръб"  е шил само 1:1 или 1:4 на разграфена панама тип Вилер.
Не ангажирам никого и ли не налагам моето мнение, просто го споделям в темата относно "идеалния гръб".

Мибибо, благодаря за схемите на пилетата! Свалих си ги, и ако  ми дойде муза за нещо Великденско може и да ушия нещо....

Като се замисля имам и няколко коледни неща, които не съм показвала... дано да кача снимки . Малииии, много съм се разхайтила в последно време...

Елка, пролетно ми е  Hug Мислех си кой ще почна след Бистрото и сега като видях твоите лалета може би ще бъде Розите на Алиса.

# 238
  • София
Вижте какъв красавец....
Скрит текст:

Може да е пускан... ама аз се впечатлих. Само дето не ми е ясно в такъв случай как се намират цветовете на конците  newsm78

# 239
Мисля е на Риолис, те не са толкова скъпи, би трябвало да можеш да си го купиш, дето ще се главоболиш ...

Общи условия

Активация на акаунт