Отговори
# 135
Привет и от мен!  За съжаление с не-много добри резултати, както разбрах след като се информирах от Вас bouquet, до като дойде ред да се видя с д-рката. Цитонамазката ми е 3Д група с ЧПВ Sad На всичкото от горе съм и с нисък хемоглобин 90, та сега и с хематолог трябва да се консултирам и изследвам. Започвам с повишаване на имунитета и хранителен режим, пък се надявам да се оттърва от тия гадости, които със сигурност влача от 20год...само дето не знам как никой до сега не ги откри Close Д-рката казва, че явно съм имала силен имунитет.микробиологията ми не беше готова, та утре ще видиме там какви изненади ще има Confused Ще Ви следя,защото се убеждавам,че ако сам не се интересуваш не е много ясно кога ще ти поставят вярна диагноза...
Джи пи то на ниския хемоглобин каза, че нищо ми нямало Rolling Eyes, а след като се поинтересувах всичко клони към желязодефицитна анемия /може и наследствена да е/.

# 136
Миши, ЧПВ как го установиха? ДНК тест вероятно, нали? Че само това е начина.....Колпоскоп имаш ли? Голата цитонамазка нищо сигурно не дава и показва.

# 137
А колко струва този тест за ЧВП, защото и на мен в цитото ми пише Пап 3 а-д, с наличие на ЧВП. Цитонамазката беше взета с четчица, при д- р Милкана Щерева в София. Моля Ви кажете къде се правят тези тестове, кръвни ли са или със секрет и каква им е цената  bouquet

# 138
  • София
А колко струва този тест за ЧВП, защото и на мен в цитото ми пише Пап 3 а-д, с наличие на ЧВП. Цитонамазката беше взета с четчица, при д- р Милкана Щерева в София. Моля Ви кажете къде се правят тези тестове, кръвни ли са или със секрет и каква им е цената  bouquet

Материал се взима като за цитонамазка, изследването струва около 100 лева.

# 139
Миши, ЧПВ как го установиха? ДНК тест вероятно, нали? Че само това е начина.....Колпоскоп имаш ли? Голата цитонамазка нищо сигурно не дава и показва.
Амиии не, само от цитонамазката ми каза д-рката, че има наличие на този папилома вирус. В изследването пише -хронично възпаление,единични койлоцити...Колоскоп ще направя през Февруари след МЦ и тогава по-ясно ще си проличи. Д-рката ме успокои,че не е нещо плашещо,но трябва продължително лечение Praynig

# 140
 А вие кой лекар бихте ми препоръчали за това изследване Hug

# 141
Днес взех резултатът от цитонамзка 3А група, нискостепенна плоскоепителна лезия, съдължаща HPV лека дисплазия CIN 1. Ще ми правят абразио след една седмица. Много ли е лошо положението?

# 142
  • София
Днес взех резултатът от цитонамзка 3А група, нискостепенна плоскоепителна лезия, съдължаща HPV лека дисплазия CIN 1. Ще ми правят абразио след една седмица. Много ли е лошо положението?

Резултатът от канала ли е?

# 143
  • София
jof, защо пък абразио? Интересно ми е просто. Аз съм със същия резултат от цитото и ще правя биопсия евентуално. На мен ми се размина прегледа в четвъртък, докторът ми беше запразнил бабинден  Simple Smile Та сега си чакам да ми свърши цикъла и ще си запиша нов час, поне ще съм като по учбник - точно след цикъл. А на течнобазираната никъде не пише PV и CC.

# 144
Относно носителство на ЧПВ и типизация, аз правих наскоро за високо-, средно- и нискорискови типове заедно в разширен пакет с микоплазми, уреаплазми и хламидия. Всичко общо беше около 200лв. - лаборатория Геника. Самото изследване е напълно безболезнено, взима се материал като за цитонамазка. Дават ти го веднага - или го носиш сам в Геника, или използваш транспорт от болницата, ако предлагат такъв (моята предлага). Резултати от мико- и уреаплазмите и хламидията - до няколко дни, за ЧПВ - 2 седмици.

# 145
Момичето Вярвай направи колпоскопия задължително, ако трябва и биопсия, ако имаш съмнение в лекаря, потърси 2-3 мнение, и най добре се насочи към онкогинеколог, и повтори цитонамазката , всеки лекар може да направи, да вземе материал за ЧПВ тест  bouquet

# 146
Здравейте, момичета .До сега тайничко ви четях без да пиша. Пожелавам на всички много здраве и само добри резултати.Имам въпросче: Готови са ми резултатите от биопсията :CIN II, и ме насочиха да си направя тест-ЧПВ. Сега гледах цените на Циба Лаб , че са по- ниски от тези на Генетика.Някой правил ли си е там?

# 147
  • София
вече си мисля, че лекарите получават комисионна за всеки ДНК тест за ЧПВ.
Едва ли подхода ще се промени от резултата от това изследване.

# 148
jof, защо пък абразио? Интересно ми е просто. Аз съм със същия резултат от цитото и ще правя биопсия евентуално. На мен ми се размина прегледа в четвъртък, докторът ми беше запразнил бабинден  Simple Smile Та сега си чакам да ми свърши цикъла и ще си запиша нов час, поне ще съм като по учбник - точно след цикъл. А на течнобазираната никъде не пише PV и CC.

Мисля, че каза кюртаж, което не значи ли абразио?

# 149

Резултатът от канала ли е?

На изследването пише Порцио 3 А и цервикален канал 3 А.

Общи условия

Активация на акаунт