ТРЕТИ клас - 2

• 57 720
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Честит празник!

Ние не сме приключили с изходните, Вие за списъци за четене говорите  Laughing.
В четвъртък е по математика, в петък е по Български.
Какви ли ще се резултатите, след толкова дни разхайтване.....не ми се мисли  Tired.
Стискайте палци  Mr. Green

# 646
  • София
Защо чакат в последния момент с тия тестове.....?Аз пък се чудя ние защо изобщо ще ходим на училище тия дни. ooooh!И учебниците сме върнали  отдавна.......Вече  изготвих адекватния списък за четене за нас- комбинация от  този на учителката и мой такъв.Тази година мисля да съм още по-настоятелна с четенето, защото в училище определено не са, и аз много  негодувам от това...

# 647
  • у дома
Вече  изготвих адекватния списък за четене за нас- комбинация от  този на учителката и мой такъв.Тази година мисля да съм още по-настоятелна с четенето, защото в училище определено не са, и аз много  негодувам от това...
Може ли да напишете училищния ви списък и този,който сте изготвили  Praynig
Моето е от четящите,но не харесва класиката,а си чете съвременни книжки-за мен е важно,че чете доброволно и по много...Обаче на моменти съм в чуденка какво да му препоръчам  да чете newsm78

# 648
  • София
Разбира се Simple Smile Ето списъка
Роалд Дал- Матилда
Николай Кун- старогръцки митове и легенди
Том Сойер или Хъкълбери Фин
Ран Босилек- Приказки( чели сме я)
Оскар Уайлд- Приказки
 Ангел Каралийчев- Ането( нея сме я чели)
Това са от класната!
А от мен добавям-
 Емилиян Станев, Е, Кестнер( най-вероятно Антон и ТОчица),А.Линдгрен- Мили мой Мио( харесва авторката),Г.КОнстантинов- Туфо рижият пират.Ще прочете по нейно желание и Наследниците от серията на Дисни  и някой Дръндьо , предполагам...

# 649
  • у дома
Разбира се Simple Smile Ето списъка
Роалд Дал- Матилда
Николай Кун- старогръцки митове и легенди
Том Сойер или Хъкълбери Фин
Ран Босилек- Приказки( чели сме я)
Оскар Уайлд- Приказки
 Ангел Каралийчев- Ането( нея сме я чели)
Това са от класната!
А от мен добавям-
 Емилиян Станев, Е, Кестнер( най-вероятно Антон и ТОчица),А.Линдгрен- Мили мой Мио( харесва авторката),Г.КОнстантинов- Туфо рижият пират.Ще прочете по нейно желание и Наследниците от серията на Дисни  и някой Дръндьо , предполагам...

Благодаря  Hug Моето освен Старогръцките митове и легенди ,Том Сойер и Приказките ан Оскар Уайлд,другото го е чело...Обаче понеже имам и по-голямо дете съм сигурна,че Старогръцките митове и легенди,както и Приказките от Оскар Уайлд му бяха в списъка  за пети клас....
Иначе от Астрид Лингрен препоръчвам Роня-дъщерята на разбойника и има една поредица за Кале детектива от три книжки.От Ерих Кестнер-Хвърчащата класна стая и Това се случи на 35 май-последната е тип като Небивалиците на Бисет,но моето харесва такива книги...Червените и сините приказки на игривия котарак от Марсел Еме също му бяха интересни...Ако някой се интересува мога да дописвам още...

# 650
  • София
Дописвай, дописвай.... Simple Smile Този котарак не съм  го чувала- ще погледна
Роня и  на Хвърчащата стая сме ги чели .ДЪщеря ми харесва такива книги, така че- приемам препоръки.Класната винаги дава по 3-4 книги за четене само ,което всяка година ме втрещява.Не че списък от 20 книги е реалистичен, но  поне да подстрекава четенето и да изисква по-широк  читателски кръгозор...

# 651
Като говорите за четене, да ви попитам - по колко време на ден четат децата ви? И вие ли ги карате или те сами си взимат книжките и започват?
За съжаление, моят синковец, не си пада много по четенето. Не знам как да му покажа, че е интересно, че не е задължение, а удоволствие. Той предпочита да си играе на Майнкрафт и това е.

# 652
  • София
Време не засичам, но и не чете ежедневно, за мое съжаление.. ,Аз съм от много четящите и за мен това е страхотно удоволствие и задължителен спътник в живота.НО дъщеря ми  за жалост, трябва да бъде подсещана.Радвам се че в повечето случаи след подсещането и насилствения старт, се увлича.НО има и моменти , когато само прелиства напред и назад страниците,  брои ги  и т.н ooooh!Надявам се да дойде момента на четенето и при нея.Дотогава- ще настоявам аз.Надявам се максимата" апетитът идва с яденето", да е вярна и за нас с книгите

# 653
  • София
Моите и двете са се запалили в момента и четат поредицата за Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Поне ако не прочетат Старогръцки митове и легенди ще са запознати отчасти с боговете  Mr. Green

# 654
И аз подсещам за книгите, сам много рядко подхваща нещо. Най-любимо ми е като се започне по радио, телевизия едно "възпитавайте децата в любов към книгите." Ами възпитавам, що книги съм им прочела като малки, големият и много рано се научи да чете и каква е ползата, пак не му се чете особено. Телевизията и телефона са му по-интересни и това е.

