Бродирана красота - тема 132

• 78 342
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Благодаря ви момичета  Hug

Aetera пипна ме по болното място  Peace Grinning Много се чудих за рамката, но на бялата панама светлите нюанси паспарту изобщо не ми харесваха. Пробвах с тъмно паспарту и пак нещо не ми допадна. Или ми е много светло, или много тъмно или пък друг нюанс и стават много цветове, много нещо. Сигурно повече от час избирах и накрая се отказах. А твърдо бях решила да е с паспарту и лека едноцветна рамка. Но се спрях на този вариант и после много се чудих дали не сбърках, но както и да е, вече е готова и ще видим реакцията като го подаря.  Blush

# 466
Здравейте момичета! Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да ви се примоля за една схема... Става въпрос за онези кокошки на Дименшънс - три кокошки на кафеникава панама - текста беше нещо то сорта на "Good friends listen, best friends hear"....
Моляя
мейлът ми е: r.rukanova@abv.bg
Благодаря предварително!

# 467
  • София
Скъпи дами,

Следя темата и ви чета с интерес. Не съм запалена гобленарка, но имам ушити няколко гоблена. Ако имах време бих ушила още много. Харесва ми да го правя и има такива, които обожавам. Започнала съм два нови. Не знам дали ще успея скоро да ги завърша, тъй  като не сядам да шия. Лошото е, че ако се върна към иглата, игнорирам другите си задължения и докато не завърша, не мога да се спра.
Съпругата на един  приятел на баща ми беше истинска фея на гоблените. От нея се вдъхнових преди години. Има уникална колекция.
Моля ви, ако някой знае, да сподели как мога да намеря и купя гоблени от една серия спящи бебчета с плюшени играчки. Или други с дечица момчета, заедно или отделно, без гаврошовците. Искам да ги ушия за дечицата си.

Благодаря ви! Продължавайте да развивате хобито си, каквото и да ви казват другите!
 Hug Hug Hug

# 468
Здравейте момичета! Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да ви се примоля за една схема... Става въпрос за онези кокошки на Дименшънс - три кокошки на кафеникава панама - текста беше нещо то сорта на "Good friends listen, best friends hear"....
Моляя
мейлът ми е: r.rukanova@abv.bg
Благодаря предварително!

Предполагам са тези

ето ти схема и ключ
http://i-fotki.info/19/7a492094877a49afc9ad861536e5c73805e4fb237653802.jpg.html
http://i-fotki.info/19/b6613254efe23ef35186d402f0ff5c5005e4fb237653803.jpg.html

# 469
Да точно тези! Благодаря! Ще се похваля скоро!  bouquet

# 470
  • МАРС
Момичета, някой да има схема и ключ на този гоблен?

# 471
Здравейте момичета. И аз съм на вълна гобленче с кокошки, но те бяха 4-ри на брой. Ако някой може да ми помогне със схемата ще съм много щастлива. Ние сме 4-ри приятелки и искам да ги изненадам. Благодаря. Хубав и слънчев ден.

# 472
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте момичета. И аз съм на вълна гобленче с кокошки, но те бяха 4-ри на брой. Ако някой може да ми помогне със схемата ще съм много щастлива. Ние сме 4-ри приятелки и искам да ги изненадам. Благодаря. Хубав и слънчев ден.

