Сладкарничка за книги - тема 59

• 28 993
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Еви, няма лошо в нито един метод на отглеждане на децата,стига всички около него да го практикуват-баби,мами,градини,училища  Hug

Аз сготвих пуешко.Сега си мисля някое кексче да забъркам,че имам много яйца.
Детето се прибра от планината доволен и много изморен.
А навън е толкова снежно,че чак ми се иска да си върна коледната украса  Heart Eyes

Дев, и мързел са две абсолютно несъвместими неща.И аз не мога да те позная  Blush

# 361
  • София
Слив, а в градините чии методи се използват сега ,че ми стана интересно?
На някои незнайни просветни чиновници ли?  Rolling Eyes

# 362
Мижии, според зависи, кой точно колектив- система е тачен от съответната градина . Има няколко продукта на няколко колектива и няколко издателства. Има и спорове съответно кой е по- по - най , но Учителките ,  са свързващото  и най- важното звено  в системата. Ох, като кажа системата и нещо ми се обръща.... извинете...

Еви, ми Монтесори ми как. Тепърва ще водиш битки със собствената си щерка за туй как по- и най- правилно се гледа дете...
Та по този повод една случка с мен и моята прекрасна майка: Купувам си аз книгата "Как се възпитават момичета?" , малкото беше някъде между година и две- и майка ми - вижда  книгата и съответно , не се удържа и ми казва:
 - Странно как съм възпитала две страхотни момичета и без тази книга ...Simple Smile newsm78 Laughing
Ох сега като се сещам за разни случки,  в които майка ми  е била гласа на разума тогава, но кой да разбере....

Яд ме е че сме свръх информирани и съответно яко невротични родители.... Не всички де , ама .. повечето !

На Нези на снахата много и завиждам. Нези браво на теб  и добре да си почиваш сега!

Ели, дано всичко е наред и при вас !

Като гледам темпеатурите следващата седмица се потрисам....

Приятна ви вечер момичета!

# 363
Ох, тоз' Монтесори метод Joy
Аз не съм му привърженик голям, ама е мноУ модерен... като повечето неща в Б-я със закъснение изгря  Joy

Еви, аз пък смятам, че за децата е добре да общуват и да виждат различни начини. Да се очаква, че една баба ще "възпитава" и  общува по същия начин като една майка е ограничаващо според мен. Та това е едно от най-ценните неща за децата, различните поколения.
Сега не, че аз не правя забележки на бабите  Embarassed но е единствено по отношение на избора на някои думи и изрази, за които мисля, че не се замислят просто като ги използват.

Лотхен, на снахата и на синът на Нези и аз много им завиждам  Joy Всеки път като чета Нези първата ми мисъл винаги е: дано го оценяват  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 20:36 от Ули

# 364
  • ГОре на черешата...
И тук побеля. Досега борих Хилядолетния сокол, ама смятам че стана добре. Утре ще го боще малко, че сега му съхне антената hahaha.
И аз искаХ свеки като Нези, ма нямаааа...ама пък да ви кажа - не съжалявам Wink. Поне ще се опитам като му дойде времето аз да съм свекърва като Нези Rolling Eyes.

# 365
  • на североизток от Рая
 Здравейте, мили момичета!  Hug

Идвам си!  Heart Eyes

Май не съм писала два дни, но нищо, сега ще се включа и ще напиша каквото се сещам, а напред прочетох всичко.

Елинко, дано при майка ти всичко върви по вода, притесненията ви да отшумяват по-скоро,  а тя да се възстанови по най-бързия начин. Hug

Нези, с радост прочетох за случващото се при твоя татко. Дано има повече светлина в живота му!  Hug А ти продължавай да носиш достойно титлата си, защото я заслужаваш, Ба-бо!  Heart Eyes

За възпитание и ползване на разни методи никак няма да се изказвам. Всичко си е до човек, манталитет, възраст и разбирания. Удачно е да има синхрон в отглеждането на децата между самите родители, между поколенията-също. На мен ми се месеха  Close, с твърдост и воля отстоявах своите позиции. Имам прекрасни деца, че и възпитани. Потупвам се сама по рамото сега.  Mr. Green  Laughing

Ох, момичета, знаете ме каква съм нерешителна, колеблива, такива работи. От дни се въртя в магазините и се заглеждам в нов телефон. А то човек, колкото по мисли и гледа, по-объркан става. Направиха ми оферта в един магазин, обмислях я в нас, говорихме, поотказах се да си сменям телефона най-вече заради сантименталност към стария си апарат. А той да не ви казвам какъв е, стар, та дрънка, но мой и любим. Heart Eyes Днес ходихме до Кауфланд и на излизане се спрях до Internity. Погледнах и там телефоните, направих се на умряла лисица и поисках оферта и там на разни модели. То пък се случи толкова приятно обслужващото момче, начетено, приказва приятно, без да натрапва мнение. Бях и с мъжа си този път, което е плюс в този случай. След мислене, препоръки и т.н. се прибрах с нов телефон. Ей така, взех го без време, без колебание , явно му беше ден и време да стане днес. Та накратко - имам си htc Desire 620. Сред вас има ли с такъв телефон, не му разбирам, сложих го в кутията  и толкоз. Но е красив, ще го заобичам, чувствам. Приемам мнения, препоръки, не съм ползвала такъв клас телефон, искам си я моята Нокиа с фенерчето.  Confused Ето го новия:
Скрит текст:

Ще пиша пак най-вероятно. Сега имам възможност аз да съм в ефир, а не децата.  Whistling

# 366
  • София
Честито ти телефонче, Нелко  Hug
Ще видиш как ще свикнеш с него. Отначало ще ти е малко стрес, но после ще се чудиш как си живяла преди това с Нокия с фенерче  Laughing
Шегувам се, но и не съвсем  Mr. Green
Аз съм с HTC Desire 816, ако имаш някакви въпроси съм насреща  Hug
А и друго - имаш включени мобилни данни към плана ти, нали? Да не те прецакат по скъпата тарифа...

# 367
Момичета,моля ви,засрамвате ме!  Embarassed
Нищо особено не съм-знам какво е да нямаш помощ,а и ми е приятно с малката.  Wink
Това,което се опитвам да променя е да съм малко по-спокойна,но още не съм го постигнала. А точно това ме изморява-прекалено много се притеснявам.
Еви,с Монтесори съм повърхностно запозната. Наистина сега е много модерен.  Wink
Няма лошо,щом така искат. И аз гледам да се съобразявам,но няма как-вкарвам и по нещо от мен. Засега не ми се сърдят.  Grinning
С баща ми нещата с окото са необратими,но все пак диагнозата се постави много късно. Надявам се,че сега след като сме взели мерки,ще запази другото око. Радвам се,че направихме много консултации с различни специалисти и засега няма други здравословни проблеми.
Ели,надявам се и при вас всичко да е наред!  Praynig
Нелче,със здраве и удоволствие да си ползваш новия телефон. Hug  Изглежда чудесно!  Simple Smile
Тук така натрупа  и продължава да вали. Утре ще снимам и ще ви покажа снежната ми тераса.  Simple Smile
Оттеглям се с книжка в леглото.  Wink

# 368
  • на североизток от Рая

А и друго - имаш включени мобилни данни към плана ти, нали? Да не те прецакат по скъпата тарифа...

Дааа, имам. И много ти благодаря за полезното включване, Мижжж, и отново предлагаш помощта си, както винаги. Може и да се възползвам, ще видм как ще се справям. А Тони го ползва, все едно си играе с него. Това децата не е нужно да ги учиш, пипат техниката и знаят кое как. Laughing

Нези, почивай, лека вечер!  Hug

Ох, как оживих темата, гледам 11 потребители внезапно я следят.  Grinning

# 369
  • Сред лисици
Добър вечер!
Тук вали само дъжд, дъжд и пак дъжд - вече повече от 24 часа. Може би хич няма и да видим сняг, но не съжалявам изобщо. Като си припомня поледицата и кишата от предния път.... Sick. Цял ден си стояхме в къщи с децата и ММ и всеки се забавлява както намери за добре. Поиграхме и на нещо като "Бинго"  - купих една такава настолна игра за голямата, с която се учи и таблицата за умножение. Доста забавна за всички се оказа. Децата много обичат да играем на нещо четеримата заедно, а ние с ММ толкова рядко намираме време за това.
Нези, радвам се татко ти! Дано никога няма проблеми с другото око!
Скрит текст:
Моят баща след трите операции на очите успя да запази само част от зрението си. Не може вече нито да чете, нито да гледа телевизия. Може би само с текст с много едър шрифт би се справил. Но това положение пак е много, много по-добро от пълната слепота, която го застрашаваше. Той си се справя сам с всичко и все повече се пристрастява към радиото.
Но тези дни имахме други притеснения с него. В четвъртък постъпи в болница със съмнение за инсулт Confused. Имаше доста признаци за такъв Rolling Eyes. Слава богу скенерът не показа увреждания. Вероятно е било само хипертонична криза. Но ще остане в болницата до понеделник за още изследвания. А той дори не се оплакваше от високо кръвно налягане и не го следеше съответно. Ужасена съм от вероятността да се случи нещо такова отново. Такъв е животът обаче. Не можеш да избягаш от него.
За  Монтесори и аз имам само съвсем повърхностни впечатления.
Ели, стискам палци и аз за майка ти!
Мариетка, и аз се чудя що за тъща ще съм  Flutter! А и баба? Ако изобщо доживея до тази роля.. Wink. Защото като родила децата си след 35 не мога много да разчитам на внуци. Или поне ще съм твърде изкуфяла за да може да се разчита на мен Laughing.
С ММ започнахме да гледаме Bron (Мостът), скандинавската версия. Атмосферата му е подобна на тази в първия сезон на Истински детектив - мрачна и запленяваща.
Самостоятелно пък гледам втори сезон на един френски сериал - Les Revenants. Мисля, че Възкръсналите се превежда newsm78. И той е доста зловещ. А пък започнах да чета "Завърналите се" на Джейсън Мот (благодарение на Гани Hug)- и там има завърнали се от отвъдното Mr. Green. Миналата година изгледах и едноименния сериал, който спряха преждевременно и съм любопитно за края на историята. Изобщо съм на една такава страховита вълна  Twisted Evil.
Кати, понякога човек влиза в една такава серия, когато техниката сякаш нарочно те изоставя. Важното е да не се губи чувството за хумор. Hug Оставя ли те Анди да се наспиш?
Еви, колко остана до щастливото събитие?
За Точ залагам на дата 23.01 Heart Eyes!
Нели, честит телефон Grinning! Ще свикнеш с него и пръв приятел ще ти стане!
Спокойна вечер на всички Hug!

