Сладкарничка за книги - тема 59

• 28 715
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Честит имен ден и на днешните празнуващи и техните близки! Да са ви живи и здрави, смело да крачат напред в живота и да имат много успехи! Наздраве!

Алекс, я си почивай, когато ти де удаде възможност. Сигурно и без това не ти стига времето за нищо с каката и бебето.  Hug

Нели, ти ми скри шапката с това готвене. Никога не може да ме хване музата да готвя толкова много неща наведнъж, еле пък сутрин рано, абсурд. Сега си омесих едни питки със сирене, ама огладнях, а пък и те са лесни и мързеливи.  Hug

И много се радвам, че "Жената-жерав" ти харесва.

Аз следобеда прочетох много приятна детска книжка - "Седем хайдути и едно магаре" на Бранислав Нушич! Ей, страхотна е. Пълна с приключения и много мъдрост и поуки за малките пакостници.  Simple Smile

# 61
  • Пловдив
Лофче, недей да клюмаш. Ти си учила, плащала си семестри, ходила си на изпити...търси нещо удовлетворяващо. Ти в магазин повече ще взимаш и няма да ти пушат на главата. Тъпото е, че пари трябват дори и само вкъщи да си стоиш...но това е широка тема на разговор.

Днес малко поработих, преди малко правих опис на част от стоката, утре на останалата. Взех нещо дребно на приятелката ми, че днес е именячка и тия дни ще се видим /не онази приятелка, тя всв още не е благоволила да се сети за мен Simple Smile/. Сега до края на работния ден се отдавам на книжката /тихо да не чуе някой/. После пак ще ви навестя!

# 62
Титина, вие в щатите със зелена карта ли заминахте? Чудех се тази година дали да не си пробвам късмета, пък си казвам, ще вземат да ме изберат и лошото е че няма кой да ни даде някакви напътствия...т.е. нямаме познати там...та се чудя хората, който са заминали дали разчитат на някой там на местна почва Rolling Eyes
Със зелени да, но ние идваме от Канада. Като дойдохме тук познавахме само американци, и беше наистина....голям купон. Доброто беше, че идваме от държава която има еднакви изисквания, познаваме начина на животи ни признават и трудовия опит.

Лофче, аз за разлика от Дес не те съветвам да започнеш в магазин. Разсъждавам от позицията на работодател.

Честито на празнуващите, с гордост да си носят името.  bouquet

# 63
Да, Мижи, да Grinning Heart Eyes
Мерси много Hug

# 64
  • Пловдив
Титина, нямах предвид да започва в магазин, а че няма смисъл да работи за без пари и с 3 месечно предизвестие, което на практика й връзва ръцете за намиране на нещо по-добро.

# 65
  • на североизток от Рая
 Юхуууу, идвам пак, по късна доба. Нещо оредяха редиците, ама нищо, липсващите ми липсват....Не бива да искам много, знам, просто така го пускам това покрай другите си думи.  Peace

Имало още празнуващи днес - поздравявам Мариеткина Ивета, на Игривото ни момиче любимият мъж  Heart Eyes, на Кости най-най-скъпият мъж - татко ти е, знам.  Wink Да са здрави и с късмет близките ви, момичета!  Hug

Мариетко, да, втора смяна съм през първия срок. И се моля, моля, моля, от душа и сърце втория срок да мина първа смяна. Искам да ходя сутринта на работа, и без това ставам рано с петлите, на крак съм в 6, поне да отивам на работа, а домашната работа ще си я върша следобед, но поне да знам, че като почна нещо, няма да ми е припряно, ще го правя като хората, нормално, спокойно. А пък иначе всичката наготвена днес храна вече  я няма. Е, едно парче торта има, но докато легне Тони, може и да го няма и него. Той унищожава сладките неща, като ламя е, пълна конкуренция на баща си е вече.  Crazy

