За тези, които четат любовни романи - тема 21

• 88 819
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Леле момичета, сега съм на втората книга от Broke and Beautiful. Някъде на 50 % и направо се ошашках. Това сигурно е първата поредица от книги, които чета от много време, в която направо незнам какво да очаквам. Сюжета е следния:
Скрит текст:
Той е професор по Английска литература. Баща му навремето бил футболист, обаче някаква  мацка го подмамила , че е пълнолетна и после новини , арести , ала бала, съсипала му кариерата. Нашия се зарекъл , че такова нещо няма да му се случи, затова ходи с някво старомодно палто и се загрозява умишлено , за да не го харесват студентите му. Нашата Хъни му е студентка, дето много го харесва и един ден започва да го прелъстява. Вечерта се озовават в един килер на тъмно , без той да знае, коя е тя. Не стават нещата , защото ги прекъсват и той се побърква като разбира коя е. После не спира да мисли за нея. Един негов колега го предупреждава да внимава и го съветва да напише оплакване до директора, ако случайно стане нещо да бъдат предупредени. По принцип женицата не е тръгнала с голямата кошница с надежди, още не и пърхат пеперуди в стомаха. Просто си го иска така. Нито е за оценките, защото тя е много умна, нито пък е тръгнала да се хвали или нещо такова. И тя иска да е тайно каквото и да е. Тя идва от малко градче , в големия град, с големи мечти да стане докторка. Просто й се опитват различни неща,които в малкия град , няма как да и се случат без всички да разберат. Има и някакъв бивш, очаквам да се развихри за вбъдеще. Но това,което ме ошашка е ,че те току що правиха секс в един кабинет. И после си се прибраха по къщите , той в неговата ,че маминка се изтърси пред вратата му посред нощ. Той щеше да иде с Хъни на покрива у тях, защото долу са приятелите им и да не се показват много. Тя му каза ако иска друг път сега да се прибере при майка си да й помогне. Момичето наистина досега няма никакви планове за него. Обаче той като се прибра и като каза на майка си , тя му чете конско, като баща си ли ще станел , не помнил ли какво им причинил. Напи се майка му и заспа на дивана , пък тоя откачения седна и написа оплакване, че усещал, че Хъни има някакви мераци към него. Той не искал да се вземат мерки за сега , но за вбъдеще, ако стане нещо да знаели.  Shocked  Още не го е предал , но предполагам ще го предаде и после ще съжалява, като я опознае и разбере, че всъщност за нея е много по важно да е с чисто име и да остане в колежа. Той няма проблеми с парите, има някакъв фонд, майка му е богата също. Той за сега живее като скот малко, незнам защо-явно от някаква странна гордост. Освен това са му предложили същата по- добре платена работа в Нюйоркския университет. А за Хъни е много трудно финансово, защото техните си скъсват задника за да я издържат. Даже за да не ги затруднява да иска да си купи втори чифт обувки, смята да почне работа като сервитьорка, въпреки че трябва да учи. И ся тоя мухльо направо не ми се мисли, какви ще ги надроби. При все, че той я награби сам на няколко пъти и сега пак той я подхвана. Аа пропуснах тя след 10 дена ще става на 20, а той е на 25.

Какво ще кажете аа? Отивам да я дочета , ако искате после ще доразкажа.

И на мен ми стана интересно. Само какви са тия 25 годишни професори в Америка. Май нещо не са го превели като хората.

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 18:47 от Despina

# 316
  • Разпиляна във въображението
Почнах това

Александър Куин е богат млад мъж. Получил в наследство много пари още сравнително млад, той е свикнал да бъде преследван от жени, които искат да го впримчват.
Скрит текст:
Преживял разочарование, след като приятелката му го изоставя, той е убеден, че истинската любов е толкова реална като Великденския заек. След раздялата си Куин решава въпроса със секса като си поръчва различни жени за секс за един път от агенция. Никога не повтаря. Звънка, изпращат му, той си получава удоволствието, плаща и си тръгват.Историята започва как поредната поръчана мацка му прави свирка в неговия кабинет, когато влиза новата му секретарка Марго. Тъй като той е решен да я прави на луда й забранява да напуска кабинета и иска да свърши като я гледа. Тя не иска, но под заплаха, че ще я уволни и тя трябва да се обяснява на баща й, Марго остава. Накрая Кинг я кара да плати и тя му отвръща. Той изгонва мацето й почва да й скача. Как щял да я чука, и т.н. Обаче тя се окопитва и тръгва към него. Прокарва ръка по тялото му, сграбчва го за пениса и му казва, че е жена, която знае какво иска и кога го иска и той е бесен. Изгонва я и тя е доволна, а той ядосан, че са го надговорили.
Влиза неговия колега, който първо е запленен от Марго, която е втори ден на работа, но Кинг му казва, че няма шанс, защото тя е дъщеря на човека, който се опитват да прецакат. Историята: бащата на Марго има фирма, към която изпитват апетити клиентите на Куин. Той трябва да купи фирмата, да я направи на части и да я продаде. Единственото желание на баща й е дъщеря му да има сигурна работа и Куин я взима при себе си. Джак го предупреждава, че Марго може да слухти, да научи, които са партньорите, които искат да купят фирмата и да направят така, че баща й да се договори директно с тях и те да загубят много пари. Куин казва, че ще внимава за Марго и Джак да бъде спокоен.

Та ще видим таз работа. Маргото може и да му стъпи на врата...

# 317
  • Euskal Herria
Момичета, благодаря за всички резюмета, които правите! Така поне знам кои книги да търся дали ги има преведени на руски, та поне така да могат да се прочетат.  bouquet

# 318
Почнах това

Александър Куин е богат млад мъж. Получил в наследство много пари още сравнително млад, той е свикнал да бъде преследван от жени, които искат да го впримчват.
Скрит текст:
Преживял разочарование, след като приятелката му го изоставя, той е убеден, че истинската любов е толкова реална като Великденския заек. След раздялата си Куин решава въпроса със секса като си поръчва различни жени за секс за един път от агенция. Никога не повтаря. Звънка, изпращат му, той си получава удоволствието, плаща и си тръгват.Историята започва как поредната поръчана мацка му прави свирка в неговия кабинет, когато влиза новата му секретарка Марго. Тъй като той е решен да я прави на луда й забранява да напуска кабинета и иска да свърши като я гледа. Тя не иска, но под заплаха, че ще я уволни и тя трябва да се обяснява на баща й, Марго остава. Накрая Кинг я кара да плати и тя му отвръща. Той изгонва мацето й почва да й скача. Как щял да я чука, и т.н. Обаче тя се окопитва и тръгва към него. Прокарва ръка по тялото му, сграбчва го за пениса и му казва, че е жена, която знае какво иска и кога го иска и той е бесен. Изгонва я и тя е доволна, а той ядосан, че са го надговорили.
Влиза неговия колега, който първо е запленен от Марго, която е втори ден на работа, но Кинг му казва, че няма шанс, защото тя е дъщеря на човека, който се опитват да прецакат. Историята: бащата на Марго има фирма, към която изпитват апетити клиентите на Куин. Той трябва да купи фирмата, да я направи на части и да я продаде. Единственото желание на баща й е дъщеря му да има сигурна работа и Куин я взима при себе си. Джак го предупреждава, че Марго може да слухти, да научи, които са партньорите, които искат да купят фирмата и да направят така, че баща й да се договори директно с тях и те да загубят много пари. Куин казва, че ще внимава за Марго и Джак да бъде спокоен.

Та ще видим таз работа. Маргото може и да му стъпи на врата...
Спомням се, че тази ми беше харесала.

# 319
  • София
Освен и аз да я започна. Звучи свежо историята.
В последно време нищо не задържа интереса ми. Явно съм в такъв период.

# 320
  • I Love You 3000
............
И на мен ми стана интересно. Само какви са тия 25 годишни професори в Америка. Май нещо не са го превели като хората.

Чета я в оригинал - т.е. на английски. И мен това ме очуди, но не е първата с млад професор, която чета , така че го приех. Направо ще падна накъде отива тая книга- на 75 % , но ме сърбят пръстите да споделя преди да я дочета.

Скрит текст:
Засега не става ясно дали все пак е изпратил писмото с оплакването, ама пак си остава пълна окачалка тоя Бен. На другия ден се събират приятелите им - т.е. Луис и Рокси(от първата) , Аби и Ръсел (за които ще е третата- там от сега е много смешно. Нямам търпение да я почна. Тоя Ръсел така е хлътнал по Аби. Пък тя изобщо не вдява и вече го е пратила , в приятелската зона.) и нашата Хъни. Всички чакат Бен - а той тъпака се появява с една Вив дето му се слага от много време, уж за да накара Хъни да го остави намира. Обаче когато тя избягва по един коридор, той хуква след нея - Тя го налазва и му казва, че й е ясно , че той я иска ама на нея вече не й пука за него. И го оставя като хваща такси , той пак хуква след нея , ама Ръсел и Луис го спират. После два дена се запива, лази си вкъщи и само мисли за нея. Мисли, как той само за нея мисли, пък тя постъпила като оная с баща му, като не му казала коя като се натискаха в гардероба. В същото време нашата, майка й се обажда да и каже , че напушения й брат си чупил и двата крака като паднал от трактора и сега няма кой да го кара. Не искат от нея да се прибира , но на нея й е носталгично и си пакетира багажа , като пише на всичките си преподаватели , че ще отсъства една седмица , заради семеен проблем и ако е възможно да й пратят занятията. На този етап момичето наистина е много осъзнато - след всичките му простотии на нашия, приема спокойно , че всичко може да е било за един път и определено , не му вярва много. Защото си мисли , че каквото и да стане  от тук нататък , той ще си намери извинение на другия ден пак да направи някаква простотия, за да я отблъсне. Като получава писмото й , и го чете си мисли , че я е изгубил, че тя го е зарязала, както той искал , обаче супер много се терзае , защото я иска. После прочита нейната работа , в която тя разказва за семейството си и т.н. А той в началото се влюбва в нея още от работите , който пише без дори да знае коя е тя и как изглежда. Та той е хлътнал по нея още преди тя по него. И изведнъж решава , че я иска и , че може да измисли нещо , сигурно ще приеме работата в Нюйоркския университет, но първо ще иде да си я прибере, защото така и не знае за какво е отишла. Изтърсва се в бара , където е тя след работа и се е срещнала със старите приятели. Бившия й я е прегърнал и тя тъкмо да го отхвърли, нахълта Бен, вдигна едни патардии , едни циркове, сби се. После тя го заведе до тях , защото е гост и не могат да го оставят на хотел. Там се запознава с техните - ама какво запознаване само - Здравейте аз съм приятеля на дъщеря ви.  Е тя още не е сигурна , че съм й такъв , защото се появих на приятелско събиране с друга жена с цел да отблъсна дъщеря ви , но сега съм тук да си я взема.  hahaha hahaha Паднах направо. Та сега сме на това , как на другия ден той бачка с трактора - нейния брат му казва , че тя може и да не остане в Ню Йорк, защото е твърде носталгична и фермата й липсва. Бен се уплашва , че може и да не иска да се върне с него. Решен я да я върне , та я накара сега да ходят да се оправят някъде, въпреки че си обеща да я убеди , че я иска повече от това да е с нея само заради секса.   

Повече инфо после Simple Smile

# 321
  • София
На англ. "професор" може да означава и "преподавател", който въобще не е задължително да е с ранг професор.

# 322
  • I Love You 3000
На англ. "професор" може да означава и "преподавател", който въобще не е задължително да е с ранг професор.

Да , така е. Simple Smile  Аз направо си го обяснявам както е на английски. Иначе по нашенски можем да го съпоставим с нещо като нашите асистенти, които водят упражненията на "големите" доктори. професори и т.н. титли.  И те са на по 25. Той иначе едва ли не се взема за големия професор, а пък още май е на изпитателен срок. Преподава английска литература в Колумбийския университет.  Тя изучава медицина по принцип. И тази дисциплина й идва нещо като нашите СИП-ове - хубаво е да имаш оценка, но все едно каква. Така че, такава драма каквато я изкарва той - няма.

ПС: Да не спамя , отговарям тук. Той си е професор - т.е. както го каза ти milenaka - преподавател. Т.е. над него няма никой. Просто исках горе долу да дам някакъв нагледен пример за връзка с нашето общество. Simple Smile Искам да се извиня ако понякога не се изразявам правилно. Имам професионално изкривяване - работата ми е свързана с английския. Повече от деня ми минава на английски и мисълта ми понякога тече в тази посока. А сега като чета и книгите на английски , представете си какво става. И аз си се ядосвам като се прочета след това. Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 21:32 от Chris_Ch

# 323
  • София
Отн. превода
Скрит текст:
Да, асистент е напълно възможно  yes  Както "officer" много често го превеждат като "офицер", а в повечето случаи е "полицай". Не трябва да се превежда буквално, преценява се според контекста.

ПП Съжалявам, това въобще не е по темата. Ще редактирам със скрит текст.

# 324
  • I Love You 3000
Майко мила , накъде отива тази книга #Crazy
Скрит текст:
Тъкмо си викам аа той вече няма как да даде това писмо. Защото и каза , че като се пиберат , той ще се мести в другия университет, а тя ще трябва да се отаже от тоя клас, докато той е там все още,  и няма да е проблем. Иска да с заедно ида не се крият. Правиха доста секс на тревата на нейното бейзболно игрище и осъмнаха там баш на рождения й ден.Той й вика не съм ти купил нищо, а тя му поиска да й напише нещо. После тръгнаха да се връщат към фермата и какво да видят. Бившия й, едно такси , майка й реве все едно някой е умрял, баща й ще припадне още малко. И какво се оказва , че нашия тъпан като предавал на колегата си , който го замества , същия дето го съветваше да се оплаче, програмата и материалите си , оставил вътре писмото. И ония Питър го предал и я изключиха сега, отнеа й стипендията. Техните затова са така, защото и досега трудно са плащали. Бившия й си я придърпа, Бен му налетя, бащата застана помежду им , натовари го на таксито и му каза , че не иска да го вижда повече. Той й каза, че ще й обясни, че е станало недоразумение и ще оправи нещата. Тя му каза  е все пак ми написа нещо за РД. И после много здравата го подреди. Евала на момичето. Имам още 10%, ама вече направо незнам. По - тъп герой не бях срещала. Че и учител по литература го сложили. Направо сякаш неискам да се събират, тя наистина заслужава нещо по-добро.

ПС. Довършвам тук , че да не отварям нов пост.
Скрит текст:
Значи , като я довърших до край- вече му простих. Пак мисля , че беше много тъп, но и той го разбра. Направи една много яка маневра, та успя да я върне в университета. Майка й даде много хубави съвети. Та тя се отказа да си остава вкъщи. Той като разбра , че се е върнала, направи едни хубави неща. Абе човека доста добре се постара. Направо цялата история ми се сториреална. Мисля, че такива неща е реално да се случат по тоя начин. Няма толкова захаросаност на романа. Момичето , не е като да не е с ума си и да й текат лигите , че да няма реална преценка на нещата. Той сгафи три пъти и тя и трите пъти реагира с акъла си и го оставяше , но той наистина се извини по правилния начин. И аз да съм и аз така щях да направя. Особено се накефих, какви неща  като го качиха в таксито. Съвсем на място, съвсем правилно. За мен такъв тип книга е по-добре да се филмира отколкото Нюансите. Въпреки че обожавам Джейми  Дорнан. Все като чета книга, все него визуализирам. Може и да не е велик актьор за сега,но е ужасно красив и има невероятен глас и акцент.

Не си оставям почивка и подхващам третата. Само не знам, как ще се върна после към футболистите, готвачите и т.н.  Лека за сега -  а утре мога да понапиша някое резюменце за третата, ако ви интересува. Съжалявам , че понякога съм чак толкова описателна, че сигурно ви губя интереса да си ги прочетете сами, но сте ми много приятни, а аз съм много разговорлива. Надявам се ще свикнете със стила ми и ще знаете , че ще съм разтегнала чаршафи. Heart Eyes

