Бродирана красота - тема 132

• 79 265
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • В свой си свят :))))
Много е красив marta_s  Hug  
Това ли са крайните му размери?
Finished Design Size 450 W by 625 H
(18 W X 25 H inches on 25ct fabric)

И на мен ми е интересно как става поръчката от HAED, защото наистина имат много красиви неща.

А какво е прогон?

Допълвам се  Grinning

Видях, че предлагат и безплатни схеми. Изтеглих си ето този модел

Не се знае кога и дали въобще ще го започна, но много ми хареса.

Ето на тази страница са безплатните им модели http://heavenandearthdesigns.com/index.php?main_page=page&id=19

Прекрасен е Heart
Не мога да се нарадвам на красотите ви!
Аз много обичам да шия, но все не ми остава време...последно уших Княгинята лебед, а сега дерзая над "Момичето на скалите"....

# 256
    Благодаря, atari. Аз не намирам такава информация. Ако разбереш, ще съм благодарна да ми пишеш. Ако е с кръстчета, може би ще се откажа . Трудно ще ми е на 25- ти каунт. Не съм от търпеливите и упоритите. Но ми харесва много. Отразява двете ми любими занимания.

# 257
А не би ли могло, дори и да е указано кръстче, да се шие с гобленов бод? Нямам представа, нека по-опитните да кажат  Hug

# 258
А не би ли могло, дори и да е указано кръстче, да се шие с гобленов бод? Нямам представа, нека по-опитните да кажат  Hug

Стига бе хора, щом е указано кръстче, значи ктъстче. Щом е указан гобленов- значи гобленов. Ако има контур, шие се контур, същото за коучинг, френски възли и прочие.  ooooh!

# 259
Мерси ФинЕти, st. Dobri, pticasprujina (ужасяващ ник, в смисъл затрудни ме). Няма да е лошо да продават повече азиатски тук. Но 30$ излиза. А от САЩ ако ти е под 60 лв май няма проблеми да си го получиш до вратата без излишни глупости?

# 260

Стига бе хора, щом е указано кръстче, значи ктъстче. Щом е указан гобленов- значи гобленов. Ако има контур, шие се контур, същото за коучинг, френски възли и прочие.  ooooh!
Виждала съм схеми, на които има показан и гобленов бод и кръстче. Това значи ли, че може да се избере един от двата? Питам, защото наистина не съм чак толкова наясно с нещата  Peace

# 261
Ако става въпрос за една и съща схема, т.е. схема на един гоблен, няма кръстче и гобленов, а кръстче и полукръст, което е различно.

# 262
  • София
Мерси ФинЕти, st. Dobri, pticasprujina (ужасяващ ник, в смисъл затрудни ме). Няма да е лошо да продават повече азиатски тук. Но 30$ излиза. А от САЩ ако ти е под 60 лв май няма проблеми да си го получиш до вратата без излишни глупости?

Damarcus, преди два дни се заформи група с обща поръчка от crossstitchworld.com. Ако не е късно, може да се включиш. По-изгодно ще е с доставката. Аз поръчах два гоблена при тази поръчка. Потърси в ФБ групата "Бродирана красота" - Бистра Панова-Панайотова. Тя оформя поръчката.

# 263
Ако става въпрос за една и съща схема, т.е. схема на един гоблен, няма кръстче и гобленов, а кръстче и полукръст, което е различно.
Благодаря ти  Hug Сега отивам да търся каква е разликата между гобленов бод и полукръстче, защото в момента ми изглеждат почти еднакво  Grinning Grinning

# 264
Благодаря ти  Hug Сега отивам да търся каква е разликата между гобленов бод и полукръстче, защото в момента ми изглеждат почти еднакво  Grinning Grinning

Различното е как изглежда отзад ушитото т.е. начина на ушиване на чертичката също така полукръстчето може да бъде наклонено както наляво така и надясно  Peace

pticasprujina atari е съвсем начинаеща има един гоблен ушит до сега и започва втори, т.е. не е наясно и за това пита  Simple Smile . А това което казва за двата вида бод защото на едната схема (българска някаква май Милена стил) бяха написали, че гоблена може да се ушие с гобленов бод или кръстат бод и тя от там си прави изводи Laughing

# 265
Здравейте.Аз съм от скоро във форума.Не пиша много но следя всички публикации.Страхотни работи показвате.Аз също шия гоблени от доста време.Досега ги рамкирах все на едно и също място но от последните два останах розочарована.Искам да попитам някой от вас знае ли къде мога да дам за рамкиране гоблени в Пазарджик.А също така искам да знам дали там слагат паспарту.Ще бъда благадарна ако някой ми даде някяква информация

# 266
pticasprujina atari е съвсем начинаеща има един гоблен ушит до сега и започва втори, т.е. не е наясно и за това пита  Simple Smile . А това което казва за двата вида бод защото на едната схема (българска някаква май Милена стил) бяха написали, че гоблена може да се ушие с гобленов бод или кръстат бод и тя от там си прави изводи Laughing

Начинаеща, но вече напълно запленена  Hug Не минава вечер, в която да не боцна поне няколко бодчета, а понякога откарвам и по един два часа. Сутрин с кафето същата история  hahaha На това му се казва сериозен фен, нали?

Наистина в комплекта на Милена стил беше показано така mibobo.

stefka nikolova todorova добре дошла сред нас  Hug Ще се радвам ако покажеш твои гоблени да ги видим тук.

# 267
време за въпрос: има два вида бод? трябва да питам евентуалното бродиращо лице дали е наясно с кръстат бод (cross stitch), защото може да се окаже, че не го владее? Simple Smile

# 268
Милена Стил? По-добре ако си харесат нещо да споделят тук, да им кажем кой е оригиналът и да шият него. Ако не могат да си го позволят,все ще намерим схема и ще помогнем с указанията. Но Милена стил окепазиха не един и два дизайна и с тоя гобленов бод, направо ме потрисат.

# 269
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
време за въпрос: има два вида бод? трябва да питам евентуалното бродиращо лице дали е наясно с кръстат бод (cross stitch), защото може да се окаже, че не го владее? Simple Smile

Blush не.
иам много видове:  гобленов, 4:1, 2:1, 1:1, кръстче, полукръстче, контурен, лейзи дейзи, френски възли, каучинг, частични кръстчета....

да продължавам ли?  Grinning

и да. питай, защото някои не шият нищо, различно от Вилер, други не понасят гобленов...

Скрит текст:
кефя ти се максимално  Hug

Общи условия

Активация на акаунт