Лофче, ще намериш твоята работа. С твоята специалност търси упорито, не се отказвай, за отчайване  и дума да не става. То хубавите неща да не мислиш, че стават от раз. Ето, при мен птичето най-неочаквано кацна на рамото след 15 години опит
Скрит текст:
и трупане на трудов стаж на място, където не ме заслужаваха. Като надувка говоря, но сега, пет години по-късно мога смело да кажа, че е било така. Пък ако ще да звуча като селянка с амбиции.
Късмет, Лофче! Тук сме да те изслушваме, да помогнем, ако трябва, да те наритаме, когато се налага. Това последното е шега, солена, но шега.  Hug Hug Hug

Елинко, книгата на Нушич ми се иска да я чета. През годината ще е, ама я кажи, на мен ще ми допадне ли?  Thinking

Може пак да пиша по-после.  Hug

# 66
Титина, нямах предвид да започва в магазин, а че няма смисъл да работи за без пари и с 3 месечно предизвестие, което на практика й връзва ръцете за намиране на нещо по-добро.
Абсолютно подкрепям.
3 месеца предизвестие, тази да не си мисли, че наема висш управленски кадър например.
Лофче, ти всъщност не искаше да оставаш там, нали? Реално "шефката" ти ти прави услуга, като ти предлага тези "условия" и взема решението вместо теб. Така сега ще си търсиш нещо по-добро, а няма да се забиеш на място, което не си струва отникъде.

Честито на всички празнуващи! Живо и здраво да е името на близките ви.

# 67
  • София
Лофче
Скрит текст:
най-добре е да направиш една година трудов стаж, дори да е при лоши условия  Heart Eyes  Hug Сега не мислиш точно така, гледаш делово, ама ... старото куче знае Wink

# 68
Абе айде стига моля ви се!!!  Tired Ще ми пуши някой на главата, ще ми предлага минимална заплата и аз ще страдам за тези условия???  ooooh!

# 69
Абе айде стига моля ви се!!!  Tired Ще ми пуши някой на главата, ще ми предлага минимална заплата и аз ще страдам за тези условия???  ooooh!
Че и ще искам да стоя там...
Абсурд. Човек трябва да си знае цената. Стаж или не с мисъл за майчинство например, на минимална заплата смисъл няма голям.

# 70
  • София
Че и ще искам да стоя там...
Абсурд. Човек трябва да си знае цената. Стаж или не с мисъл за майчинство например, на минимална заплата смисъл няма голям.

От чия камбанария гледате?
Човек без пари на всякакви условия се съгласява.
Ако има кой да ти осигурява разходите и да попълва нуждите тогава можеш да си позволиш да имаш претенеции.

# 71
Слив, гледам от камбанарията на 3 (!) месечно предизвестие. 3-месечно! Кой ще чака 3 месеца, за да те вземе? Или ще можеш да извадиш 3 заплати да се "откупиш"?

# 72

Защото за без пари на всякакви условия са съгласни хората, затова сме на това дередже!
И никога няма да се оправим!
И какво значи "претенции" , извинявай? Претенция ли е да не искаш някой да те трови с цигарен дим?? Претенция ли е да искаш да получаваш достойно заплащане?

А, да, а това за тримесечното предизвестие пък изобщо не го коментирам.
Това си е направо крепостничество.

# 73

Защото за без пари на всякакви условия са съгласни хората, затова сме на това дередже!
И никога няма да се оправим!
И какво значи "претенции" , извинявай? Претенция ли е да не искаш някой да те трови с цигарен дим?? Претенция ли е да искаш да получаваш достойно заплащане?

А, да, а това за тримесечното предизвестие пък изобщо не го коментирам.
Това си е направо крепостничество.
Подчертаното хич не ми се коментира даже...че е дълга и кървава.

# 74
  • София
Ули, никога не бих спорила за експлоатация,както и за начините да я прилагаш върху хората.Знаеш,когато те подгони немотията се съгласяваш на всякакви условия,докато намериш по-доброто или това,което отговаря на твоето образование и опит.Знаем добре,колко трудно се взимат млади кадри без опит и то в малък град.
Освен това,жена,която има намерения за това да създава дете и да го отглежда вкъщи,без майчинство ще е доста трудно.

Общи условия

Активация на акаунт