ТРЕТИ клас - 2

• 58 891
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря ,момичета! bouquet
Обиколих навсякъде в Плевен и не намерих играта.  Sad а Рд е днес и не мога да я поръчам. Искаме да подарим нещо желано, но ...

# 406
Момичета, отдавна се каня да ви питам как се справяте с разказвателните предмети и по-специално Човекът и обществото? ЗАпочнахме да имаме проблем с него, защото трябва освен да си напишат домашното и да разказват, а и на теста, които е през 3-4 урока са забравили всичко, а сме го учили и разказвали, но явно нищо не помнят. Чудя се как да ги мотивирам и да ги заинтригувам. Много гадно е това с тези втори смени, като понякога са до 18.30 ч.  Shocked Нито вечер мога да уча с тях и да им помагам, защото са преуморени, нито сутрин съм си вкъщи. Направо полудявам понякога.  #Cussing out Карам ги да четат урока по няколко пъти и после да го разкажат и отвреме навреме ги препитвам кой княз и хан какво е направил, кои са столиците и т.н., но всичко им е каша.
Как се изграждат трайни знания, моля, споделете  Praynig

# 407
  • София
На моята това е най-силният предмет, може би защото си загуби учебника и учи само по "Уча се". Гледа го 2 пъти, прави теста, после я препитвам, докато я карам от и до училище често подхвърлям въпросчета.
Моята беше вчера пробно в едно ДУ близо до нас. Не е очарована, но всичко е минало добре и е склонна да се премести от догодина. ще опитам да й осигуря пробен ден и в още едно близко училище. Но се учудих за пореден път колко по-лесно адаптивни са децата от нас възрастните.

# 408
ЧО е добре, но по ЧП  е смърт .. Изпитват ги да разказват целия урок, ами аз по-тъп метод за изпитване от това не знам.. Дори говореше по едно време, че трябвало да знаят урока на изуст  #Cussing out

По ЧО са на географията и са правили някакъв тест върху картата на БГ (ползвали са и атласите разбира се), примерно от планина Рила извира и продължава на юг коя река ? В коя част на България се намира еди кой си град? През кои градове преминава река Тунджа

# 409
Лекси, ти защо реши да смениш училището? Детето как го приема?
За първи път от теб чувам за пробното изкарване на по един ден в друго училище. Добре звучи- друго е да се види реално обстановката отвътре, па макар и за един ден само.

# 410
ЧО е добре, но по ЧП  е смърт .. Изпитват ги да разказват целия урок, ами аз по-тъп метод за изпитване от това не знам.. Дори говореше по едно време, че трябвало да знаят урока на изуст  #Cussing out

По ЧО са на географията и са правили някакъв тест върху картата на БГ (ползвали са и атласите разбира се), примерно от планина Рила извира и продължава на юг коя река ? В коя част на България се намира еди кой си град? През кои градове преминава река Тунджа

По ЧП и дъщеря ми е много зле, не може изобщо да се справи,уж като и задаваш въпросите отговаря, а като и дадат тест положението е плачевно  Embarassed И тях ги изпитват да разказват уроците и тя се притеснява или пък забравя и повече от 4 не е получавала  Close

# 411
Учебника по ЧО е ужасен  #2gunfire, чак сега разбирам големите драми, признавам, не бяхме стигнали дотам  Mr. Green

Аз лично не мога да разкажа урока сама, така хаотично, на прескоци е написан.

Паднало Велико Търново- откъде е паднало, толкова тъпо, само и само да се избигне думата робство, няма я наистина   #Cussing out

Въобще не смятам да се хабя, още 100 пъти ще учат същото.
Въобще не виждам и смисъл да се знаят тези дати  Naughty
Отживелици пълни

# 412
Аз най се кефя на "Сърцето на Самуил спряло" и ни то буква за ослепените войници.

# 413
Най- интересно е, че някои учат, че Борис се покръстил през 864, а година по- късно българите....
В нашия учебник е само 864 г, точка по въпроса.

При кой цар са изсечени първите монети- според нашите учители, щото в учебника дума няма по въпроса, са при Иван Асен втори, в друго училище по друг учебника са при Симеон...а де  newsm78

# 414
Моят по ЧП е окей, разбира ги нещата ...засега
По ЧО явно учителката преразказва в час, защото учебника не се чете особено

# 415
  • София
Учебника по ЧО е ужасен  #2gunfire, чак сега разбирам големите драми, признавам, не бяхме стигнали дотам  Mr. Green

Аз лично не мога да разкажа урока сама, така хаотично, на прескоци е написан.

Паднало Велико Търново- откъде е паднало, толкова тъпо, само и само да се избигне думата робство, няма я наистина   #Cussing out

Въобще не смятам да се хабя, още 100 пъти ще учат същото.
Въобще не виждам и смисъл да се знаят тези дати  Naughty
Отживелици пълни

Абсолютно съвпада с моето мнение. Уроците са като извадки от енциклопедия, по едно-две изречения на тема. По ЧП същата работа, макар, че там незнайно защо й е лесно. Докато датите в ЧО - трудна работа.

# 416
Ох, успокойхте ме. За мен това учене на дати и години е безсмислено , отделно че наистина информацията е много телеграфна и освен да го назубрят няма друг начин. Изобщо не ги провокират да се интересуват, а просто да си изпеят урока.

# 417
  • у дома
При нас този срок ЧО е само един час седмично и съответно учи урока в почивните дни,като в деня,когато го има само го преговаря Peace Обаче в сравнение с по-голямото ми дете му е много по-трудно...

# 418
По ЧО сме с учебници на ,,Просвета,,. Всичко е хаотично, неясно .. Запомнила е као дата единствено ,кога е създадена Българската държава. И то не, защото в училище са го учили ,а защото преди това сме говорили на тази тема. За момента запомня другите даи и събития, но след няколко урока нищо не помни. Хич не я натискам сега да ги зазубря.

# 419
  • София
Лекси, ти защо реши да смениш училището? Детето как го приема?
За първи път от теб чувам за пробното изкарване на по един ден в друго училище. Добре звучи- друго е да се види реално обстановката отвътре, па макар и за един ден само.
Judy, аз доста съм се оплаквала от нашето ЧУ в темата. Да не се повтарям, но с една дума нищо не е на ниво, особено дисциплината, а от там и учебният процес все повече се влошава. Детето само вижда, че нещата не са такива, каквито трябва да са и е съгласно да се премести, но не съм сигурна, че си дава напълно сметка, че така ще прекрати връзката си с приятелите си от класа. На пробния ден беше спокойна и за мое учудване доста обективна. Това, което я притеснява е, че децата били много кротки и в междучасията не играели, а само си говорили Simple Smile Иначе я посрещнали добре, били мили. Класната й харесала, добре обяснявала (най-после схвана делението с опашка), но била по-строга и се карала. За пробни дни в ДУ и аз не бях чувала, но помолих и не ми отказаха. Наистина този пробен ден доста ни успокои и двете Simple Smile

ЧО беше любим предмет на моята докато учеше история. Сега, географията на България не й е интересна и респективно учи по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт