Бродирана красота - тема 132

• 78 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз шия кръстче и отначало мн му се старах на гърба да е чистичък и в резултат на това вече на няколко места ми цъфнаха дупки  Wink

как успя?!

Thinking за толкова години шиене, само веднъж успях да прокъсам панама. оказа се, че е "изгорена" от боята и буквално се разпадаше в ръцете ми

# 481
Аз под "дупки" разбирам, че се е разшило а не, че се е скъсала панамата...ама нека Поли да каже  newsm78

# 482
Аз под "дупки" разбирам, че се е разшило а не, че се е скъсала панамата...ама нека Поли да каже  newsm78

май си права  Peace
по-вероятно е да се измъкне конеца, отколкото да се прокъса панамата  Peace

# 483
Аз точно за измъкване на конеца говорех. Особено при единичните бодчета е малко трудно, то всъщност повече конец отива за подпъхването, отколкото реално за самия бод  Grinning

# 484
някъде из указанията за шиене имаше инструкция от сорта на: "ако разстоянието между два бода с един цвят е до 1 инч, можете да прехвърлите конеца; ако е повече от 1 инч, по-добре го отрежете."  Laughing разходът по затягането на двете места явно е около инч  Peace

# 485
  • Варненска клюкарка
При мен се случва да виснат и по 4-5 см конец- почти никога не ги орязвам....Преди години се стараех и подпъхвах но отдавна вече не го правя!Сега понеже цветовете са много и става сбито заради непрекъснатото започване с нов и нов цвят и конците от само себе си някак се притискат и остават пришити и подпъхнати отзад на гърба Peace Накратко няма как да се разшие и "светне" някоя дупка Wink

# 486
Да разбирам ли, че ако го оставя да виси отзад (4-5 см.) няма да се измъкне бода или да се разхлаби  Grinning, ако мога така да се изразя, а ще се притисне от съседните бодчета? Това би ми спестило страшно много време и няма да се занимавам с подпъхни-уший-подпъхни.  hahaha

# 487
st. Dobri, майсторица съм си  Joy конеца ми изскача, ще ги попълня вече накрая, ама ме доядя понеже се старах да е хубаво, а пък то..

# 488
  • Варненска клюкарка
Да разбирам ли, че ако го оставя да виси отзад (4-5 см.) няма да се измъкне бода или да се разхлаби  Grinning, ако мога така да се изразя, а ще се притисне от съседните бодчета? Това би ми спестило страшно много време и няма да се занимавам с подпъхни-уший-подпъхни.  hahaha

При мен не се измъква и не се разхлабва, но заради непрекъсната смяна на цвета става сбито, отзад се трупа и по този начин се притискат висящите Peace Повечето рускини също оставят да виси, защото като шият на станове, няма как да подпъхват конци, освен ако не ги изкарват на лицето и там да ги притискат с новите бодове! Но това не е много разпространена техника, та режат и виси Crazy При мен не се е разхлабвал бод Peace Аз правя и големи протяжки, срам ме е да кажа по колко, но когато става въпрос за две единички тук и две там, много е досадно рязане и започване на нов бод- накратко нямам скрупули че хабя конец, важното е резултата отпред да е хубав Mr. Green

# 489
  • София
Белора, и аз като теб - протяжки имам и големи, и малки, особено за по 1-2 бода...
Хич и не ме интересува отзад как се е получило, важното ми е отпред да е добре.
Да се похваля, че ми върнаха телефона от ремонт, ще снимам скоро и ще кача снимки на завършената Fall Fairy и на етапчето от Oriental Splendor.

# 490
Абе и аз така правя, обаче нали Ланарте се почвали от средата, което в моя случай се явява скула и съотв. цвятя и вероятно затова ми се получи така.

# 491
  • София
И на Dimensions се почват от средата. Всъщност единствените гоблени, които съм започвала от някой край, са тези на разграфена българска панама. Такова нещо скоро не съм шила, а имам 1-2 комплекта и един започнат, който трябва да дошия някой ден Simple Smile

# 492
Искам до попитам нещо. Ако на оригиналната легенда всички конци са на Анхор , ако с помощта на таблици в интернет трансформирам номерата с тези на съответстващите на ДМЦ дали ще се получи лошо? Моля за съвет. Искам да е с ДМЦ , защото имам много конци, останали ми от други гоблени и ще ми излезе по- евтино. Та въпросът ми: Одачно ли е да трансформирам от Анхор в ДМЦ? Някой правил ли го е и ако да да ми дадете съвет. Благодаря предварително! Simple Smile

# 493
  • София
Аз бих ги сравнила чрез таблицата и после на живо в магазин. Не винаги са точни сравнителните таблици, затова се застраховам.

# 494
Пратили са ми някакъв Tracking number, който не работи. Нито в stamps.com нито в usps.com

Общи условия

Активация на акаунт