тези ли? аз нямам схемите, но може би някой може да помогне  Hug

намерих плетачките https://in.pinterest.com/pin/293226625713346954/

# 473
Много благодаря, st. Dobri.  bouquet

# 474
  • Варненска клюкарка

Интересни неща научавам сега! На път съм да завърша първа страница от моя ХАЕД, и то защото се оказах с повечко свободно време и сезона е подходящ а имам и голям мерак. Приятно се получава, аз си го харесвам и игнорирам коментарите че съм луднала здраво с тая занимавка. Разчета на конците не ми беше верен! Голяма излагация! Иначе съм счетоводителка, за това.
Скрит текст:
Обмислям да пусна за продан в сайтовете всички други дребни комплекти които има из къщи, защото сериозно това ми е проекта (както казвате тука) на живота, а и трябва да си финансирам докупуването на конци ДМЦ. За нюансите - притежавам 3(три) различни нюанса 415 и си ги кътам с чувство за хумор (заради 50 нюанса сиво - няма и да я прочета), ами това е живота, сигурно и производителя през годините си мени багрилата, а и разни разбирачки около нас разправят, че отдавна е изнесено производството в Китай и пр. места. Шия на аида 18 с кръстче, гледах препоръчваната тъкан в интернет, 25-ти каунт памучна с една нишка и не се решавам. Едно че се шие в четирите дупчици около една сплитка на тъканта, и второ, което сигурно ще се смеете, не смятям, че ще се справя с краищата на конците без да пристегна или издърпам или увредя равномерността на лицето на бродерията, аз промушвам през 3-4 успоредни "чертички" конци на гърба преди да отрежа и мислех да сменям иглата с остра като за шиене напр за тази цел всеки път за всеки конец, но цената, митото и изчакването ме разколебаха. Видях че доста съ-луди от линка на Беллора имат чудесни резултати на аида, а 18-та имахме в къщи на метър.   

Не е излагация, оказаните количества са ориентировъчни, но често ги пишат без всякаква логика....Аз затова никога не купувам всичко препоръчано, а набавям когато имам нужда....
Иначе и аз не се впечатлявам от коментарите на хората, кой каквото иска да си мисли, пък нека под моите ръце се ражда красота Wink Най ми е хубаво като дойде някой вкъщи и попита невярващо ама "ама това наистина лри е гоблен..."Laughing
Познавам хора със сериозни професии които изпускат парата с подобни хобита- съдийка, която в малкото си свободно време прави рязана бродерия, но само на спалното бельо  и пердетата си вкъщи, казвала ми че и действа отпускащо! Познавам и мъж по професия следовател, който шие гоблени, пак по същата причина! А това че някои и хабер си нямат и смеят да изпускат подобни коментари си е техен проблем Wink
За различните нюанси от един номер, може да се ползват по една нишка от двата разминаващи се цвята, така има по-голяма вероятност да се улучи точния цвят, който при багренето не се е получил какъвто трябва Peace И аз съм чувала че сега ДМЦ произвеждат конците си в Китай! Имам чувството че е вярно- етикетчетата на ДМЦ са от ПВЦ  имат надписи на китайски. За морето което шия преобладаващите ми цветове са едни изумрудени и на пипане са много меки, етикетчето е хартиено в синьо и златисто ( а на тези с йероглифите етикетчето е в черно и златисто) и пише че са само за разпространение в ЕС!Ако искате ще ги снимам  Peace
Мале какъв мързел ме е налегнал.....не ми се шие Rolling Eyes
Аз краищата изобщо не ги мисля- отзад положението е като лицевата страна на китеник Crazy А и като гледам , рускините, които масово шият на станчета направо режат и конеца си висва отзад, рядко са тези които промушват отпред и после отгоре прикриват с бод Peace В края на краищата в рамката и най-грозния гръб не се вижда!

# 475
А колко дълъг оставяте конеца отзад? Аз се притеснявам след това при прането и рамкирането дали няма да излезе конеца. При гобленовият бод ми беше по-лесно с промушването, но сега при полукръстчето е малко трудно.  newsm78

# 476
Преварил/а ме е некой руснак. Само не разбирам как са еднакви като не са еднакви http://photo.7ya.ru/ph/2008/12/1/1228126709520.jpg

# 477
Преварил/а ме е некой руснак. Само не разбирам как са еднакви като не са еднакви http://photo.7ya.ru/ph/2008/12/1/1228126709520.jpg

С паспартуто са компенсирали разликата.

# 478
те реално били еднакво големи. сега остава само да извадя късмет.

# 479
Аз шия кръстче и отначало мн му се старах на гърба да е чистичък и в резултат на това вече на няколко места ми цъфнаха дупки  Wink

Общи условия

Активация на акаунт