Отговори
# 210
  • София
Здравейте, момичета. От около месец вече чета тази и предходните теми и най-накрая се реших и аз да пиша. Вдъхвате ми много смелост.

Имам HPV, от около година, но до сега цитонамазките ми си бяха твърдо II група, пиех кориолус, така или иначе не пуша, тренирам всеки ден и се надявах организма ми да се пребори сам. За съжаление при последната контролна в Щерев, групата е IIIa и има дописано с химикал IIIБ, отбелязани са и високостепенни ПИЛ, и атпични клетъчни промени с неясна степен. Цитото ми беше при д-р Билчев, който ме препрати към д-р Иван Димитров за колпоскоп и биопсия.  Чудех се веднага след цитонамазката дали да не направя контролна на друго място, но реших първо да отида на колпоскоп.
Предното ми гледане на колпоскоп беше преди около година и тогава имах съвсем малко светло петънце с изменени клетки, които туширахме. Сега обаче нещата изглеждат по коренно различен начин, видимо беше че видоизменените клетки са в пъти повече и са по-светли. На мен ми се видяха много, но д-р Димитров ме успокои, че само изглежда така все пак се гледа през микроскоп. Все пак каза, че предвид цитонамазката и това което се видя, както и факта, че организма ми не се преборил с HPV през изминалата година, най вероятно ще се наложи да се направи конизация.
След цикъла ми все пак отивам на биопсия.

Има ли тук някоя пациентка на д-р Иван Димитров от Щерев? Ако има нека сподели мнение. На мен ми допадна, доста е директен и спокоен и отговори на всичките ми въпроси, но все пак се колебая дали да потърся и второ мнение.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 16:39 от Boadicea

# 211
Здравейте,днес получих резултатите от цитонамазка и пише:
суперфициални и интермедиерни плоски епителии,ендоцервикални и регенераторни клетки ,зряла плоскоклетъчна метаплазия.
Заключение: РАР 2 Б група.

Понеже гинеколожката ми е на работа след 1 седмица,ще се надявам тук да разтълкувате заключението.Благодаря

# 212
  • София
Здравейте, момичета. От около месец вече чета тази и предходните теми и най-накрая се реших и аз да пиша. Вдъхвате ми много смелост.

Имам HPV, от около година, но до сега цитонамазките ми си бяха твърдо II група, пиех кориолус, така или иначе не пуша, тренирам всеки ден и се надявах организма ми да се пребори сам. За съжаление при последната контролна в Щерев, групата е IIIa и има дописано с химикал IIIБ. Цитото ми беше при д-р Билчев, който ме препрати към д-р Иван Димитров за колпоскоп и биопсия.  Чудех се веднага след цитонамазката дали да не направя контролна на друго място, но реших първо да отида на колпоскоп.
Предното ми гледане на колпоскоп беше преди около година и тогава имах съвсем малко светло петънце с изменени клетки, които туширахме. Сега обаче нещата изглеждат по коренно различен начин, видимо беше че видоизменените клетки са в пъти повече и са по-светли. На мен ми се видяха много, но д-р Димитров ме успокои, че само изглежда така все пак се гледа през микроскоп. Все пак каза, че предвид цитонамазката и това което се видя, както и факта, че организма ми не се преборил с HPV през изминалата година, най вероятно ще се наложи да се направи конизация.
След цикъла ми все пак отивам на биопсия.

Има ли тук някоя пациентка на д-р Иван Димитров от Щерев? Ако има нека сподели мнение. На мен ми допадна, доста е директен и спокоен и отговори на всичките ми въпроси, но все пак се колебая дали да потърся и второ мнение.

Аз съм пациентка на д-р Димитров,и операция ми е правил. Доверявам му се напълно. Прекрасен е.
При втората диагноза дори не търсих второ мнение.

# 213
  • София
Минах и аз вчера пак на преглед, за съжаление не са по-добре нещата, сега пък се вижда левкоплакия на мястото на "раничката". Не ми е правил пак колпоскопия, т.е. не може на 100% да се каже левкоплакия ли е или не е, но няма да пускам контролна цитонамазка, а направо ще правя биопсия (ако ми е чиста МБ) защото видимо има нещо. Така на оглед изглеждало съвсем по повърхностия слой, но биопсията ще си покаже най-точно за какво лечение съм. Силно се надявам да излезе добър резултат от биопсията и да ми се размине конизацията  Praynig

# 214
  • София
Змия, благодаря за мнението! Hug bouquet Много ме успокояваш,  младолик е д-ра може би заради това се притеснявам.

# 215
  • София
Змия, благодаря за мнението! Hug bouquet Много ме успокояваш,  младолик е д-ра може би заради това се притеснявам.

Точно защото е млад, реших да не му се доверявам за първата ми операция. За втората дори не търсих второ мнение. Планирахме я веднага, след нея е идвал редовно да ме види, докато бях в болницата. След това е ходил в болницата заради мен в почивен ден.
Това е моят лекар, не го сменям вече за нищо на света, стига да не емигрира Wink

Болничният фолклор носи слуха, че е сингъл и му търсят женска, но той бил претенциозен. И аз бих била на негово място. Wink

# 216
  • София

Точно защото е млад, реших да не му се доверявам за първата ми операция. За втората дори не търсих второ мнение. Планирахме я веднага, след нея е идвал редовно да ме види, докато бях в болницата. След това е ходил в болницата заради мен в почивен ден.
Това е моят лекар, не го сменям вече за нищо на света, стига да не емигрира Wink

Болничният фолклор носи слуха, че е сингъл и му търсят женска, но той бил претенциозен. И аз бих била на негово място. Wink

Хихи, с "болничния фолклор" ме разсмя, направи ми впечатление, че сестрите го гледат с обожание  Laughing
Склонна съм да вярвам, че е претенциозен. Така хубаво ме постави на място и ми каза да не се вайкам, че чак ми стана смешно, но имаше резултат, излязох от кабинета с усмивка. В крайна сметка притеснението няма да доведе до нищо хубаво нали?
Аз така или иначе си го бях харесала, но сега ми стана много леко на сърцето от твоята история, ще действаме смело с него.

# 217
Моля ви да кажете дали говорите за един синеок, висок и красив Иван Димитров  Mr. Green Преди работеше с Д-р Узунова в Люлин Мед, после в София Мед.....

# 218
  • София
Това е този, за който говорим. Да ти кажа честно на прегледа хич не ми е било до очите му, но така като гледам не са сини.  Thinking

http://shterevhospital.com/about/%D0%B4-%D1%80-%D0%B8%D0%B2%D0%B … 1%80%D0%BE%D0%B2/

# 219
Ооо, не е тоя моя човек  Mr. Green Онзи е огнен тип, чак забравям за какво отивам там  Crazy Crazy

# 220
Здравейте,днес получих резултатите от цитонамазка и пише:
суперфициални и интермедиерни плоски епителии,ендоцервикални и регенераторни клетки ,зряла плоскоклетъчна метаплазия.
Заключение: РАР 2 Б група.

Понеже гинеколожката ми е на работа след 1 седмица,ще се надявам тук да разтълкувате заключението.Благодаря

# 221
Sun_Ladyy мисля че няма нищо притеснително, порових се, видях на много места подобни резултати,
2 група е нормална, но ми се  струва че няма нищо страшно в този резултат  bouquet

# 222
Дами, привет отново.

Вече съм тотално стресирана и моля за съвет.
Преди малко си проверих теста в Геника за HVP и се оказа положителен за HVP 16. От последната цитонамазка се изолираха клетки с морфологични промени причинени от вируса. Какво следва да направя? Колпоскоп, биопсия ... при кого?
Сега ходя при д-р Джонгова от Център за жената Лора. За специалистите от първата страница  пишете, че се чака много ... не знам какво да правя.

Привет, дами  smile3525

Запис и от мен.
Вчера получих резултат от редовната годишна цитонамазка. Резултат пап3д, "белези на hpv вирус" и много левкоцити.
Предишната ми цито е от преди година и половина пап2а.
Предистория имам дълга, но накратко. От 5-6 години ме "лекуват" от бактерии, гъби и не знам още какво. Няколко пъти тестове за хламидии, микоплазми и др (отрицателни). Имам постоянно течение последните 5-6 години, включително и през бременността.
С постоянен партньор съм и имаме детенце на почти 3 годинки.

След резултата ми изписаха Арилин два дни и после Гинексид 5 дни. На 02.02 имам час за още една цитонамазка и тест за HPV вирус в Геника.

Сега ходя при д-р Джонгова от Лора, но се чудя дали да не посетя друг лекар с по-тясна специализация.

Ще съм благодарна на съвети  bouquet

# 223
Villitoo30 , при резултат 3Д , постоянно течение без сърбеж и зачервяване и наличие на вируса следващите стъпки са: Ако резултата от цитонамазката е от шийката - колпоскоп, като вероятно лекаря ще предложи и биопсия, ако е от канала - абразио.

# 224
Villitoo30 , при резултат 3Д , постоянно течение без сърбеж и зачервяване и наличие на вируса следващите стъпки са: Ако резултата от цитонамазката е от шийката - колпоскоп, като вероятно лекаря ще предложи и биопсия, ако е от канала - абразио.

Много благодаря! Резултата е от шийката. За генотипирането беше течно базирана от канала, ако не греша.
Утре ще се обадя на д-р Ралчева, а тя също работи в Център за жената Лора или греша?

Общи условия

Активация на акаунт