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 20:45 от Авлига

# 370
Нели, честит нов телефон Simple Smile Ще свикнеш не се притеснявай, в началото е малко странно, но минава Simple Smile
Един съвет от мен, заключвай го веднага щом вдигнеш като ти се обади някой или докато набираш, че голямо неволно затваряне става с тия чувствителни екрани Simple Smile

Нези, хич даже не е нищо  Naughty
Ама туй със спокойствието трудно се постига, ако въобще Simple Smile

# 371
  • София
О, да, Мостът беше страхотен!
Les Revenants ми хареса в началото, после почна да цикли и изгубих интерес  Rolling Eyes Май даже и сезона не изгледах до край, първи сезон имам пред вид ...
Усещам как и House of cards почва да цикли, а имам още 5-6 серии до края ...  ooooh!

А! Сега се сетих да ви препоръчам един много добър сериал , с Джилиан Флин - The Fall - ако не сте го гледали  Simple Smile Два сезона има качени. Супер е!

# 372
  • София
Честита ти придобивка, Нели, със здраве го ползвай!

А! Сега се сетих да ви препоръчам един много добър сериал , с Джилиан Флин - The Fall - ако не сте го гледали  Simple Smile Два сезона има качени. Супер е!
Хм, погледнах го, изглежда наистина интересен. Похвалвам се и тук, че започнах книга, която ми потръгна, но си записвам сериала за следващата дупка  Laughing.

Иначе какво да ви кажа, освен че днес имах удоволствието да обядвам и да побъбря с Лу, та снежният ден не ми се видя толкова гаден, а направо ми беше приятен  Sunglasses.

# 373
Не мисля, че Монтесори е нов метод за България...90-те години съм учила за метода в университета. Проблемът е че монтесори учителите трябва да са сертифицирани от специална органиозация в чужбина..От методът съм много доволна, синът ми е възпитаник на методът. Сравнявам резултатите между Монтесори и нормално образование- е монтесори води в пъти пред нормалното.

Нели, честита придобивка! Да те свързва със света и само добри новини да ти носи.

Нези, браво за добрите резултати на баща ти!

Мариетка, не знам що за тъща ще съм, но...сме решили със съпруга ми- всяка жаба да си знае къщата. Ако не сме под един и същи покрив, ще има мир и разбирателстжо. Като гости ще ги изтърпя.

За Точ, датата на която залагам е 26.01

# 374
  • София
Миж, програмни системи за работа наистина,както каза Лоти,колкото щеш.Знайни и незнайни колективи,които списват учебниците на малките също колкото искаш.
Златна среда няма.Лично аз се придържам към системата на Игривата слива.Учене до откат  Mr. Green

Нел, ужасно съм доволна от новата ти придобивка.Аз лично съм фен на смартфоните.За твоя модел може повече Миж да помага,но те нещата в настройките на всички нови модели са сходни,така че ако има нещо питай смело.Най-хубавото е,че ще можеш винаги да си видиш някой важен имейл,да си качиш книги и да четеш чрез приложенията за четене на електронни книги.Знам,че не си привърженик,ама де да знаеш. Hug

Нези, разбирам те,нищо че не съм баба.

Нормално е във възпитанието на децата да има за и против от баба,мама,тати и т.н.Лично аз не съм срещала разногласия в нашето семейство,но все пак да не забравяме,че ние живеем мнооооого отделно и свекърва ми гледа Марти веднъж годишно за месец.Крайно недостатъчен период да ми смени посоката на възпитание.
А майка ми не се меси.Дори бих казала,че се дистанцира,което ме улеснява.Тъй че Марти си е изцяло наш продукт  Hug

Общи условия

Активация на акаунт