# 655
  • София
При мен от трите само едната бих казала, че прилича на мен, тоест чете повече. Но само, ако книгата я привлече. Тогава сама си я търси, успява да си намери време и бързо ги прочита. Другата чете с мъка и рядко, малката отскоро чете, така че там не мога да кажа. Напълно очаквано са отглеждани напълно еднакво, особено близначките, така че не зависи само от това за съжаление.

# 656
  • София
Аз вярвам че ще дойде любовта към четенето.ВЪзпитавали сме, и пример  даваме непрестанно, но- хората сме различни....Дъщеря ми чете и  на киндъл , и таблет и телефон и хартиени... Crazy Не ограничавам по никакъв начин.Важното е да чете.

# 657
Надявам се и при нас да дойде любовта към четенето. Аз лично започнах да чета (или по-точно да ми харесва) и сама да си търся книги, някъде към 8-9 клас, след като прочетох "Под игото". До тогава ми се струваше, че това е ужасно "тъпо" и го възприемах като задължение. Явно книгите не са успявали да ме пленят. За това и не го карам да чете препоръчителната литература. Ако му харесва - да я чете, а ако не - да си избира друга. Важното е да чете. Ама той и това се опитва да отложи и да не го прави. Сега е започнал Дръндьото и гледам, че му харесва.

# 658
  • у дома
Дописвай, дописвай.... Simple Smile Този котарак не съм  го чувала- ще погледна

Ще допиша-редактирам малко по-късно,когато децата си легнат...
Червените и сините приказки...са от мое време-освен да я потърсите в библиотека евентуално или пък за четец https://chitanka.info/book/627-chervenite-i-sinite-prikazki-na-igrivija

Дописвам с уточнението,че не са съвременни-трябва да ги търсите качени някъде или пък в библиотека

Необикновените приключения на Карик и Валя / Ян Лари
Приключнията на Желъдчо в страната на щуротиите / Витаутас Петкявичус
Приключенията на Моливко и Сръчко,  Юрий Дружков
Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада/  Ено Рауд  1 и 2 книга
Крокодилът Гена/ Чичо Фьодор, кучето и котаракът /Надолу по вълшебната река- Едуард Успенски
Доктор Ох боли / Корней Чуковски
Доктор Дулитъл-има няколко различни
Билянка разпилянка и Живко ленивко / Михаил Лъкатник
Приказките на Осмиянко-Криста Бендова
Големият изумруд-Тони Улф
Чудните пътешествия на Гошо Фантазията/Вулкан от сладолед -Радой Киров
Джелсомино в страната на лъжците /Приключенията на невидимия Тонино-Джани Родари
Моят прадядо и аз-Джеймс Крюс-от този автор има още четири
http://www.books.bg/bg/%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0% … D1%8E-500024.html ,ще му ги предложа това лято за четене

От съвременните

Мишока Катерач и другите животни в Гората на склона  
Пук и чук  - чете я след първи клас,но и сега се сеща за нея
Хора и разбойници в Кардамоновия град-тази и първата ги чете миналото лято,та може и да са за по-малки-не знам...

Чипике – джуджето великан/ Шандор Фодор
Мистър Фини и светът с главата надолу/  Лаурентин ван Оранйе има още една от автора,но не е пускана в продажба,а само е подаряване-аз я сканирах,трябва да се сетя само къде я качвах и ще допиша.
Ваканцията на Бързоходко/Приключенията на Бинкъл и Флип-   Инид Блайтън
Вероника и кокосовият дядо / Павел Шрут
Черният фантом/Наръчник за детективи/Дръзкият подпалвач-Джан Бърчет

Ако се сетя още ще дописвам...

Моето за съжаление също не чете всеки ден,просто не му остава време,ваканциите си наваксва обаче...Обаче не де оплаквам-ако книгата му е интересна успява да си намери време,даже я носи в училище да си чете междучасията.Обаче и на мен ми се случва да подсещам,че не е чел,но никога не съм го карала насила и на момента да започне...Даже в повечето пъти голямото ми момче започва ад му разказва дадена книга и спира и на него понеже му е интересно я търси да я прочете.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 22:10 от svetlaem

# 659
  • гр.Варна
Н
Много искам да го изпратя на лагер за 1-2 седмици. И макар да си повтарям молбата - ако някой знае летен планински лагер, на прилична цена, ще се радвам да сподели  bouquet bouquet bouquet

аз обмислям Вилиленд в Мийковци. Ходил ли е някой ? Мнения, препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт