Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява цитонмазката (PAP тест)?
Какво представлява колпоскопията?
Какво е биопсия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява цитонмазката (PAP тест)?
Цитонмазката, известна като PAP тест, е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Той позволява да се открие заболяването в ранните му стадии, когато оперативното лечение в много голям процент от случаите води до излекуване. Цитонмазката се класифицира в пет групи по Папаниколау (PAP I-V) въз основа на резултатите, които показват наличие на възпаление, дегенеративни промени или дори предракови състояния.
-
Какво представлява колпоскопията?
-
Какво е биопсия?
-
Какво представлява HPV (човешки папиломен вирус) и какви са потенциалните му последици?
-
Какво е конизация?
Успех 
и реално преди 21-22 март нищо не мога да направя, та ако трябва месец без потапяне във вода (а на въпросната почивка по няколко часа всеки ден ще съм във вода), ще съм на косъм да го спазя, но първо да излезе резултат от биопсията и тогава ще го мисля.