Отговори
# 150
вече си мисля, че лекарите получават комисионна за всеки ДНК тест за ЧПВ.
Едва ли подхода ще се промени от резултата от това изследване.
Честно казано и аз няма обяснение за изискването на този тест. Цитонамазката ми беше IV група, помислих че биопсията ще даде точен резултат за пътя на татък , но не. Трябва тест. Какво толкова показва този тест? Не съм съвсем наясно но показва даден щамп дали го има нали? А биопсията тогава за какво се прави?

# 151
  • София
jof, защо пък абразио? Интересно ми е просто. Аз съм със същия резултат от цитото и ще правя биопсия евентуално. На мен ми се размина прегледа в четвъртък, докторът ми беше запразнил бабинден  Simple Smile Та сега си чакам да ми свърши цикъла и ще си запиша нов час, поне ще съм като по учбник - точно след цикъл. А на течнобазираната никъде не пише PV и CC.

Мисля, че каза кюртаж, което не значи ли абразио?

Това значи.
Но защо да прави кюретаж, ако резултатът е от шийката? Shocked
Ако е от канала, цервикалното абразио е добро решение.

# 152
jof, защо пък абразио? Интересно ми е просто. Аз съм със същия резултат от цитото и ще правя биопсия евентуално. На мен ми се размина прегледа в четвъртък, докторът ми беше запразнил бабинден  Simple Smile Та сега си чакам да ми свърши цикъла и ще си запиша нов час, поне ще съм като по учбник - точно след цикъл. А на течнобазираната никъде не пише PV и CC.

Мисля, че каза кюртаж, което не значи ли абразио?

Това значи.

Нищо не разбирам. Иска с пълна упойка да вземе материал от матката и шийката и да го изследват.
Но защо да прави кюретаж, ако резултатът е от шийката? Shocked
Ако е от канала, цервикалното абразио е добро решение.

# 153
  • София
ясно
иска да направи цервикално абразио и биопсия от шийката с диагностична цел. възможно е тази процедура да се окаже и лечебна.
Не е лош вариант.

# 154
   Аз се притесних и може да не съм разбрала добре. На 9 февруари ще е манипулацията.

# 155
ясно
иска да направи цервикално абразио и биопсия от шийката с диагностична цел. възможно е тази процедура да се окаже и лечебна.
Не е лош вариант.

Той ми каза, че манипулацията ще е около 5 минути. Пълната упойка ще бъде ли по-лека, имам предвид да не е като за операция, а да трае по-малко?

# 156
  • София
няма да е истинска пълна упойка, спокойно.

# 157
няма да е истинска пълна упойка, спокойно.

Благодаря, змия и на вас момичета за бързите отговори! Малко се успокоих.

# 158
Момичета, извинявайте но пак ще попитам. Има ли някой , който си е правил теста за ЧПВ във Цибалаб? Защото виждам , че повечето сте го правили в Генетика.

# 159
Дори и наистина да е кюретаж, пак може да е с цел проверка. Често искат да проверят какво е положението и в матката, нали там не могат да драската за цитонамазка. Не съм мн запозната, нека и друг се включи с мнение.

# 160
Ако имам бактерии в урината, може ли да дадат отражение на цитонамазката?

# 161

Не. Нищо общо няма едното с другото.

# 162

Не. Нищо общо няма едното с другото.

От една година може би ме прерязва силно корема ниско долу, след като ида до тоалетна спира да ме боли. Има ли връзка с проблема ми? Ходила съм на гинеколог и гастроентеролог и двамата ми казват, че няма проблем.

# 163
Нямам представа, при положение, че има връзка с тоалетната иди на нефролог.

# 164
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт