365 тайни от моя живот /4 тема/

• 238 079
  • 1 229
  •   1
Отговори
# 1 185
  • В Космоса
Ще мине! Поспи малко! Hug

# 1 186
Имам тайна, от която ме е срам и никога не съм се осмелявала да я споделя. Тя е, че не искам да имам приятелки и приятели. Не искам никой. Жадувам за самота. Не ми се споделя, не ми се говори дори. Искам да остана сама със себе си и да мълча. Приятелките ми се обаждат честичко по телефона. Интересуват се от мен, искат да споделят. Хора, срам ме е да го кажа, но се дразня от тези разговори. Натоварвам се. Имам чувството, че сама ми е най-добре и съм щастлива. В същото време немога да го споделя с приятелките, защото ще се обидят. А аз съм изморена от хора и общуване.

# 1 187
Много добре те разбирам.. Hug
Но аз на моите често им казвам, че не мога и не искам да ги виждам, говоря и тн.
НО - ако е нещо наистина важно или имат нужда - винаги откликвам.

Много тъжно ми стана преди малко - една приятелка дълго рева на телефона..кърши ръце и събира сили да си тръгне след повече от 20 г. брак.

# 1 188
Аз също откликвам винаги, когато имат проблем. Точно в това е проблема. В дългото изслушване на техните проблеми, в дългото съчувствие, а в същото време аз не споделям и не искам да споделям /напоследък съм се затворила в себе си/. Как да кажа на страдаща приятелка да не ми се обажда, че не ми се слуша вече. И накрая излиза, че се съобразявам много с това да не нараня другите и прекалено малко се съобразявам със себе си и моите потребности. Сигурно съм лоша и съм егоистка.

# 1 189
Вероятно сте много млади още, затова изисквате внимание за себе си от другите.. Hug
Опитай се да им обясниш как се чувстваш и поискай и ти разбиране от тях.

# 1 190
ако е обичайно, ежедневно, тегаво мрънкане, просто не си вдигаш телефона, когато не си на кеф
при директен въпрос "защо", отговаряш "не ми се говореше" и край
дългогодишните ми приятелки знаят, че от време на време съм абсолютно неконтактна, желая да бъда оставена сама и появяват разбиране, защото в моментите, в които имат истинска нужда от приятел, съм до тях
научи се да казваш "не" и се съобразявай със собствените си желания
ако някой до толкова не успява да съобрази, че е редно за замълчи и да те остави сама, когато имаш нужда, дали ти е истински приятел, който е загрижен за теб? ми не

# 1 191
Имам тайна, от която ме е срам и никога не съм се осмелявала да я споделя. Тя е, че не искам да имам приятелки и приятели. Не искам никой. Жадувам за самота. Не ми се споделя, не ми се говори дори. Искам да остана сама със себе си и да мълча. Приятелките ми се обаждат честичко по телефона. Интересуват се от мен, искат да споделят. Хора, срам ме е да го кажа, но се дразня от тези разговори. Натоварвам се. Имам чувството, че сама ми е най-добре и съм щастлива. В същото време немога да го споделя с приятелките, защото ще се обидят. А аз съм изморена от хора и общуване.

Абсолютна същата, т. нар. тайна, имам и аз. Тайна е, че отскоро си изтрих всички социални приложения на телефона (от рода на Viber, Instagram, Messenger, Fb), именно, за да сведа до минимум разговорите с околните. А когато някой реши да ми се обади, за да сподели нещо или просто да ме чуе как съм...игнорирам самото обаждане. Тайна е, че напоследък игнорирам всякакви покани за излизания, събирания с колежки, приятелки, познати, както по поводи, така и без не защото си имам други ангажименти, а защото не се чувствам добре там, където има много хора (задушавам се, изнервям се вътрешно, макар и да не го показвам). Обичам да ми е спокойно.

# 1 192
Още един с тайната на Пити и Bubolinaaa91.  Hug
Не намирам за лошо да се ограничават или дори да се елиминират контактите с хора, в чието присъствие човек трябва да е в някаква роля. Да се вслушваме в себе си и да бъдем себе си е единственото, което може да се добави след "трябва". До подобни 'резки завои' се стига именно защото човек твърде много пъти е правил компромиси със себе си. Нещо, което всички правим и което е абсолютно нездравословно, особено в дългосрочен план. Представете си как костта се деформира при продължително носене на неудобни и неподходящи обувки...

# 1 193
Благодаря ви момичета! Стана ми по-добре. Със сигурност ще трябва да променя нещо в себе си, за да се чувствам щастлива.

# 1 194
Мен също ме изтощава присъствието на хора и обожавам да съм сама. Heart Eyes
На новата ми работа организират всеки месец тиймбилдинги, което хич не ми е по вкуса и ще видим как ще ги изтърпявам. Sunglasses Колегите са страхотни, за щастие, но аз просто нямам нужда от толкова социални контакти. Crazy
Още от дете предпочитах да си чета книга, вместо да участвам в колективни игри.

# 1 195
Преди, когато се чувствах разочарована и "пренебрегната" от близък за мен човек, първото нещо, което ми идваше наум, е да стоваря целия гняв, злоба, тъга, която е предизвикал у мен, с такава страшна сила върху него, че, мисля си, ако думите имаха способността да убиват, да съм пратила досега няколко човека в реанимация... съвсем целенасочено. Не вярвам в приказки от рода "ако те ударят по едната буза, подложи и другата". Благодарна съм, че съм израснала достатъчно разумна (нямам спомен някой да ме е учил кое е правилно/морално и кое - не; от дете си бях много сериозна и имам чувството, че съм се родила с характера си) и умея да се въздържам и да правя добро впечатление на хората,.. защото вътрешно съм един много гневен човек.
Странното е, че вече нямам никакво желание да "викам" и да "блъскам". Нямам и желание да говоря с хората, отключили това състояние у мен, независимо в какви отношения се намираме в момента. Хубавото в случая е, че не го правя, "защото това е зряло поведение", а защото от много време насам най-после започна да ми пука за мен самата.. Целият този гняв, който насочвах към определени хора, се връщаше почти мигновено като бумеранг към мен. Бях много нещастен човек,.. но пък и не съм такава да споделя пред някой какво ме тревожи. Сама се "оправях", и това не е от вчера и днес, винаги е било така при мен. "Самотата" никога не ме е карала да се чувствам самотна. Мисля, че съм най-добрият си приятел! Човек трябва да разчита единствено на себе си за собственото си щастие и вътрешен мир! Грешката ми беше, че досега разчитах на други хора за това; беше ме страх, че сама няма да "оцелея".
От дълго време не съм се чувствала така свободна. И не ми пука за никого!

# 1 196
  • София
Аз да кажа при мен какво става.
Скрит текст:
Майка ми си е вече вкъщи,надявам се да се наредят нещата и всичко да остане само 1 лош спомен.  Confused

# 1 197
Скрит текст:
Майка ми си е вече вкъщи,надявам се да се наредят нещата и всичко да остане само 1 лош спомен.  Confused
Всичко ще е наред. Имам познати, водещи съвсем нормален живот повече от 20 години след инфаркт.

# 1 198
  • София
Скрит текст:
Всичко ще е наред. Имам познати, водещи съвсем нормален живот повече от 20 години след инфаркт.

Благодаря  Hug

# 1 199
  • София
Green, за мен е удоволствие да те чета.

Sea.sea, това е много добра новина bouquet

Общи условия

Активация на акаунт