Ааааа не. Не мога да не споделя започнатото:
Скрит текст:
Ръсел брой 142 , в който е запратен в приятелската зона. Човека е толкова влюбен. А тя миличката ама грам не вдява, че той я харесва. И наистина така си го е сложила в приятелската зона, че не е истина. Седи му сега в скута, ония отдолу е като Емпайър  Стейт  Билдинг, ама тя и идея си няма защо става така и , че тя е причината. И това не е защото е тъпа. И аз съм имала подобен приятел, който човечеца, така си го бях приела за част от интериора, че като нямаше места, какво като му седнех от горе, виках си ”Еми какво, човека е момче има си нещо там дето момичетата го нямат.” Изобщо не ми стигаше до акъла , че има нещо към мене. Човека какво ли не направи, за да мине в другата зона, ама аз така да не го забелязвах , като нещо повече от брат, че нямам думи просто. Сега като се сещам как съм го гушкала, как все под ръчичка и чак сега се усещам какво е имал в предвид с коментарите си. Всички около мен са знаели, той не го е крил, обаче аз изобщо не съм вдявала. Ее по едно време се усетих , ама реших да се правя на луда, защото наистина не ме привличаше като нищо повече от приятел. А и момичетата ,с който се опитвах да го сватосвам, такива резюмета ми даваха после, за неговите способности, че по едно време ми стана жал. А аз винаги съм казвала : Дали ще обичаш или мразиш някого е по- добре  от колкото да го съжаляваш. Почнеш ли да съжаляваш някого, той е до там.Та и нашата Аби и трактор да я сгази пак няма да разбере, че Ръсел я харесва. Подозирам, че май си е нямала приятел или поне не е правила секс. Абе да ви кажа, в тази поредица мъжете и жените са си разменили ролите. Тия мъже толкова влюбени, омазват се жестоко в мерака си да се докажат пред тия момичета. А те от своя страна, толкова здраво стъпили на земята, с такава ясна преценка. Чак са ми толкова реални, че чак не мога да повярвам.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 02:43 от Chris_Ch

# 325
Имам въпрос-някой чел ли е Езерото на мечтите на Лайза Клейпас?Смятам да я купувам за подарък ,но по една гола анотация от корицата не ми се рискува  newsm78
Ще съм благодарна за споделени мнения.

Здравей,
Аз си я купих скоро,но честно казано не си струва според мен.Аз не съм голяма разбирачка относно превод и т.н но не ми звучеше през цялото четене много добре.Изчела съм всички нейни книги на български по-принцип и тази най-малко ми хареса.Книгата е част от поредица за трима братя -тази е за Алекс. Историйката е симпатична има две линии -едната е любовна история между Алекс и главната( тя много ми допадна като образ ),а другата между бабата на главната и призрака ,който само Алекс вижда. Общо взето Алекс е циничен,алкохолик главната голяма сладурана и много добра . За да спре да вижда призрака Алекс трябва да му помогне да открие кой е ,а той се оказва свързан с бабата на главната.В същото време главната наема Алекс да ремонтира вилата на баба и(той е строителен предприемач) и там се завъртат нещата между тях ,тя му готви всяка сутрин разни хубави неща ,в един момент решава да спре алкохола и тя му помага много. И в общи линии е това, завъртат се още няколко образа понеже е поредица на братята на Алекс и братовчедката на главната(тя също много ми допадна като образ). Симпатична е книжката като цяло,но започна поне на мен да ми става интересна по към края освен това малко ми напомня на книгите на Нора Робъртс.

# 326
  • Варна
Прилючих с Feverborn. На мен пък ми хареса, въпреки локумите около Мак и Бароунс. Пак ще има да се чака година. След финала и ужасно зеещият отворен край!
Сега ще се оттърся малко от Макайла и ще отворя нещичко друго.
Този професор, който обсъждате, за коя книга става дума. Трудно се ориентирам от телефона

# 327
  • Разпиляна във въображението
Може и да не съм търсила добре, но може ли някъде последователността на Сезони на любовта на Клейпас Grinning

# 328
  • I Love You 3000
........
Този професор, който обсъждате, за коя книга става дума. Трудно се ориентирам от телефона

Втората книга от поредицата Broke and Beautiful на Теса Бейли https://www.goodreads.com/series/139282-broke-and-beautiful

# 329
Може и да не съм търсила добре, но може ли някъде последователността на Сезони на любовта на Клейпас Grinning
1. Тайните на една лятна нощ
2.Есенен парфюм
3.Дявол през зимата
4. Скандал през пролетта
Тези са на български.

На английски е издадена и книга 0.5 за сестрата на Маркъс от книга 2. Чудя се дали да не я погледна, макар че не обичам да се връщам назад в поредиците.
http://www.goodreads.com/series/41154-wallflowers

Общи условия

Активация на акаунт